3 interpelări către primar la care aștept răspuns și mai ales o rezolvare

Joi, 13 Iulie 2017 | Bacau | 2 comentarii

La ultima ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău, am adresat executivului condus de către primarul Cosmin Necula și de viceprimarii Dragoș Ștefan și Constanțin Scripăț trei interpelări cu privire la 3 subiecte pe care le-am mai abordat în trecut în timpul dezbaterilor dar care au rămas, iată, netratate, nesoluționate de cei care conduc Primăria Bacău de mai bine de un an de zile.

1. În contextul în care abia i-am premiat pe sportivul Ionuț Ilie și pe antrenorul George Călin din cadrul CSȘM Bacău pentru rezultatele lor internaționale: dacă și dacă da, gând vor fi acordate toate celelalte premii pentru sportivii legitimați la cluburile din municipiul Bacău pentru anul competițional trecut, așa cum se întâmpla până anul trecut prin Gala Sportului, în baza Hotărârii Consiliului Local 147/2008?

2. A trecut un an din mandatul actualului primar, iar Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al municpiului Bacău, înființat în februarie 2016 prin Hotărârea Consiliului Local nr. 35/2016, nu a fost convocat și constituit până la această dată, chiar dacă aceasta este una dintre obligațiile cheie asumate în documentul de candidatură prin care Bacăul a devenit Capitala Tineretului din România. Conform acelei hotărâri, primarul este cel care trebuie să facă demersurile pentru convocarea consiliului. Așadar, când va deveni funcțional acest consiliu consultativ al tinerilor?

3. Conform art. 44 din Legea 393/2004 privind Statutul Aleșilor Locali, primarul are obligația ca în termen de 30 de zile să prezinte an fața Consiliului Local un raport privind deplasările efectuate după fiecare călătorie/misiune oficială. Cosmin Necula fost în Cipru, a fost la Bruxelles, dar nouă, consilierilor, nu ne-a fost prezentat niciun raport în urma vreunei călătorii de lucru. Același articol 44, la alineatul 2, prevede foarte clar că aleșii locali vor suporta cheltuielile deplasării dacă nu vor respecta această obligație. Am atras primarului și viceprimarilor încă o dată atenția cu privire la această îndatorire legală pe care o au nu numai față de Consiliul Local, ci mai ales în fața cetățenilor.

Conform legii, am solicitat răspunsuri la aceste interpelări. Cum ele n-au venit pe loc, ar trebui să le primesc la următoarea ședință. Cel puțin asta spune OG 35/2002 privind organizarea și funcționarea consiliilor locale.

ghinghes cristian consiliul local bacau

2 comentarii la “3 interpelări către primar la care aștept răspuns și mai ales o rezolvare”

  1. ion ion 13 Iulie 2017 at 17:48 Permalink

    daca nu si-a respectat obligatiile , sa plateasca!!!

  2. Nume (necesar)Olteanu 13 Iulie 2017 at 23:11 Permalink

    De ce nu ne-a instruit Radio Europa Libera sa il alegem presedint6e pe dn. Corneliu Manescu ?


Lasa un comentariu