KREM s-a ofticat și a divorțat de ID Fest și de Bacău

Miercuri, 22 Iulie 2015 | stiri, Video | 8 comentarii

Sâmbătă, la festivitatea de premiere de la ID Fest, care la ediția din acest an a avut loc la jumătatea festivalului, Răzvan Alexe (KREM) s-a urcat pe scenă și, ofti(câ)cat că trupa al cărui spectacol l-a regizat/gândit/coordonat (nici el nu mai știe) a fost exclusă conform regulamentului din competiție, și-a luat adio nu numai de la ID Fest, ci și de la Bacău.

Am scris în trecut despre KREM și i-am apreciat modestia de-a lungul primilor ani după apariția de la Românii au talent, însă felul în care a reacționat sâmbătă la Teatrul Bacovia mi-a lăsat un gust amar despre băcăuanul cu care până nu demult mă mândream.

După ce și-a enumerat toate calitățile pe care le deține și a specificat că a fost coordonatorul spectacolului “Ladies Night” din cadrul ID Fest 2015, pus în scenă de trupa A.C.T. (Bacău) în cea de-a treia zi a festivalului, Răzvan Alexe a subliniat: “am preferat să jucăm în concurs”. De ce a făcut asta? Păi vă spun eu. A.C.T Bacău este trupa organizatoare a festivalului și se simte cu musca pe căciulă.

krem razvan alexe festivitate id fest 2015

Așa cum am menționat și pe Facebook zilele trecute, mi se pare nu tocmai corect față de celelalte trupe (unele venite la Bacău de la sute de kilometri depărtare) ca arbitrii să fie și jucători. A.C.T Bacău organizează meciul, centrează, dă cu capul, face de toate. În plus, spectacolul lor a fost atât de lung (și plictisitor, am adăugat eu) încât a fost descalificat de către juriu din competiție, exact cum prevede regulamentul. Tocmai de aceea nu înțeleg ieșirea lui KREM, pe alocuri nepoliticoasă: “Aș vrea să lămurim niște lucruri pentru că urăsc când se mănâncă căcat.” Cu ă, ca la București!

“Este al 10-lea an în care sunt la ID Fest, am debutat pe scena asta, am fost participant, organizator (oare tot așa, ambele în același timp?), trainer, actor invitat, am făcut un theme song și la final am regizat un spectacol. Din nefericire sau nu, este printre ultimele, dacă nu ultima mea ediție aici. Pe plan personal, familia mea oricum se mută din oraș, o să ne luăm un pic la revedere. Adio ID Fest, adio Bacău!” – Răzvan Alexe aka KREM

Se pare că unii uită de unde au plecat și capătă impresia că totul le aparține.

Reacția organizatorilor (aripa administrativă) și a juriului, semnată de George Bejan și citită luni de prezentatorul Eric Țuțuianu, mi s-a părut de mult bun simț:

Îmi cer scuze că nu a fost făcută publică descalificarea trupei A.C.T din concurs. Aceasta a fost informată la feedback că după depășirea timpului regulamentar cu 30 de minute va fi descalificată. A urmat discursul lui Răzvan Alexe, cunoscut drept și KREM, și aș dori să punctez câte ceva: discursul lui a fost ceva personal, el nu reprezintă vocea festivalului sau a trupei A.C.T. Organizatorii și juriul dezaprobă genul de atitudine pe care Răzvan “KREM” Alexe a adoptat-o în cadrul ceremoniei de premiere. Consecința a fost anularea tuturor activităților programate pentru data de 19 iulie. Acestea fiind spuse, dorim să vă reamintim scopul nostru aici: festivalul nu este despre cultul personalităților, orgolii și premii, ci despre dezvoltarea noastră din punct de vedere uman. Vă invităm să redescoperim împreună frumusețea tinereții, precum a subliniat și doamna Coca Bloos!

P.S.: Da, KREM, poate că fetele arată bine, cântă bine și se mișcă bine, așa cum ai spus tu, dar momentele acelea de coregrafie nu le-am înțeles nici eu, nici mulți alții, în ciuda mingilor de fileu ridicate din sală la feedback.

krem razvan alexe festivitate id fest 2015 2

8 comentarii la “KREM s-a ofticat și a divorțat de ID Fest și de Bacău”

 1. anya 22 Iulie 2015 at 18:06 Permalink

  de cand si pana cand KREM a devenit o bocitoare?

 2. Stefi Andreea 22 Iulie 2015 at 20:03 Permalink

  Adica si-a luat jucăriile si a plecat? Are mai mult de 5 ani?

 3. bogdan 23 Iulie 2015 at 00:39 Permalink

  Tu ai fost la teatru pana sa castigi bani pentru a comenta ce au facut altii? Ai fost pe o scena sa vezi cum e? Incearca sa nu mai vorbesti in necunostina de cauza. Inteleg ca asta e treaba ta, dar poate fi si treaba altora sa vorbeasca despre tine.

 4. Yvette 23 Iulie 2015 at 14:37 Permalink

  Sincer, nu vad nimic deplasat in discursul lui Krem. Eu am vorbit cu el in repetate randuri si chiar e un om care munceste si pune suflet in ceea ce face si mi se pare deplasat ca in momentul de fata sa-l critici pt un simplu discurs. Si cu ce drept? E normal sa fie suparat, oricui i s-ar fi intamplat asta ar fi reactionat la fel sau chiar mai rau. Chiar nu mi se pare normal sa-l critici

  • Kristofer 23 Iulie 2015 at 14:57 Permalink

   Nu e un simplu discurs, ci o palma la adresa juriului, care i-a scos trupa din concurs 100% conform regulamentului.

 5. Claudia Antoaneta Negrean 23 Iulie 2015 at 15:03 Permalink

  Avand in vedere ca am asistat la aceasta reprezentatie scenica coordonata de el ,dar si la altele(in care copiii s-au straduit singuri sa se descurce) ,in aceasta perioada a id fest-ului….cred ca e cea mai corecta decizie pe care juriul a luat-o,desi lucrurile ar fi trebuit sa fie lamurite in acea zi pentru ca celelalte trupe poate chiar s-au simtit oarecum nedreptatite .Bravo Cristian Ghinghes,iti citesc articolele si chiar nu e nimic rau in ceea ce spui.In ceea ce priveste plecarea lui Krem ,e decizia lui,doar el stie cum sa isi apropie publicul de el sau nu ,insa daca preda mai departe acestei trupe coordonate de el si atitudinea lui ,nu cred ca se va ajunge undeva .

 6. Aurel 24 Iulie 2015 at 00:14 Permalink

  Divortat? Nu stiam ca erau casatoriti? Haideti ma ca atunci cand a aparut la Romanii au talent toti spuneati vai Krem ce tare esti, iar acum faceti caz din asta.

 7. traian 2 18 August 2015 at 21:03 Permalink

  Dragut, acelasi lucru l-au facut si cei de la Luna Amara prin 2005 sau 2006 cand au jurat ca nu mai vin la Bacau dupa ce au fost dati jos de pe scena (era campanie electorala si ei interpretau o piesa cu mesaj politic) dar dupa vreo 7-8 ani au reevaluat publicul platitor de bilete din oras si au revenit. (posibil ca si krem sa revina cand o sa aiba o familie de intretinut si o sa ii dispara aerele boeme din cap)


Lasa un comentariu