ISJ Bacău a plătit „servicii foto-video” de 16.000 de lei către liderul municipalei TSD

Nu știu dacă mai țineți minte momentul, însă prin luna iulie, după afișarea rezultatelor de la examenul de bacalaureat, Dragoș Benea (președinte PSD Bacău și deja fost șef al județului în ultimii 12 ani) adresa niște felicitări exagerate „echipei de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, cu o mențiune specială și absolut meritată doamnei THEODORA ȘOTCAN, pentru felul în care au implementat fonduri europene cu obiectiv direct-o mai bună pregătire a elevilor pentru examenul de evaluare natională și bacalaureat.

Evident, ISJ Bacău și PSD Bacău n-au niciun merit pentru performanțele elevilor, dar ce i-ar mai putea opri pe pesediști să politizeze învățământul? La acea postare chiar am comentat atunci și am întrebat despre ce „fonduri europene cu obiectiv direct” vorbim, menționând totodată că abandonul școlar e în creștere de ani buni de zile, iar județul Bacău stă tare prost la acest capitol. N-am primit niciun răspuns de la președintele PSD Bacău.

Totuși, acum încep să înțeleg despre ce fonduri europene vorbim și mai ales care era „obiectivul direct” al acestor finanțări puse la cale de doamna Șotcan, vicepreședinte PSD și totodată inspector școlar general.

De pildă, în cadrul proiectului POSDRU „Consiliere, inovare, simulare – pentru un acces real pe piața muncii (CIS)”, implementat de ISJ Bacău anul trecut, instituția condusă de Theodora Șotcan a contractat „servicii foto-video” în valoare de 15.998,50 lei către I.I. Costan Codrin Vasile, întreprindere individuală condusă de nimeni altul decât actualul consilierul local PSD cu același nume.

Contractul a fost încheiat pe 20 mai 2015. O lună mai târziu, Codrin Costan era reconfirmat președinte al organizației municipale a TSD Bacău. Plata a fost făcută pe 10 noiembrie 2015. Acum, Costan e consilier local PSD și om de încredere al primarului Cosmin Necula.

Nu mă întrebați ce s-a făcut exact de banii ăștia deoarece ISJ Bacău a fost destul de secretoasă la acest capitol în documentul pe care l-am solicitat, dar dacă doriți, putem afla. De asemenea, ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat exact cu cei peste 2 milioane de lei din acest proiect. Adică să știm și noi cu ce s-a ales județul Bacău, în afară de niște contracte pentru anumiți șefuleți de partid.

Codrin Costan și Victor Ponta, la Congresul național al TSD din 2013 @ Brașov

codrin-costan-victor-ponta-tsd-congres-2013-brasov

12 thoughts on “ISJ Bacău a plătit „servicii foto-video” de 16.000 de lei către liderul municipalei TSD

  1. Nu ne mai mira nimic din ce auzim despre aceasta „doamna”.Vom vedea si cu directorii!Tocmai am auzit ca testul nu se mai sustine online.Deci,e cam clar!

  2. Ăsta a plecat din Pnl și s a dus la psd.nu are niciotreaba cu politica … e doar pe interes.la pupat în popor pe necula și a rămas în locul lui după ce acesta a luat municipala psd

  3. Daca tot ai acces la informatii mai facil decat noi, poti vedea cate zeci de proiecte a inventat aceasta doamna si cati bani si a tras. A profitat de niste profesori muncitori, i a pus la treaba sa-si acopere neregulile (inclusiv in proiecte europene de mobilitate). Atentie la examenul de directori…

  4. Si poate ca ai invatat deja cum se fac treburile astea in institutiile bugetare. Din cei 16000, un procent frumusel( cel putin 25%) sunt ai doamnei care a semanat teroarea la ISJ Bc

  5. Cat e de parsiv PSD-ul ce a distrus judetul si l-a adus la marginea saraciei. Machiavelismul acestei fiare rosii depasete orice limita prefacandu-se in ocrotitor al educatiei. Pretioasele ghiozdane rosii distribuite n-au fost inscriptionate, cu numele presedintelui Consiliului CJ Bacau, tatuca Dragos Benea (membru PSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *