Interpelare către primar: Băcăuanii de la periferie sunt cetățeni de mâna a doua?

Sambata, 3 Iunie 2017 | Bacau, Initiative personale | 4 comentarii

Luni, 29 mai 2017, la cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local Bacău, i-am adresat primarului Cosmin Necula o interpelare și în același timp o rugăminte privind curățenia din zonele periferice ale orașului nostru. Nu mi se pare normal ca în Bacău să existe două categorii de cetățenii: unii care beneficiază aproape zilnic de curățenie pe stradă și alții care sunt lăsați să calce și să respire praful care n-a mai fost ridicat, măturat, spălat de luni bune de zile.

Format din primarul Cosmin Necula (PSD) și viceprimarii Dragoș Ștefan (ALDE) și Constantin Scripăț (PMP), executivul local este cel care trebuie să coordoneze serviciile publice astfel încât să asigure curățenia în oraș. Buget aprobat de Consiliul Local au, Societate de servicii publice au înființat, așadar întreb: ce așteaptă?

Le-am dat un exemplu concret la ședință: Calea Moinești, una dintre porțile de intrare în oraș. În această zonă regăsim atât fabrici și depozite, cât și locuințe și puncte de desfacere. Trec des pe-acolo și mă întreb cu ce sunt vinovați băcăuanii care trăiesc sau care lucrează în zonă de nu pot călca pe niște trotuare curate, civilizate. Taxe și impozite la bugetul local plătesc și locuitorii din zonă, și agenții comerciali.

Am monitorizat în ultimele luni curățenia de pe această stradă, iar mai jos aveți fotografii realizate exact în același loc, la intervale de timp diferite: martie, aprilie, mai. Se poate vedea cu ochiul liber că au trecut cel puțin 3 luni în care acest trotuar n-a fost curățat de nimeni.

mizerie calea moinesti bacau martie aprilie mai 2017

Îl somez public pe primarul Bacăului să ia măsurile necesare la nivelul instituției pe care o conduce astfel încât să asigure curățenia în spațiile publice nu numai în centrul orașului, ci și în cartierele mărginașe. Dacă nu va acționa, voi face demersurile necesare pentru ca primarul să fie amendat în baza O.G. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale.

4 comentarii la “Interpelare către primar: Băcăuanii de la periferie sunt cetățeni de mâna a doua?”

 1. anonim 3 Iunie 2017 at 18:56 Permalink

  mandatul asta PSD-Necula va fi de pomina… uitati-va cum arata toate strazile, parcurile…

 2. Codrin 3 Iunie 2017 at 19:20 Permalink

  E jale in tot orasul!!!

 3. Presa Poporului 3 Iunie 2017 at 21:28 Permalink

  Felicitări ! Multă mizerie, pe Calea Moinești. Cică au modernizat Calea Moinești… De fapt, sub acest pretext, au dărâmat și renovat Fabrica de Bere. Pe banii cui ? Așteptăm un răspuns.

 4. grig 4 Iunie 2017 at 12:13 Permalink

  Inainte de a alegeri, candidatul pe atunci, primarul de acum, ne gasea usor si pe cei din cartierele marginase. Dar, doar atunci din pacate! Il rog respectuos pe d- nul primar sa- si trimira consilierii si pe str Bicaz, aleea ce duce, unde credeti, chiar in fata asociatiei 74. Dar ii atentionez in cazul cand se vor obosi sa viziteze, sa fie atenti la denivelarile lasate schimbarea tevilor, sa nu- si rupa genunchii cum patesc nepotii si batranii care circula pe acolo. Plus sa nu- i zgarie pe fata gardul viu, care a ajuns ,,padurice”.


Lasa un comentariu