La Ferdinand… o fi pe bune?

Duminica, 29 Ianuarie 2012 | Bacau | 153 comentarii

Un comentariu primit de la o cititoare, despre treburile murdare din C.N. Ferdinand I:

Poate ar trebui sa aratati si gunoiul de sub pres. Toti cei din Ferdinand stiu ca e acolo, ca se aduna, dar nimeni nu face nimic. Mezinul meu termina anul acesta la Ferdinand si iar ni se cer sume monstruoase ca sa se aranjeze Bacul. La primul copil am dat aproape 700 ron, cu tot cu banii de banchet. N-am primit chitanta, nici unul dintre parinti. Facem banchetul unde vrea directoarea, desi sotul meu a ales, impreuna cu consiliul parintilor de la a 12 o alta firma pentru banchet.Am aflat ca directoarea trece toate sumele prin firma-restaurant a socrilor si de aceea nu a acceptat alegerea noastra, mai ieftina si mai buna, desi noi platim.Am aflat, de la parinti, ca daca te opui, directoarea ia copilul in colimator, dirigintele il umileste in clasa. Marele Liceu Bacovia a ajuns taraba directoarei.Copiii nostri sunt evaluati si acceptati dupa banii oferiti doamnei Ceunas. Evident, fara chitanta.

Am încheiat citatul. Întrebarea mea este: intoxicare sau nu?

153 comentarii la “La Ferdinand… o fi pe bune?”

 1. desire 29 Ianuarie 2012 at 17:57 Permalink

  eu am terminat acum vreo 2 ani liceul si nu ni s-au cerut deloc bani pentru bac.nici vorba de asa ceva.Si am luat o nota destul de mare…si asta pentru ca am invatat!:)…si pentru ca am avut profesori de exceptie:)

 2. Alexandra 29 Ianuarie 2012 at 18:00 Permalink

  Aceasta “doamna” ori este prost informata,ori arunca intentionat cu noroi in doamna director Ceunas si in CN. Ferdinand 1. Am terminat acest colegiu in 2010 si nu s-a pus niciodata problema unor bani care sa fie ceruti,cum spune doamna,fara sa ne fie oferita chitanta.Suma despre care se vorbeste este o aberatie.Costurile banchetului nu se ridica la acest nivel.Cu atat mai putin,nu se pune problema sa fim obligati sa organizam banchetul unde vrea cineva anume,si cu mult mult mai putin sa fim “persecutati” de catre doamna director.Numai aberatii. Alexandra,fosta eleva CN Ferdinand.

  • Irina 4 Februarie 2012 at 17:28 Permalink

   Tu n-ai fost la sedintele cu reprezentantii parintilor, ca sa stii ca directoarea a batut cu pumnul in birou ca ori se face banchetul prin firma aleasa de ea (mancare mai scumpa si mai proasta calitatea), ori nu se mai face deloc. Asa ca nu stii ce s-a petrecut.Tu doar scrii ce ai fost intoxicata sa scrii.

 3. Alexandra 29 Ianuarie 2012 at 18:02 Permalink

  Si dupa cum spune si desire,nu am dat nici macar 50 de bani pentru bac.Aberatii aruncate cu nesimtire!!

  • Otilica 4 Februarie 2012 at 17:24 Permalink

   ai dat destul pentru protocol…

  • Carmen 18 Iulie 2022 at 08:19 Permalink

   O părere despre Ferdinand?a întrat fetita mea acolo

 4. Anonim 29 Ianuarie 2012 at 18:52 Permalink

  Treburi necurate sunt in Ferdinand dar de alta natura(vorbesc din propria experienta).Asta cu banii nu stiu daca e adevarat dar stiu ca am fost”izgonita” din scoala prin replica”doamna directoare iti accepta transferul”si eu nici macar nu l-am cerut.Si asta pentru ca au probleme cu “cei mari” din cauza mea si nu-s competenti sa le rezolve.

  • Mihai 20 Aprilie 2020 at 14:54 Permalink

   Ce mai faci,Anca Heisu?

 5. Leonida_300 30 Ianuarie 2012 at 13:14 Permalink

  Sunt impresionat de faptul ca ati postat opinii transante pro si contra unei persoane influente din Bacau.E foarte greu sa iti dai seama cine are dreptate, daca nu esti in interior, mai ales cand directoarea isi pune elevii de la pregatire sa scrie pro. Ce face Gigliola Ceunas – CERTITUDINI, SE POT VERIFICA: 1.ia bani pentru a aranja bacul elevilor din clasele finale (strange banii in etape, ajungand la 400-500ron de elev- mai mult de 80000ron pe serie-intrebati fostii si actualii diriginti care nu se tem de ea fiindca nu au copii in scoala); 2.ia bani pentru admiterea in clasa I (de aceea a si infiintat a doua clasa I, cand in liceu nu sunt sali suficiente -intrebati parintii elevilor care eu terminat); 3. ia bani pentru transferuri (300-500eur-verificati cu elevi absolventi de filologie, dar tranferati de la real ); 4. ia bani pentru a aranja examenele de diferente (sustinute mult dupa ce perioada legala de diferente a trecut verificati tot cu elevii absolventi transferati la filologie);5.inchiriaza cantina vara si isi insuseste banii -se poate verifica prin personal auxiliar care nu mai are copiii in scoala; 6. cere bani de la fondul scolii si si-i insuseste aducand chitante de la firma care ii face casa -verificati chitantele cu care a justificat varuitul bilunar de anul trecut; 7. cere materiale cumparate din fondul scolii si le duce la Barati, la casa ei;8.pretinde ca administratorul sa-i duca saptamanal un pachet consistent de la cantina (jum de porc, cascaval etc – asta nu stiu cum se poate verifica, dar bietul administrator, disperat sa justifice disparitia ataor alimente, si-a luat un lung concediu medical, anul trecut; 9. la examene de admitere si la diferente o pune sa corecteze pe cumatra ei Lucaci Mihaela care e titulara la Constructii- se poate verifica prin deciziile de formare a comisiilor; 10. a strans de trei ori bani de la elevi pentru statia radio care nu exista nici dupa un an si jumatate – intrebati elevii daca au vreo chitanta pe acesti bani; 11.strange bani pe diverse motive, prin intimidare, de la elevi si nu da NICIODATA chitante; 12. Completeaza in registrul pe procese verbale al Consiliului Profesoral si al Cons de Administratie, chiar si la 3 saptamani dupa ce acestea au fost citite si semnate de profesori; 13.a titularizat-o prin votul CA, pe ascuns, fara justificari,pe doamna blonda de la fizica, ce nu a avut nici macar un singur rezultat la vreo olimpiada si si nu a promovat decat examenu la care a facut dl Florescu Dragos subiectele – se poate verifica in arhiva ISJ si in registrul CA; 14 cand vrea sa acopere o mare ilegalitate, cere profesorilor sa voteze in consiliu ca sunt de acord, fara sa le spuna totul.Asa a ajuns Colegiul Ferdinand,guvernat de FRAUDE, MITA, INTIMIDARE SI CUMETRII. Ce face conducerea ISJ Bacau, Florin Lazar, dr. Cristian Cuciac, Teodora Crauss, ce face corecta Nicoleta Zarnescu, sefa de cabinet a prefectului, in aceasta privinta? Nimic…

  • Anonim 30 Ianuarie 2012 at 15:24 Permalink

   Mare dreptate cu statia aia.:)

  • Irina 2 Februarie 2012 at 17:03 Permalink

   Doamne,ce aberatii! Oare aceasta Leonida isi da seama ce ineptii emite?! Am fost eleva la acest liceu si stiu ca toate aceste acuzatii sunt venin aruncat de vreo persoana frustrata s paranoica! Unii au nevoie de ingrijiri psihiatrice!

   • popa 2 Februarie 2012 at 20:33 Permalink

    stii tu ca TOATE sunt false? la cate consilii profesorale sau de administratie ai participat ca eleva, irinuca popii? stii tu ca iftimescu n-a fost titularizata prin vot? prin concurs sigur nu s-a titularizat, ca le-a picat pe toate. unii au venin, altii n-au creier, fata mosului! sau “creer”, mai pe intelesul tau.
    ai scris ce-ai fost invatata, ca papagalu’…

    • irina 20 Aprilie 2012 at 17:29 Permalink

     “creer” nu ai tu biet personaj needucat,caci se pare atacul la persoana e specialitatea dumitale…Iti este si mila de asemenea oameni fara viata personala.Se vede ce fel de persoana este aceasta dupa felul in care sare la gatul tuturor fara macar sa ii cunoasca.Ce usor isi dau unii arama pe fata!

     • adnana 21 Aprilie 2012 at 17:20 Permalink

      Inainte de a da o lectie, asigura-te ca tu o stii. Daca nu stii diferenta intre persoana si personaj, nu vorbi despre ele, fiindca ignoranta ta devine publica. Sau ignoranta e mandria de a fi recunoscuta drept fosta eleva a lui Lucaci=constructii=cumatra directoarei?

    • Nico 20 Mai 2020 at 06:50 Permalink

     Aaa! Deci asa se procedeaza! Duduile de la conducere invata anumiti elevi sa vorbeasca denigrator la adresa unor profesori incomozi in sistem! Ii cheama in biroul obscur la o parodie de judecata in care elevii invatati sa arunce cu acuze nepoliticoase, sunt lasati sa ia de mot profesorul “problema”.Apoi, acestia cad in derizoriu, chipurile nu sunt “doriti” de elevi..Si vad ca se urmareste un anumit profesor pe care au o anumita “boala” pe la toate scolile pe unde ajunge! Cu alte cuvinte, anumite persoane “influente” din sistem pot distruge reputatia unui om in voie. Nimeni nu le trage la raspundere! S-a ajuns la cel mai de jos nivel daca anumite cadre didactice invata elevii sa vorbeasca urat la adresa colegilor de breasla! Oribil sistem!

 6. V. 30 Ianuarie 2012 at 14:13 Permalink

  Sunt elev in clasa a XII-a la Ferdinand si, da, ni s-au cerut bani pentru banchet si pentru protocol. Dar la banchet merge cine vrea, ca nu e obligatie. Ce vreau sa va spun insa e ca doamna diriginta nu ne-a amenintat, chiar daca e cam insistenta si o tine langa, in fiecare ora, cu “Dati banii aia odata, ca o sa fim ultimii?”. Suma e intr-adevar, cam mare (se vede cu ochiu’ liber ca nu e numai pentru banchet, cum spun desiree, pusy_dulce sau scumpika-capsunika de mai sus). Dar ni se accepta si in doua rate, un avans pentru restaurantul unde facem banchetul si restul pana la inceputul lui aprilie. Mi se pare rezonabil. Nimeni nu baga mana in buzunarul meu, dau ca vreau eu. Ce atata caz?

 7. Robertworld 30 Ianuarie 2012 at 19:02 Permalink

  Am auzit de la o profesoara (+cativa colegi) fix ceea ce ai prezentat in articol, deci treburile astea s-au intamplat si cred ca se vor mai intampla. Anul asta voi trece prin acelasi lucru si pana acum am auzit ca se vor cere bani pt protocol, dar nu ni s-a spus o suma exacta.
  Si despre statia radio, probabil banii au fost inghititi de mult.

 8. Alexandra 31 Ianuarie 2012 at 12:14 Permalink

  Bani pentru protocol se strang in toate liceele,in altele chiar sume mai mari decat la noi.Suma care ne-a fost ceruta noua in 2010 nu a fost imens.Dovada:nu am dat faliment ca ne-a cerut dna Ceunas bani,inca traiesc..Deci nu va mai plangeti pt niste sume modice si obisnuite..
  @Leonida:nu poti spune ca dna Ceunas ne pune sa scriem pro ca am facut pregatire..fii serios..cum arunci niste vorbe cand nu ai habar despre ce vorbesti..nici nu ma cunosti sa stii daca si cu cine am facut pregatire…in plus,probabil nici nu se agita sa citeasca niste comentarii aberante..salve!

  • gigi 31 Ianuarie 2012 at 23:23 Permalink

   cat ai dat pe banchet+protocol?

  • Ronald 4 Februarie 2012 at 01:03 Permalink

   Alexandra, nu cred ca stii suficiente lucruri, despre celelalte licee si de aceea, iti pot spune eu, ca despre 7 milioane, nu s-a mai auzit pana acum, pana la aceasta persoana care ia fiecare ban al copiilor nostri, aceasta directoare.
   Iar leonidas, consider ca ai argumentat fiecare propozitie. Bravo! Ca parinte, ma bucur ca intr-un final, cineva, spune adevarul.
   Si cu atat mai mult, felicitari cititoarei care a trimis comentariul initial! Felicitari! Adevarul trebuia spus, pt ca directoratul isi construieste case, pe seama copiilor nostri! Sunt complet dezamgit, de ceea ce a ajuns acest colegiu: sursa de bani a directoarei si bataia ei de joc! Astept cu nerabdare, sa termine si al doilea meu copil, pt a nu mai fi nevoit sa o finanteze pe aceasta persoana!

   • Georgiana 4 Februarie 2012 at 17:20 Permalink

    Directoarea si-a facut vila la mosie fiindca au acceptat parintii sa dea banii. parintii care au dat bani pentru protocolul cerut de ea au vazut vreo chitanta? nu, doar (uneori)chitantele de la banchet. Protocolul e interzis, nu are voie directoarea sa-i puna pe diriginti sa stranga bani. La Vranceanu si la Alecsandri nu se intampla asa ceva. Ferdinand a ajuns o taraba de valutisti datorita lui ceunas.femeia asta nu are limita bunului simt!

    • Otilica 4 Februarie 2012 at 17:22 Permalink

     Nu intelegeti ca tre sa-si scoata banii pe care i-a dat ca sa ia concursul de directori? de unde sa ia 10 000de euro?

 9. desire 31 Ianuarie 2012 at 12:19 Permalink

  zvonuri de genu’ au existat si vor exista mereu despre acest liceu.Si asta pentru ca se afla printre cele mai bune licee din Bacau.De ce nu se aude nimic despre Economic,Karpen sau Letea?:))…e bine totusi ca acest liceu exceleaza la olimpiade si provoaca invidia multora.Si…leonida_300 la ce te-ai referit cand ai spus ca “E foarte greu sa iti dai seama cine are dreptate, daca nu esti in interior, mai ales cand directoarea isi pune elevii de la pregatire sa scrie pro”?Am spus ca am terminat de vreo 2 ani acolo si nici nu am facut pregatire cu doamna profesoara.Iar “certitudinile” pe care ni le prezinti sunt de fapt niste acuzatii pe care nu stiu daca tu esti in masura sa i le aduci si,totodata sa aduci niste dovezi concludente.Si data tot esti tu asa de informat de ce nu ai depus vreo plangere,ceva ca sa opresti “frauda.mita si intimidarea” din Ferdinand?Robertworld imi confirma ceea ce banuiam…numai zvonuri”a auzit de la o profesoara plus cativa colegi”…nu ai cum sa faci astfel de afirmamtii numai pe baza a ceea ce ai auzit de la altii…dupa cum spuneam,cei 4 ani de liceu i-am facut acolo si nu am regretat o secunda.Mentionez ca nu am o stare financiara foarte buna si totusi am reusit sa termin cu brio acest liceu.Si inca o data,cu riscul de a ma repeta,nu ni s-a cerut nicio suma nici pentru statia radio de care se vorbeste,nici pentru diverse materiale,nici pentru a aranja anumite concursuri(am participat la olimpiade) si nici atat pentru bac:)Bafta!

  • Anonim 31 Ianuarie 2012 at 16:14 Permalink

   Generatia de a9a de anul trecut a dat cate 20 de lei pentru statia radio.Bineinteles ca nu avem cum sa dovedim atata timp cat nu avem chitanta.

  • Alex. 21 Februarie 2012 at 10:30 Permalink

   e printre cele mai bune licee din bacau, adevarat, alaturi de vranceanu si alecsandri. atunci, de ce nu se aude nimic despre celelalte? poate, totusi, este ceva putred, nu crezi?

 10. Leonida_300 31 Ianuarie 2012 at 16:50 Permalink

  Desiree, am depus plangere si mi s-a raspuns ca dna ceunas a justificat banii luati pentru varuitul scolii prin chitante si facturi (de la firma contabilei de la ferdinad!!!) si apoi … contabila a disparut din liceu si a aparut alta noua careia aceeasi ceunas i-a propus mariri de de 40%, asa cum nu primeste nici un profesor.
  probabil ai terminat inainte de a fi ea directoare, de n-ai dat bani pentru statie, pentru Mos Ajun si pentru alte himere…ai chitanta pe banii de banchet? stii cat ai dat pe tacamul de la banchet si cat in plus? orice elev al liceului a primit un anuar; uita-te in el si vezi ce rezultate are doamna de fizica recent titularizata si ce rezultate are lucaci mihaela, cumatra ei, pe care o aduce in fiecare an in colegiu .Si ai sa constati ca…nimic, zero rezultate…doar vandut reviste (uneori un copil e obligat sa ia mai multe reviste de fizica din acelasi nr!!!) Felicitari pentru ca ai fost olimpica, dar profesorii care te-au dus pe tine la olimpiade erau veniti in liceu pe criteriul competentei, nu al cumetriilor si al petrecerilor de sambata noaptea…Uita-te in anuar si la rezultatele lor si ai sa vezi ca am dreptate. Stiu ca esti de buna credinta, dar cand le ei apararea celor care nu fura (chiar daca nu esti convinsa inca) si, mai tarziu, te dezmeticesti si vezi adevarul, te simti murdarit. Vorbeste cu vreun elev de la a 12-a de anul trecut, sigur ai sa intelegi ce se intampla acum in liceu.

  • dona barbara 1 Februarie 2012 at 20:29 Permalink

   Acea “doamna de fizica” se numeste Ana-Maria Botezatu,iar “doamna”, va zic raspicat ca e prea mult! Imi este profesoara la clasa si eu o numesc incompetenta. Cel mai potrivit…incompetenta…i n c o m p e t e n t a. Nu stie sa lege doua fraze, preda cu manualul deschis,nu are pic de pedagogie si mai frumos…face favoruri! A fost profesoara si in 19, dar a plecat, probabil din cauza ca la 19 nu se mergea pe blaturi. Mi as da numele cu mare drag, dar aici nu e vorba despre mine, este vorba despre aceasta femeie, repet, incompetenta!!!

  • dona barbara 1 Februarie 2012 at 20:30 Permalink

   Iar acea statie despre care se vorbeste de atata timp, e o cauza pierduta.

  • Nadia 2 Februarie 2012 at 19:31 Permalink

   Mergi femeie si te cauta,nu mai spune atatea minciuni ca e pacat de Dumnezeu.Probabil odrasla dumitale e la fel de imaginativa ca si mama ei!

 11. Mada N 31 Ianuarie 2012 at 18:36 Permalink

  Nu stiu cine a postat asa ceva dar oricum, avem un castigator la sectia SF. Am terminat anul trecut Ferdinand dupa 8 ani ( gimnaziu+liceu) si pot spune ca am “trecut” prin diferite etape fiecare marcate de catre o alta directiune. Nu pot spune ca elevii au acces la toate deciziile “de culise” dar pot afirma oricand ca bac-ul NU s-a luat pe bani sau alte contributii de acest gen. Anul acesta, cel putin, au existat camere de filmat in sali si stiu de la profesori corectori ca si salile in care s-au corectat lucrarile au fost mai mult decat bine “sigilate”. Spun asta si sunt sigura pe mine deoarece cunoscandu-mi colegii, nu am fost surprinsa de notele lor de la bac = fiecare a luat exact atat cat a meritat pentru munca depusa, de la 5 pana la 10( in contextul in care multi ar fi avut resursele necesare de PCR ca sa treaca examenul cu note de la 8 in sus). Cat despre protocol si banchet, orice liceu strange aceasta suma de bani si dupa cum s-a mentionat, cine nu doreste sa participe, investeste in altceva banii respectivi. “Marele liceu Bacovia” ramane, draga doamna, tot “Marele liceu Bacovia”. Dovada? Diplomele pe care le aduce in fiecare an de la olimpiade si concursuri, concentratia mare de profesori bine pregatiti si dedicati plus proiectele la care participa an de an. Imi pare rau ca dvs nu ati avut sansa sa il percepeti asa dar poate la cursul festiv veti observa elevi care lacrimeaza laolalta cu profesorii lor si va veti da seama ca nu o fac pentru ca nu au primit chitante.

  • ioana 20 Aprilie 2012 at 17:46 Permalink

   Ai perfecta dreptate, Mada!Un copil ca tine a facut cinste scolii acesteia si e dovada vie a calitatii muncii profesorilor si elevilor din scoala.Restul e tacere!

 12. Alexandra 31 Ianuarie 2012 at 18:38 Permalink

  @Leonida:sa ne facem intelese..am spus doar opinia noastra.Am prins ca directori si pe dl Horodnic si pe dna Ceunas..Sumele despre care se vorbeste nu au existat in generatia noastra..Cat despre doamna Lucaci,nu am avut-o ca profesoara dar din cate stiu de la colegii mei,care au avut-o,este o profesoara de nota 10.Si nu stiu despre ce doamna de fizica vorbesti,daca ne dai un nume poate o sa inteleg..

  • dona barbara 1 Februarie 2012 at 20:34 Permalink

   Ana-Maria Botezatu

 13. Mada N 31 Ianuarie 2012 at 19:20 Permalink

  Draga Leonida, eu am terminat a 12-a anul trecut, daca tot veni vorba. Am dat 300 ron pe banchet si curs festiv sau undeva pe acolo, in niciun caz 700. Dna Lucaci pe care ai mentionat-o mi-a fost profesoara si pentru asta am mers la doua olimpiade si am luat 9.80 la bac. Colegii mei, mai mult decat jumatate au luat peste 9 in conditiile in care stii ce confuzie si ce scandal a fost bacul anul acesta, mai ales la romana unde 70% din tara a scris opera gresita. Asa ca dna Ceunas este de laudat pentru alegerea pe care a facut-o si crede-ma ca generatiile din Ferdinand care le-au avut profe pe oricare dintre cele doua iau examenele fluierand. Cat despre cumetrii si petreceri de sambata seara, eu zic ca nu este responsabilitatea ta sa le contabilizezi, se numeste “viata personala si de familie” si banuiesc ca profesorii au dreptul la ea, asta daca nu ma insel.

  • Leonida_300 31 Ianuarie 2012 at 23:25 Permalink

   ai luat 9,80 la bac?dar cu cat ai intrat la ferdinand, nu tot cu nota asta?unde e progresul?

 14. Leonida_300 31 Ianuarie 2012 at 19:53 Permalink

  @mada-n: Stii de la profesorii corectori ca la Ferdinand au fost salile de corectura supravegheate? Da-mi voie sa te intreb cum ai ajuns sa stii ce profesori au corectat le ferdinand, cand n-au fost profesorii din liceu, iar listele de corectori au fost secrete. Tu, eleva care in timpul bacului ai vorbit cu corectorii, vorbesti acum despre corectitudine?!
  @Alexandra: Iftimescu. Un profesor de 10 are elevi la nationala, macar unul la cativa ani, daca tot preda la ferdinand. Cauta in anuar si convinge-te cati a avut/de ce nota e Lucaci…e doar cumatra directoarei. E dreptul tau, ca al fiecaruia, la opinie, dar daca nu s-ar mai acoperi toate astea, liceul ar avea profesori adusi numapi dupa competenta, iar elevii ar avea numai de castigat. ca fosta eleva, nu se poate sa nu tii la liceu. fa ce poti sa-l ajuti, nu sa se acopere compromisurile, shpaga, cumetriile.

  • Adriana 31 Ianuarie 2012 at 21:42 Permalink

   “Stimata” doamna Carmen Rusu, potoliti-va ca va faceti propria scoala de ras. Ati adunat atatea frustrari si atata venin doar pentru ca ati pierdut jenant la concursul pentru directori in fata actualei directoare si acum o calimniati la greu???

   • Alexandra 1 Februarie 2012 at 18:55 Permalink

    @ Adriana: nu stiu de unde ai concluzionat ca doamna Carmen Rusu ar fi spus aceste lucruri,insa eu am doua motive sa cred ca nu e asa :1.doamna Carmen Rusu are o singura fiica din cate stiu eu;2 fiica dumneaei nu termina anul acesta,cum spune doamna care a adus aceste comentarii.Mi se pare putin probabil sa fie frustrarile doamnei Rusu ce s-a spus mai sus.

   • Alexandra 1 Februarie 2012 at 18:59 Permalink

    @ Adriana :PS: doamna precizeaza ca “mezinul”termina a 12a anul asta..Sunt sigura ca ai interpretat gresit,nu poate fi vorba de Dna Carmen Rusu,care a fost,pentru o scurta perioada,si dumneai director al colegiului.Deci nu cred ca e vorba de niste frustrari legate de acest subiect,pe care sunt sigura ca le-ar fi tratat cu multa eleganta,nu in acest mod “jenibil”.

  • Alexandra 1 Februarie 2012 at 18:50 Permalink

   Leonida:Am zis,nu cunosc competentele doamnei Lucaci.Cat despre doamna Iftimescu,prefer sa nu comentez,din respect pentru faptul ca mi-a fost profesoara timp de 4 ani.Nu cunosc criteriile intrarii dumneaei in Ferdinand,fiind deja profesoara de ani buni cand am intrat eu acolo.

   • Anonima 2 Februarie 2012 at 12:28 Permalink

    Nu este vorba de doamna Iftimescu, ci de o profesoara mai noua, doamna Botezatu.

    • violeta 2 Februarie 2012 at 15:37 Permalink

     Nu e nici o Botezatu titulara la ferdinand, e iftimescu otilia

  • Diana 13 Aprilie 2012 at 17:44 Permalink

   Aceasta profesoara,Lucaci,din cate stiu e angajata pe perioada nedeterminata in acest liceu desi nu e titulara.Cum vine asta?Doamna Ceunas i-a eliberat o adeverinta in acest sens ,in care se mentiona ca e “angajata pe perioada nedeterminata” pentru a obtine un imprumut la banca!Cum e posibil asa ceva.Cum de isi permite sa foloseasca stampila liceului cu asemenea scopuri?

 15. Leonida_300 31 Ianuarie 2012 at 20:38 Permalink

  M.N.: ai dreptate, viata personala e treaba fiecaruia, cata vreme ramane personala si nu se muta cumetriile in cancelarie, pe post de criteriu al competentei.

 16. Mada N 31 Ianuarie 2012 at 21:01 Permalink

  Nu am vorbit cu acei profesori in timpul bacului. Se intampla sa cunosc cativa dintre ei chiar daca predau la alte licee si mi-au confirmat, dupa ce s-au afisat rezultatele, ca a fost corect bacul, mult mai strict decat anii trecuti.Banuiesc ca este permis sa cunosti profesori care nu predau in liceul tau.
  Repet, dar se pare ca ai ignorat. Rezultatele dnei Lucaci le poti lua de pe lista de la bac, ca sa te convingi si poti face munca de cercetare: intreaba-i actualii si fostii elevi daca sunt multumiti de modul dansei de predare. Nemultumiri la adresa unor profesori, exista clar, dar ale tale sunt directionate spre persoanele gresite din motivele gresite. Ai avut dreptate, tin la liceu si tocmai de aceea continui discutia asta care devine degradanta pentru toate partile implicate. Nu as face asta daca as considera ca nu se merita. Am criticile mele referitoare la persoane care chiar nu au ce cauta intr-un liceu ca si Ferdinand dar dnele Lucaci si Ceunas nu isi au locul in aceasta categorie si orice ai spune, cunostiintele si experientele mele te vor contrazice mult dupa ce discutia asta se va fi terminat.

 17. gigi 31 Ianuarie 2012 at 23:11 Permalink

  mada n, ce rezultate ai avut la olimpiadele la care te-a dus lucaci?ca au mai fost unii care au ajuns la Paris, ca in zicala: boi si s-au intors vaci (n-o lua personal, dar prea se potriveste in context).te-ai dus, bun, dar cum ai venit? cu ce rezultate?
  zici tu ca e o performata ca jumate din colegii tai de la 12E au luat peste 9? asta e mandrie, la cea mai buna clasa de-a 12-a din ferdinand?asta e performanta celor mai buni elevi, pe niste subiecte asa usoare la romana? era ceva sa luati notele astea la mate…dar la romana, sa fim seriosi, e trist, nu e de lauda.sunt clase cotate mai slabe, care au avut media pe clasa mai mare ca a voastra. vezi ca tu singura o acuzi pe lucaci.

 18. Mada N 1 Februarie 2012 at 13:12 Permalink

  Credeam ca se discuta despre romana, nu matematica. Banuiesc ca daca notele ar fi fost slabe la romana s-ar fi zis ca am intrat cu totii destepti si uite ce s-a intamplat cu noi, nu ne-a fost exploatat potentialul. Acum ca s-au luat note bune iar nu e corect, pentru ca ne nascuseram noi destepti si chiar daca veneam sau nu la ore, tot peste 9 luam toti. Nod in papura este usor de gasit. Statul pe margine si criticatul e sport national printre romani, poate de aceea suntem asa o natie fruntasa. Daca tot insistati sa criticati, sa o facem constructiv, cu bun simt si unde e nevoie. Orice s-ar comenta in continuare pe aceasta pagina, noua,elevilor si fostilor elevi,nu ne veti putea schimba cu absolut nimic parerea si recunostiinta. Imi pare sincer rau daca unii dintre voi, dascali fiind, nu au reusit acest lucru cu generatiilor lor. Poate asta este de fapt marul discordiei. Oamenii de calitate se aleg intr-un final si intr-adevar, citez,vor fi multi ce ajung boi si se intorc vaci( foarte elegant, apropo).

  • Leonida_300 2 Februarie 2012 at 00:12 Permalink

   elegant, nu, dar adecvat la “cunostiintele” tale de mai sus si “recunostiinta” ta de acum. ai facut, intr-adevar, cu lucaci si cu ceunas, o atesta gresilele de ortografie, dar nu-mi inchipuiam ca pana si olimpicele lor pot scrie astfel. vai mama lor!…

   • Mada N 2 Februarie 2012 at 11:32 Permalink

    Zise inflacarata persoana care scrie “shpaga”. Ati picat in ridicol, cititi va rog comentariile de pe restul paginii si veti vedea ca cei care pot face o analiza corecta a calitatilor pedagogice ale dnei profesoare (ma refer aici, desigur, la elevi) nu va impartasesc opinia. Sper cu ardoare ca limbajul meu a fost suficient de sententios de aceasta data. “De la sublim la ridicol nu e decat un pas” (V. Alecsandri) Plimbare placuta!

    • Leonida_300 3 Februarie 2012 at 21:16 Permalink

     Tu te-ai multumit cu pasul, dupa metoda cumetrelor…

 19. Bianca 1 Februarie 2012 at 13:18 Permalink

  Mda… NU te supara doamna… vorbesti numai din ce ti se pare tie. Daca nu ai ce face acasa apucate de goblenuri sau altceva, asta asa cu tot respectul. Am terminat anul trecut si treaba nu e asa. Am avut-o ca profesoara pe doamna Ceunas si esto o persoana minunata, pune inaintea banilor dragostea pt copii si rolul de profesor. Din toata inima zic ca dumneaei si-ar fi dorit mult mai mult sa fie profesoara decat directoare. E vorba de multi bani dar sunt atatea de platit. Banchetul se face unde este loc si se intreba elevii. Ce vrei… cu 7 milioane sa faca banchetul la Hotel Mariot si sa iti serveasca odrasla cu somon fume si pate de gasca pe langa icre negre?!?… Ferdinand I este printre putinele licee in care elevul are intaietate si lucrurile nu se fac pentru prestigiul scolii sau ca sa isi pastreze imaginea.
  NU te mai grabi sa tragi concluzii daca nu ai cautat toate detaliile. Vezeti de treaba femeie si nu mai strica imaginea unei doamne respectabile si unui liceu minunat!…

  • Neta 13 Aprilie 2012 at 17:47 Permalink

   Suna deja a omagii sau linguseli acest comentariu.Ar trebui sa faca cineva un control sau o ancheta serioasa in privinta activitatii acestei d-ne directoare.Sa ii intrebe pe parinti foarte serios despre ceea ce isi permite sa faca.

  • Nico 20 Mai 2020 at 06:53 Permalink

   “Apuca-te!” Asa se scrie corect! Cu cine ai invata limba romana?

   • Nico 20 Mai 2020 at 07:07 Permalink

    * invatat
    Si adresarea aceea cu” femeie” e de la elev la profesor? Asta e educatia primita de la niste dascali ” minunati”?

 20. Bianca 1 Februarie 2012 at 13:23 Permalink

  Gigi, nu te supara… Doamna Lucaci chiar se ocupa de elevii dumneaiei. A avut grija sa ne invete intr-o maniera diferita. Nu venea la ore si incepea sa citeasca de pe foi. Chiar daca i-am facut si zile negre a continuat sa se tina de noi sa avem rezultate bune. Nu e corect sa dai vina numai pe profesor cand nici elevii nu invata… nu uita ca doamna Lucaci nu a predat tuturor claselor de a 12 sau din liceu. Si bacul a fost foarte corect…

 21. Bianca 1 Februarie 2012 at 13:54 Permalink

  @leonida… de unde stii ca asta face?… ai stat langa dansa sa vezi ce face? ai filmato sa vezi ca asa e? ai trecut tu prin toate etapele alea si ti-a cerut tie bani?!?….. Sunt niste aberatii nefondate. Nu cred ca vreun elev de-al dumneaei ia dat bani ca sa se ocupe de el si nici colectivele nu i-au dat bani ca sa ii fie dragi 😉

 22. Anonymous 1 Februarie 2012 at 14:43 Permalink

  @Leonida: Cred ca stim cu totii ca cu cat ajungi mai sus cu atat profiti mai tare, si in multe cazuri ai dreptate: cum ar fi statiile radio, pentru care am platit si nu au aparut, dar dupa cum zicea si robert, nici nu vor aparea, se mai pot cere bani inca de 10 ori si tot nu vor aparea. Bacul, in schimb, nu cred ca este aranjat la ferdinand, cel putin nu de conducere, elevii din ferdinand sunt buni pentru ca altfel nu ar fi din ferdinand, de asta sunt note mari. Ceea ce este cu totul deranjant este atacul direct asupra unui (ne-am dat cu totii seama cine e) profesor de la noi, privinta in care pot spune ca nu ai deloc dreptate. Nu o sa ii dau numele, caci cei ce ar trebui sa stie despre cine e vorba stiu deja, insa nu sunt de acord cu asta, doamna profesoara fiind una de calitate, pe care mai toti elevii ar prefera-o in locul multor altii… cat despre performante la olimpiade, sunt sigur ca a avut (are, si va mai avea) elevi cu performante deosebite la fizica, nu-mi vin in cap decat vreo 3-4 nume care deja au terminat a XII-a, plus multi de la gimnaziu, toti elevi de top ai Bacaului. Totodata, situatia cu cantina pe timp de vara miroase puternic a speculatie pe baza concediului medical al administratorului, e ca si cum ai vedea un caine cu un picior rupt in strada si spui “Cred ca acest caine apartine lui X, care i-a rupt piciorul cu un ciocan, acesta din urma de fapt tintind-o pe nevasta-sa dupa ce a gasit-o in pat cu X’, sotul lui Y, deci X’ a inselat-o pe Y, deci acest caine schiop explica depresia din ultimele 3.14 saptamani ai lui Y.” Unele lucruri sunt cum sunt, altele sunt foarte inflorite, problema este totusi ca nu multi le disting pe cele reale de celelalte.

 23. nici nu stii 1 Februarie 2012 at 14:44 Permalink

  sunteti niste cretini si idioti pusi pe galceava. Nu aveti argumentre solide in atacarea persoanelor M.Lucaci si G.Ceunas, sunteti niste frustrati care nu ati luat/veti lua Bac-ul cu o nota onorabila!!! ” …ce face corecta Nicoleta Zarnescu, sefa de cabinet a prefectului, in aceasta privinta? Nimic…” EXACT nu face NIMIN pentru ca nu are ce sa faca pe baza unor acuzatii false aduse de o betiva notorie C.R

  • Ronald 4 Februarie 2012 at 01:14 Permalink

   In primul rand, daca ai fost pus/a sa jignesti, este penibil, cu atat mai mult cu cat comentariul oferit de cititoare este argumentat. Argumenteaza contrariul, daca poti (desi nu vei putea). Cat despre notele de la BAC, primul meu copil a luat nota mare, cand a terminat acest colegiu si la vremea respectiva, cand nu era aceasta directoare, nu a fost nevoit sa plateasca diverse sume aberante si nejustificate. Bineineteles, ca acum, cu G. Ceunas, al doilea copil este nevoit sa plateasca pt orice ii cere ‘dna’ directoare. Iar despre Lucaci, daca vrei sa stii, sunt copii care se plang ca nici macar nu binevoieste sa faca toata materia, discuta despre diverse alte lucruri. Si copiii nostri vor sa invete, nu sa asculte povestile nemuritoare ale unei profesoare incapabile sa isi predea materia!

  • Claudiu,parinte 24 Mai 2020 at 16:57 Permalink

   Limbajul,doamna!

 24. Anonymous 1 Februarie 2012 at 14:48 Permalink

  De asemenea, pentru banchet se cer destul de multi bani insa nici pe departe 700 de ron. In fiecare an, cei de a 12-a au facut banchetul unde au vrut parintii, parintii au cuvantul final, si nu se face mereu in acelasi loc, dovada faptul ca locatiile chiar din doi ani consecutivi de studiu, 2009-2010 si 2010-2011 sunt diferite, sunt organizate de firme diferite, si sunt alese de oameni diferiti.

 25. V.A 1 Februarie 2012 at 15:20 Permalink

  gigi, nu cred ca are rost sa te legi de clasa 12E, promotia 2011, pentru ca daca vrei sa intram in detalii eu iti pot garanta ca aceasta clasa a facut unele lucruri pentru acest liceu, care nu stiu daca au mai fost facute de alte clase pana in prezent. Am facut parte din aceasta clasa si pot spune cu mana pe inima ca nu imi pare rau, si daca ar fi sa fac liceul din nou, tot alaturi de 12E as dori sa se intample, si tot cu aceiasi profesori.

  Cat despre doamna profesoara Lucaci, nu am nici macar un cuvant pe care sa il reprosez, a fost, este si va ramane o profesoara de exceptie in viziunea mea.

  Restul acuzatiilor sunt mult, dar mult prea aberante pentru a mai fi discutate, mai ales ca nu sunt prezentate dovezi clare, negru pe alb, despre aceste lucruri.

 26. o eleva a liceului.. 1 Februarie 2012 at 15:32 Permalink

  Banii pentru statia radio sunt inca acolo, dar nu pot fi folositi pt ca nu s-a strans toata suma.
  P.S. Statia radio a fost mai mult dorinta elevilor decat a directiunii

  • mada n 5 Februarie 2012 at 04:16 Permalink

   banii folositi sau folosiiti?!?

 27. Ala bala 1 Februarie 2012 at 16:50 Permalink

  mi se pare mie kristofer sau tu ai ceva cu acest liceu?

  • denkamiko 1 Februarie 2012 at 21:54 Permalink

   e din vranceanu, n -ai ce-i face :))

   • dona barbara 2 Februarie 2012 at 09:48 Permalink

    De ce vorbesti daca nici macar nu ai informatii corecte…? Bagare in seama? E din sportiv.

 28. daF 1 Februarie 2012 at 20:55 Permalink

  Sunteti niste idioti 🙂 mari, mari idioti. Cel putin cei care au postat acest “anunt socant”. Va p. in c.

  • Claudiu,parinte 24 Mai 2020 at 16:58 Permalink

   Din nou va atrag atentia!Limbajul,doamna profesoara Gigliola!

 29. eleva a colegiului F 1 Februarie 2012 at 21:07 Permalink

  sunt eleva acestui liceu si pot spune ca da,exista elevi care isi platesc notele,dar infirm zvonul ca directoarea acestei institutii ar cere bani pentru ,,a aranja bacul”dupa cum afirma doamna care a trimis acest mesaj.intradevar,totul are o urma de adevar,dar de aici pana la acuzatiile aduse conducerii e drum lung.daca aceasta doamna are ceva de spus ar trebui sa iasa in fata si sa vorbeasca,nu sa arunce cu noroi pe diferite site-uri.

  • lola 2 Februarie 2012 at 20:41 Permalink

   nu se cheama shpaga pt bac se cheama protocol si nu-l strange directoarea ci diriga si e mai mare finca si bacul e mai greu

 30. Mihaela R. 1 Februarie 2012 at 21:11 Permalink

  Probabil cucoana e si ea in febra protestelor de s-a trezit acum sa arunce gunoi in stanga si in dreapta. La fel si restul. Oameni buni, discutii se pot discuta la infinit dar atitudine e NORMAL sa se ia la momentul respectiv, nu dupa n ani. Daca madame chiar vroia sa schimbe ceva, ar fi gasit o solutie inteligenta.
  Daca tot e la moda cu “jos guvernu’, jos Basescu, jos tot ce se poate da jos”, atunci “jos si cu Ferdinand”, nu de alta, dar a inceput sa ne placa. Sa ne uitam intai la noi.
  Cu toate astea, fiecare are ceea ce merita. Noroc ca din cand in cand se mai trezeste (si ne mai trezeste) cate o CUCOANA!
  Ne-a trezit, COLEGI DIN FERDINAND, NU?

  • Mihai 24 Mai 2020 at 17:01 Permalink

   Daca aparati o directoare(fosta),nu ii faceti cinste daca folositi un limbaj neadecvat!Adresarea cu “Cucoana” nu arata prea multa educatie!

 31. eleva 1 Februarie 2012 at 21:19 Permalink

  mi se pare cam exagerat ceea ce scrie aici . INFORMATIILE NU SUNT ATAT DE BUNE (poate copilul avea nevoie de bani si a cerut putintel mai mult).Intradevar la sf clasei a 12a se plateste o suma de bani pt banchet si protocol insa nu pt a trece bacul ca asta se intelege din articol… mi se pare urat sa se vorbeasca asa despre ferdinand sa nu uitam problemele liceelor care avem certitudinea ca s-au dat bani pt a lua bacul , la ferdinand inca nu a fost nici un proces nimic.P:S logic ca preturile sunt putin mai piperate (ma refer la banchet) nu se face oriunde …

  • lola 2 Februarie 2012 at 20:43 Permalink

   banii pentru protocol nu pentru bac da tot o suma maricica

 32. surdu 1 Februarie 2012 at 22:03 Permalink

  Dar daca mamica a cazut victima fiului care a umflat frumusel suma?
  Stiu multi de la liceul meu care au papat banii parintilor pentru uniforme sau au umflat suma binisor…

  • gabi 2 Februarie 2012 at 14:05 Permalink

   Daca a fost tatal la sedinta, cum mai putea copilul sa spuna alta suma, mai mare? cine e fraier sa incerce asta?

 33. mofoca 1 Februarie 2012 at 22:21 Permalink

  De la clasa noastra s-au dat cate 10lei de om anul trecut, dar nu au dat decat jumatate. In vara s-a lucrat la tubulatura din pereti iar in vacanta de iarna s-au tras toate cablurile pentru radioficare. S-a facut de cati bani au fost stransi.
  Am auzit ca de Martisor vor sa inaugureze statia.

  • alexa 2 Februarie 2012 at 14:02 Permalink

   s-au strans bani de doua ori anul trecut si 1 data anul asta si a fost obligatoriu sa dam toti. bine ca s-au speriat acum si fac statia sau e numai praf in ochi ca sa tacem?

 34. Bianca 2 Februarie 2012 at 01:45 Permalink

  Si trezirea… nu stiu de cand ai tu problema asta femeie, dar liceul se numeste “Ferdinand I”…

 35. costi 2 Februarie 2012 at 15:34 Permalink

  nui adevarat a fost obligatoriu sa dam bani de trei ori si neam saturat

  • liliana rodica 7 Februarie 2012 at 12:33 Permalink

   citesc si tot citesc aceste comentarii si am impresia ca de undeva dintr-un cotlon ranjeste si- isi freaca mainile cu un fel de incurca-i drace cel care a initiat “campania” ( ghilimelele sunt pentru ca nu se poate numi campanie aceasta barfa explodata din frustrare)
   Parintii cei nemultu\miti- si se pare si neinformati- ar trebui sa stie ca exista un comitet al parintilor pe colegiu care administreaza banii dati.Deci nimeni nu poate folosi acesti bani in interese proprii.
   Citind ceea ce scria Mariana si eu inclin sa cred ca este din personalul didactic ….o anonima care nu are destul tupeu de a semna !

   • mada n 7 Februarie 2012 at 15:36 Permalink

    Parintii sunt o fatada, fiindca sunt chemati in biroul directoarei ceaunas sa spuna ce firma si ce locatie au ales pentru banchet si nu ies de acolo pana nu se razgandesc si nu fac cum vrea ceaunas.ajung sa li se impuna oferta cea mai scumpa si serviciile cele mai proaste…
    Iar pentru radio banii i-au strans (de 3 ori, fara chitanta!!!)cumatra lucaci mihaela si 2-3 prietene ale directoarei care fiind cadre didactice nici nu au voie sa puna mana pe banii copiilor.

    • Mada N 8 Februarie 2012 at 20:21 Permalink

     Ok..cealalta mada n. Am fost personal si am obtinut fonduri de la parintii din consiliu fara ca dna directoare sa fie de fata, pt divesre proiecte initiate de consiliul elevilor. In al doilea rand, tot de fata am fost la sedintele din consiliul elevilor unde s-au dezbatut problemele cu statia de radio. In orice caz, cum s-a mai mentionat, elevii o doresc mult mai mult decat dna directoare si reprezentantii de clasa s-au oferit sa stranga banii de la colegii lor. Si eu sper ca acest proiect sa fie dus la bun sfarsit desi am parasit liceul, dar pentru asta are nevoie de sprijin. De ce nu se vine cu propuneri, ci doar cu crtici?

     • mada n 10 Februarie 2012 at 11:39 Permalink

      Minti cu mare nerusinare!!!!!!!!!!!!!! Parintii din consiliu nu se aduna (parintii din 32 clase de liceu+8 clase de gimnaziu+5 clase de ciclu primar=45 de clase!!!) ca vrea un elev, ci numai daca ii cheama directoarea. nu mai pretinde ca tu ai cerut bani de la consiliul parintilor fara sa stie directoarea, ca nu venea nici un parinte chemat de tine. deci directoarea i-a chemat si tu ai cerut banii, pusa de ea.acum se explica de ce insisti ca totul e in regula cu banii: fiindca te-ai amestecat si tu in toata mizeria cu cerutul banilor fara chitanta.
      iar din clase au strans banii cumatra directoarei, lucaci mihaela, si 2-3 prietene ale directoarei.au strans banii de 3 ori, cu presiuni si amenintari voalate, dar n-au dat chitante niciodata. banii aceia au disparut in buzunarul cuiva. e evident al cui.iata la ce sunt bune cumetriile si cumetrele precum lucaci: sa stranga bani pe care sa-i bage in buzunarul directoarei.in schimb lucaci primeste cea mai buna incadrare, cand ea e titulara la Liceul de Constructii.Lucaci mihaela, du-te la locul tau, la Liceul de Constructii, unde speram sa nu te mai ocupi cu stransul banilor de la elevi.esti profesor(asa cum esti), nu te mai ocupa de dijmuit elevii si parintii!!!

   • Anca Heisu 29 August 2020 at 21:37 Permalink

    Hic!

 36. Diaconescu D 2 Februarie 2012 at 17:31 Permalink

  Sunt elev in clasa a12a B la colegiul cu pricina. Cat timp am invatat aici am auzit de n ori ca gica da banii la gigii s.a. Nu am vazut niciodata cu ochii mei, dar zvonuri au existat. Zvonuri o sa existe. Coane Leonida eu zic sa dai mai multe detalii si mai multe . Stii ca si de cumetrii si de cine pe cine aduce cu masina. Mi se pare genial ar trebuii sa faci topicul tau numai cu dezvaluiri. Concurentza acerba

 37. D NA 3 Februarie 2012 at 13:23 Permalink

  Problema cea mai mare la acest colegiu de “ELITA” este ca directorii Ceaunas si Florecu fac cu o obraznicie iesita din comun PRGATIRE in scoala dupa terminarea orelor cu cate 10-15 elevi in acelasi timp pt care incaseaza suma de 50lei/elev LA NEGRU. Exista probe clare in acest sens care vor iesi in scurt timp la iveala. Cat priveste problema transferurilor se poate confirma ca Ceaunas ia mici atentii de sute de euro. A ajuns acest Colegiu de ras ( acum e pe locul trei cu perspective sumbre) din cauza unor asa zisi profesori de doi lei.

  • Anonim 3 Februarie 2012 at 16:56 Permalink

   In sfarsit cineva care da cartile pe fata.

  • Adriana 3 Februarie 2012 at 18:15 Permalink

   Alo! Si eu si alti 3 colegi de-ai mei ne-am transferat anu asta si n-am dat niciun leu! Oare pentru ca eram toti frumosi???

   • liliana rodica 7 Februarie 2012 at 12:34 Permalink

    probabil!!

   • edward 11 Februarie 2012 at 11:22 Permalink

    V-ati transferat in clasa la una din blondele de la romana, cumetre/prietene ale directoarei? numai alea sunt scutite de spaguiala…

 38. Ronald 4 Februarie 2012 at 00:34 Permalink

  Fiti si voi, sinceri, o data! Probabil, ati fost indoctrinati, (‘ceunizati’) de catre ‘doamna’ directoare, dar adevarul este, dupa cum STIM cu totii, despre banii pe care ii dobandeste periodic, aceasta presupusa ‘doamna’ (ghilimelele au rolul de a sublinia faptul ca nu poate fi considerata o doamna, aceasta persoana care ia banii copiilor nostri). PERIODIC, ia bani: pt transferuri,pt examene, pt diversele obiecte care nu au aparut nici pana acum (ex.: radioul). Copiii nostri au devenit sursa ei financiara si colegiul acesta nu mai e nici pe departe, ceea ce era, cand studiam noi, aici. Dimpotriva. Faptul ca unii dintre voi au fost indoctrinati sau se tem sa recunoasca adevarul, de razbunarea ei sau a prietenilor ei din cancelarie sau unora, le-au fost promise diverse, pt a combate sinceritatea comentariilor noastre, ca parinti, este extrem de trist. Copilul meu mai mare, care a terminat acum ceva vreme si nu a avut ‘ocazia’ de a fi sub directoratul acestei persoane, nu a fost nevoit sa plateasca pt atatea lucruri. Insa, copilul mai mic, alaturi de colegii lui, este una dintre numeroasele surse de bani ale acesteia.
  Ca parinte, sunt dezamagit de ceea ce a ajuns acest candva prestigios colegiu, acum, doar o finantare permanenta (si evident, obligatorie) a copiilor nostri. Fiti sinceri, macar! Si concret, in cazul in care va indoiti, cum credeti ca si-a ridicat casa de la tara, intr-un timp atat de scurt?!

 39. Tatăl 4 Februarie 2012 at 15:32 Permalink

  Problema se rezolva foarte simplu. Se organizează un flagrant cu ajutorul dna si se rezolva problema. Ce tot atâtea comentarii si atunci sa ii vedem pe directorasii astia care nu știu decât sa adune, puși de sasaitul de la inspectorat. Asta va urma in scurt timp.

  • mada n 5 Februarie 2012 at 09:47 Permalink

   Le-ai bagat morcovul. trei zile nu vor mai lua bani de la nici un parinte sau elev :))

 40. mariana 4 Februarie 2012 at 19:41 Permalink

  Mai oameni buni, ma puneti pe ganduri! M-am tot gandit si e clar ca persoana care a pornit mizeria asta e un cadru diactic. De ce nu spune in fata directoarei ce are de zis?? De ce s-ar teme fiind o asa buna profesoara dupa cum da de inteles?? Si apoi m-am tot plimbat pe net. Exista declaratii de avere ale directoarei, iar una e exact de cand a fost numita. Avea casa de pe atunci.Voua nu va suna a frustrari? Si apoi mi se pare de un prost gust teribil ca un angajat al unei scoli sa faca atata rau institutiei un rau atat de mare???

  • Irina 5 Februarie 2012 at 03:44 Permalink

   E evident ca TU esti o prietena a directoarei Ceunas. Un profesor competent nu ar avea de ce se teme, in mandatul unui altui director, DAR LA CEUNAS CONTEAZA NUMAI CUMETRIILE. PE CAT PARIEM CA O TITULARIZEAZA PRIN VOT IN CAMERA OBSCURA SI PE LUCACI, CHIAR ANUL ACESTA, CUM A FACUT CU IFTIMEASCA, IAR ANUL URMATOR IL LASA PE DRUMURI PE PITICAR, FIINDCA EL NU E CUMATRUL NICI UNUI POLITICIAN SAU DIRECTOR IMUND?

  • Liliana 5 Februarie 2012 at 03:54 Permalink

   Nu mai minti! S-au facut liste cu cei care n-au dat si au fost amenintati cei care au ezitat la inceput ca “listele vor ajunge la directoare”. asa ca toata lumea a dat. dar jefuiesti o data, de doua ori…a treia oara e chiar prea mult. rusine celor care au strans banii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Raspuns 9 August 2020 at 03:06 Permalink

   Anca Heisu!

 41. o eleva a liceului.. 4 Februarie 2012 at 19:51 Permalink

  cine a zis ca a fost obligatoriu sa dati bani?? au dat doar cei ce au vrut si… s-au strans bani de 3 ori? la noi in clasa s-au strans doar o data si nici macar nu a dat toata lumea deci, nu e obligatoriu oameni buni!
  @ronald: nu am fost indoctrinati de nimeni, singura problema aici e ca se face din tantar armasar. Normal ca cere bani pt concursuri, vreti sa plateasca directoarea din banii ei concursurile gen: evaluare in educatie, cangur etc.? imposibil

  • lola 5 Februarie 2012 at 03:45 Permalink

   Hai sa n-o mai facem pe prostii! S-au strans deja bani de trei ori numai pentru statia radio…Stie tot ferdinandul!

 42. Ronald 4 Februarie 2012 at 20:22 Permalink

  O eleva a liceului: nu este nicio exagerare, aici. Suntem realisti! Eu sunt un parinte complet nemultumit de sumele exorbitante pe care am fost nevoit sa le dau de cand aceasta persoana este directiare. Banii nu sunt pt aceste concursuri, sunt casa ei si bunurile ei. Exista frustrari, da, dar ale noastre, ca parinti, pt ca suntem nevoiti sa dam bani, pt diverse motive imaginare sau pt motive la care nu ar trebui sa fim nevoiti sa dam atatia bani!
  Mariana: casa era in stadiu de inceput, atunci si intre timp, a fost construita.
  Ca parinte, nu am vazut ce s-a intamplat cu toti acei bani pe care am fost nevoit sa-i dau pt copilul meu!

  • Ecaterina 5 Februarie 2012 at 03:48 Permalink

   Daca vrei sa vezi unde sunt banii, uita-te la casa directoarei ceunas!!!

  • mada n 5 Februarie 2012 at 09:45 Permalink

   De TAXA PE FUMARIT ati auzit? N-a inventato ceunas, ea doar o aplica (si cu majorari ;). vreti la ferdinand, platiti. nu aveti bani, mergeti la alt liceu care a iesit din evul mediu si din taxa pe bordei (=loc in banca).funny thing: pe fumat nu se platesc amenzi la acest liceu, ca fumeaza si directoarea.asa ca se fumeaza peste tot.

 43. Mada N 6 Februarie 2012 at 14:29 Permalink

  Cealalta mada n..alt nume chiar nu puteai alege?

 44. Mada N 11 Februarie 2012 at 13:18 Permalink

  Pt cealalta mada n : consiliul parintilor este format(sau era) din circa 5-6 parinti care se intalneau periodic, dupa cum fixau dansii (am fost de fata cand au discutat aspectul asta). La vremea cand am fost la acest consiliu impreuna cu inca un coleg din consiliul elevilor a trebuit sa prezentam exact pentru ce ne trebuie banii (o activitate de 8 Martie), exact cati bani ne sunt necesari si urma sa ii justificam CONSILIULUI, ceea ce am si facut deoarece unul dintre parinti ne-a ajutat la organizarea activitatii si TOTI banii care ni s-au dat au ajuns unde trebuie, adica nu la mine sau la dna directoare. Vrei sa spui acum ca si consiliul elevilor este corupt? Ca am luat bani din banii colegilor si i-am bagat in buzunarul nostru? Pentru ca daca asta implica acuzatiile tale, pe langa doua doamne jignesti si elevii care s-au implicat activ si au rupt timp din timpul lor ca sa ajute si sa promoveze liceul, ceea ce mi se pare de-a dreptul absurd si josnic. Daca ai avea incredere in ce spui ti-ai folosi propriul nume si nu te-ai ascunde dupa al meu. Asta este valabil si pentru ceilalti utilizatori care arunca cu acuzatii in dreapta si in stanga. Nimeni nu ii doreste raul liceului (sper) si prin “liceul” sunt, de fapt, profesorii si elevii. Corect, profesorii incapabili nu au ce cauta nici in Ferdinand, nici la Constructii, ca si acolo sunt copii care isi doresc sa invete. Dar este oarecum firesc ca in Ferdinand sa fie profesori de elita si deci, repet, dna Lucaci a fost alegerea corecta.

  • mada n 11 Februarie 2012 at 16:01 Permalink

   Alegerea corecta a unui profesor se face prin concursuri la lumina zilei, nu prin vot in camera ascunsa si prin cumetrii.
   Am incredere in ceea ce se face cu parintii alesi de catre ceilalti parinti, de catre colective, nu in cei cativa parinti selectati de madam directoare pe acelasi principiu pe care a ales 2-3 “cumetre” cadre didactice care sa colecteze periodic banii elevilor.
   In mod cert, Consilul elevilor nu e corupt, nici Consiliul elevilor.Doar 2-3 “cumetre”, 2-3 parinti care furnizeaza acoperiri/chitante/ facturi false si , constat cu stupoare, si 2-3 elevi extrem de naivi, care se lasa manipulati sau se amesteca -si cu buna stiinta – in mizerii legate de bani.Dar, deh, de la “olimpici” care scriu cu greseli de ortografie dupa ce au terminat clasa a 12-a cu media 10 la Lucaci, te poti astepta la orice!Ei sustin si promoveaza mediocritatea confortabila in spiritul careia au fost formati careia ii apartin…pe vecie, as zice, dupa consecventa cu care o aperi.

 45. Antal C 12 Februarie 2012 at 15:49 Permalink

  mada n ..te aranjez eu..(nu Mada N cu “mada n”) ca stiu cine esti…e totul programat. Ne vedem noi scumpa:*

 46. mada n 12 Februarie 2012 at 17:15 Permalink

  Si iata cuvintele si metodele directoarei: “mada n ..te aranjez eu..(nu Mada N cu “mada n”) ca stiu cine esti…e totul programat. Ne vedem noi scumpa:*”.
  E ceea ce aud toti copiii (cand nu dau banii colectati de voi)la timp.
  Multumesc pentru demonstratie, scumpa. 😉

 47. Dorina 13 Februarie 2012 at 11:44 Permalink

  deci chiar SE AMENINTA PENTRU BANI LA FERDINAND? n-as fi crezut…dar a devenit vizibil. tre sa faceti ceva acolo, oameni buni!

 48. o eleva a liceului.. 13 Februarie 2012 at 20:08 Permalink

  da… si uite cum… avem statie radio si in ferdinand deecii….. sa va aud, ce mai comentati? :))

  • Anonim 16 Februarie 2012 at 08:49 Permalink

   Avem doar boxele nefunctionabile.Le-ai auzit tu vreodata scotand vreun sunet?

  • liliana rodica 16 Februarie 2012 at 09:46 Permalink

   se ameninta pe naiba! cum bine zicea cine zicea- nu e singurul colegiu din bacau- daca nu rezistati aici si e presiunea prea mare ( a se citi cerintele de invatatura) si notele prea mici ( adik dupa merit nu la ca Vecini!!!) sunteti liberi sa va alegati alta scoala. doar traim in democratie!!!
   AAAAAAAA, si ati auzit zilele astea imnul? e difuzat prin boxele alea de care ziceati ca nu-s!
   toate bune!

 49. Gigel 14 Februarie 2012 at 14:44 Permalink

  UNDE “AVEM” STATIE??!!!!??IN CE CLASE?????!!!!?????CA NOI NU AVEM!!!!!!

 50. Un PaRinTe 15 Februarie 2012 at 01:27 Permalink

  Ar trebui sa terminati cu tampeniile astea!!! Va faceti de ras colegiul!!! Fratilor daca va plangeti ca vi se cer bani sunteti 10 din 1000…chiar credeti ca se va face ceva pentru voi?
  Majoritatea sunt mai mut decat multumiti de calitatea cunostintelor pe care copii nostri le acumuleaza zi de zi, si de proiectele dezvoltate cu acordul si initiativa conducerii. Daca vi se cer bani nu veti schimba voi (cei 10 – 20 din 1000) acest “artificiu”. Reveniti cu picioarele pe Pamant!!!!
  ^*^ nu aveti bani sa platiti ce vi se cere? nu va convin regulile impuse? nu sunt capabili anumiti profesori sa va satisfaca dorinta de culturalizare a odraslelor voastre prin incapacitatea de a-si exercita meseria la clasa? ^*^ EXISTA UN RASPUNS LA ACESTE INTREBARI: VA LUATI ODRASLELE SI LE MUTATI LA ALT LICEU!!!!!!!! PENTRU CE ATATA SCANDAL? Colegiul Ferdinand ! nu este pe locul 1 in BACAU! Dar aici se face carte, s-a facut si se va face. Nu va convine ??? mai sunt liceee in bacau sau in alt oras daca aveti posibilitatea.
  “irina” zicea mai sus ca Piticar va fi lasat pe drumuri…:)) Trebuia sa faca asta Dl Horodnic cat era director, nici acum nu este prea tarziu. Fiul meu a facut cu dumnealui, a facut si cu Lucaci. M-am uitat in caietul lui ca un parinte ce se intereseaza de situatia fiului sau cat facea cu Piticar avea note foarte mari conform cunostintelor (numai 10
  ) si caietul era scris 1/4 (IN TOTAL AMBELE SEMESTRE). Cat timp a facut cu Lucaci l-am vazut invatand..l-am ascultat.. chiar inavata…NICI NU CUNOASTETI NIVELUL DE PREGATIRE (poate nu pregatire este cuvantul potrivita, ci tehnica de predare) AL COLEGILOR VOSTRI IN CAZUL IN CARE SUNTETI PROFESORI.
  App dna Carmen Rusu, nu mai aveti elevi la meditatie si ati hotarat sa deschideti un asemenea subiect? (ati avut ambele mele fiice la clasa dvs si ma abtin. am facut aceasta remarca sa nu ziceti ca vorbesc fara sa cunosc) Si pe cei care ii aveti ii puneti sa comenteze pe blog sa va scoateti inca 2-3 elevi la meditatii? sa va fie rusine!!!!! FACETI COLEGIUL DE RAS PRIN ATITUDINEA DUMNEAVOASTRA… NU DOMNUL PITICAR AR TREBUI DAT AFARA(nu ca nu ar merita) DAR AR FI MAI BINE FARA DUMNEAVOSTRA. Mezinul inca mai invata la Ferdinand si nu am intampinat probleme. VA DORESC SUCCES !!!

  • Anonim 16 Februarie 2012 at 09:05 Permalink

   Nu toti dispun de situatia dumneavoastra financiara ca sa poata d mereu bani la scoala 🙂
   Sunt si elevi de la tara care se chinuie saracii sa faca naveta si copii aia chiar invata pentru ca nu pierd timpul prin baruri si discoteci cum fac unii dintre fitosi(nu bag pe toata lumea in aceeasi oala;sunt si elevi care pierd timpul in discoteci si care totusi invata)si nu profita de situatia vremii pentru a mai scapa de o zi, doua de scoala.
   Inca o data, daca dumneavoastra aveti situatia financiara potrivita pentru a plati orice prostie care se cere, asta nu e problema noastra si asta nu inseamna ca trebuie sa spuneti ca datul banilor este o “regula impusa”pentru acest liceu.
   Am fost un an in corpul C, baia aia arata jalnic, usa era sparta, peretii la fel, nu putea fi folosita ca toaleta, ci doar ca fumoar.Noroc ca mai venea domnul Horodnic pe acolo ca avea ore ca altfel..Nu puteai intra in baie ca lesinai pe loc din cauza fumului, tu nefumator fiind.Au fost 2 clase mutate din corpul C in corpul A.Una din clase a trebuit sa stranga cate 50 de lei pentru reparatia toaletei(cealalta nu stiu daca a platit, deci nu comentez).Aceasta reparatie s-a facut in vara si noi am fost mutati in A.Sunt curioasa pentru ce a trebuit sa platim noi reparatia baii daca, multi dintre noi, am mers de 10 ori la baie tot anul si mai erau vreo 5 persoane care mergeau sa fumeze acolo.Restul foloseaua baia din A pentru ca era mai liniste si nu era plina de baieti.Ca sa fiu directa, vi se pare normal ca fiica dumneavoastra sa mearga la baie si sa-si schimbe tamponul cu un baiat langa ea?Eu nu cred.Vi se pare normal ca fiica dumneavoastra sa iasa lesinata din baie din cauza fumului de tigara?Sau si fiica dumneavoastra este una din acele fumatoare care invadeaza baia impreuna cu colegele ei de “munca”.
   As vrea sa zic atata de multe lucruri si, pentru ca iomi doresc sa zic prea multe, ori uit, ori amestec lucrurile.Ce e mai important e ca am dat 50 de lei la inceputul anului trecut ca sa ne schimbe scaunele cica, si am mai dat 50 de lei in semestrul 2 pentru reparatia baii pe care cu siguranta nu am sttricat`o noi.A fost o clasa de a12a mai salbatica care ne-a lasat pe noi cu datoriile pe cap.Sunt curioasa de cate ori a fost doamna directoare in corpul C sa verifice cat de cat comportamentul elevilor de acolo care se salbaticesc instantaneu si sa verifice starea corpului in sine…

   Asadar…nu aveti niciun drept sa ne spuneti sa ne mutam la alte licee atata timp cat noi suntem nedreptatiti.In alte licee, elevii nu fumeaza afara in fata usii principale pe unde intra si ies profesorii si nici in baie(mai ales).In alte parti, elevii sunt sanctionati dur daca sunt prinsi cu tigara in mana pe cand aici..Cum vreti doamna sa-si mute parintii odraslele la alt liceu daca ei numai aici pot fuma in liniste?

   • liliana rodica 16 Februarie 2012 at 09:48 Permalink

    pai tocmai! mutati-va la un liceu de nefumatori!!!

 51. Cristina 15 Februarie 2012 at 13:49 Permalink

  Daaa, dnul Piticar ne dadea teme scurte (si grele).dna Lucaci ne dadea teme fff lungi…3-4pagini de eseu…am scris de n-am mai putut…in fiecare saptamana…si era misto ca nu le corecta niciodata..pana a facut diriga urat la ea si atunci le-a corectat o data.apoi ne-a lasat in pace…era misto ca faceam cu ea martisoare…le vindeam in fata amfiteatrului si scapam de stat la alte ore …ca tot n-aveam chef intr-a 12…faceam cu ea si proiecte…faceam piese de teatru…faceam orice numai materia nu…noroc cu prega…Dar aveam noate mari la dna Lucaci…deci era mai misto cu ea…si se imbraca si cu fuste mulate, super! la Piticar ce sa vezi? ca omul nu stie decat citit,citit,cititc…Nu tu proiecte, nu tu jucat piese de teatru in timpul orelor, nu “dragalasilor” si “iubitilor”.numai citit, citit, citit.si nu mi-a pus nici un 10, macar o data!la dna Lucaci aveam numai 10, rar cate un 9…deci e buna si o iubim.

  • Anonim 16 Februarie 2012 at 09:07 Permalink

   Si BAC-ul cu cat l-ai fi luat daca nu faceai pregatire?
   Credeam ca numai bobocii spun ca”ce bine ca nu facem ora serioasa”dar vad ca mai boboci sunt astia de a12a(la minte ma refer)

  • Mada 16 Februarie 2012 at 17:24 Permalink

   Draga mea,eu personal nu pot sa inteleg ce cauti in C.N.Ferdinand si mai rau e ca nu inteleg ce cauti tu la scoala..daca citit nu,invatat nu,teme nu…de ce mai vii..eu te sfatuiesc sa te lasi si sa te apuci de munca daca nu-ti convine si sa nu mai mananci atata “cacao” degeaba….

   • Cristina 17 Februarie 2012 at 21:38 Permalink

    Pai…nu mai vin la scoala, ca am termina liceul (cu 10 la dna Lucaci hi hi hi). Acum sunt studenta si nu mai citesc.am citit destul la dnul Piticar!…da la el nu era niciodata destul.noroc ca dna Lucaci ne-a recompensat..

 52. Mada N 15 Februarie 2012 at 22:07 Permalink

  Biata..nu ti-e jena? Te intreb din pura curiozitate. E clar ca nu i-ai fost eleva, te-ai dat de gol in niste puncte cheie si deci intreb din nou..nu te simti usor jenata sa spui asa niste lucruri deplasate? Am facut parte din sg clasa care i-a avut si pe dl Piticar si pe dna Lucaci ca si profesori la liceu si noi doua nu am fost colege,clar (plus aberatiile cu targul de martisor pe care se intampla sa-l fi organizat tot eu. surpiza!). In plus, fiind asa o “eleva” informata, vei stii ca sunt multi alti profesori care fac scenete si proiecte la ora dar sunt de blamat, ce-i drept. De ce sa se introduca si metode noi de pedagogie? Ce ti-e si cu profii astia de chiar vor sa inoveze..

  • Cristina 16 Februarie 2012 at 23:06 Permalink

   Mada N, a devenit clar pentru toata lumea ca tu ai organizat toate mizeriile: facut de martisoare pe bani, vandut de martisoare, cerut bani de la parinti/elevi etc. Acum te intrebam noi: NU TI-E JENA? Te-ai amestecat in toate mizeriile financiare, in toate afacerile subterane, ai fost de acord sa fii un paravan (cine stie daca nu recompensat!), iar acum pretinzi credibilitate? Ai pretentia sa-l judeci pe domnul profesor Piticar? Madalina Nastase, chiar nu ti-e rusine de tine? Inovatie nu inseamna sa faci martisoare si piese de teatru in locul materiei de bacalaureat.MADALINA NASTASE, CHIAR NU TI-E RUSINE?

   • Mada N 17 Februarie 2012 at 17:27 Permalink

    Doamna draga, cred ca Cristi a spus tot ce gandeam cu totii, dupa comentariul sau e de prisos sa mai adaugam ceva, unii sau altii. Multumim Cristi ca ai pus capat asa unei discutii. Cat despre “mizeriile” pe care pretindeti ca le-am facut, din nou..mi-e jena pt dvs. Cu banii de la martisor s-au cumparat flori pt doamnele profesoare si pentru eleve de 8 Martie (sper ca v-au placut, noua ni s-a parut un gest frumos). Mizerii? Am fost implicata in atatea proiecte si organizatii de tot felul, incat la un moment dat nici nu mai pretindeam vreo diploma sau recunostiinta : toate pentru a propulsa liceul si a atrage elevii buni spre Ferdinand, unde merita sa vina, de altfel. V-as ruga sa nu anulati nici munca elevilor si nici a profesorilor care creeaza, cu adevarat, Ferdinandul. Se scrie “Nastasa”, ati cautat/intrebat gresit. Eu am avut demnitatea sa imi folosesc numele si sa nu jignesc sau atac pe nimeni. La varsta, experienta, postul si pozitia pe care o aveti, va rog sa va faceti o autoanaliza. Discutia aceasta poate ajunge foarte usor sub ochii tuturor elevilor si nu stiu, zau, cati dintre ei va vor privi ca pe un model.

    • Claudiu 19 Februarie 2012 at 15:11 Permalink

     Baietilor ce le-ati luat? ma refer la cei din clasa voastra ca restul din celelalte clase oricum nu au primit nimic. nici fetele de la noi nu au primit absolut nimic nici macar odata. te-ai dus macar odata in 8 ani cat ai stat in Ferdinand, sa oferi ceva si noua celor din corpul C, din banii aia multi la care ai avut acces si pe care i-ai invartit? ai reusit doar sa arati tuturor de ce o aperi pe ceunas; fiindca te-a lasat sa faci si sa invartesti niste bani.care nici macar nu erau ai ei sau ai tai.dar…

 53. Un PaRinTe 15 Februarie 2012 at 23:12 Permalink

  ce ziceam de cum isi pune doamna Carmen Rusu copii de la pregatire sa comenteze..cea mai buna dovada “cristina”

 54. Cristi 17 Februarie 2012 at 09:13 Permalink

  Draga doamna DIRIGINTA (fosta) Carmen Rusu, am citit cele de mai sus si nu mi-a venit sa cred.
  Unbelievable de ce sunteti in stare ! Dar se pare ca discutiile noastre, pe care dvs. le gaseati super cool de la orele de romana despre calculatoare, in timp ce altii se holbau de zor la filmul de pe laptop, au dat roade! Chiar va pricepeti! Am pus pariu cu alti fosti elevi de-ai dvs. cate ID-uri aveti. Stiu ca ultima data ne-ati spus de 7, dar eu am pariat pe mai multe, semn ca sunteti jumatate din cei care au scris aici. Ce ziceti de Leonida_300, Popa, Ronald, Georgiana, Mada N (aici ati furat ID-ul adevaratei persoane), Cristina.
  Pai luati la scarmanat profele concurente (ca de prietenie nu cred ca ati auzit) cand dvs. v-ati BATUT JOC DE NOI 4 ANI DE ZILE? Ca sa nu mai spun ca n-ati avut bunul simt sa veniti la banchet, ca ne puneati nota de la teza si la oral, ca va ascultam aberatiile personale cat de tare sunteti la software (oare sunteti un hacker???)….dar la materia pe care trebuia sa ne-o predati????? Eram invidiosi pe cei de la E ce si cata materie invatau de la profa Lucaci. Sa mai spun si cat de ridicol (sau mai bine jenant) va prezentati in fata noastra cu acei blugi jegosi si mulati, cu puloverele scurte …numai sunci sunci sunci…bleahhhhh
  N-aveti ce face acasa? Mai bine impletiti-va niste haine si mai invatati materia pe care trebuie sa o predati. VA BATETI JOC de liceu si de profesorii de acolo. Spuneti de Mada N ca nu a avut nici un progres? Da eu? Am intrat cu medie mare si dvs. mi-ati dat numai note mici (probabil ca nu eram hacker ca dvs.). Cred ca mare v-a fost mirarea cand ati vazut ce nota super am luat la bac (NU DATORITA DVS.)….. dar la cat de constiincioasa sunteti nici nu cred ca v-ati uitat pe notele de la bac ale elevilor dvs. Si ce ziceti de colegul meu (nu dau nume) care a intrat cu 9,20 si a terminat cu 5. Oare e doar elevul de vina sau dvs. care sincer inca mai aveti multe de invatat. (inclusiv cei 7 ani de acasa va lipsesc).
  Va readuc aminte de cele 2-3 variante de subiecte de la bac care le-am facut la ora in bataie de joc pentru ca eram oricum niste idioti in ochii dvs. Mai tineti minte structura de la subiectul 2 pe care nu ne-ati spus-o niciodata (semn ca habar nu aveti materia pe care o predati) sau sintezele de la subiectul 3 de pe notitele inexistente ( ca filmele prezentate de dvs. in ora de romana nu prea ne-au mai bucurat in clasa a 12-a)
  Nu va este rusine ca distrugeti imaginea liceului????? Pentru toti cei care cititi: nu va luati dupa CARMEN RUSU. EA NU REPREZINTA LICEUL FERDINAND. Mai bine ar pleca (eventual la studii…poate se face critic de film) ca prea ne-a facut de 2 lei…..celelalte licee inchina in cinstea dvs.
  Liceul Ferdinand tot super tare ramane, tot se invata si sa va bucurati de statia radio care exista se pare.

 55. Andrei 18 Februarie 2012 at 00:39 Permalink

  Cristi ai totala dreptate..nu pot adauga mai mult. Te felicit pentru cele spuse!

 56. Ala bala 18 Februarie 2012 at 14:10 Permalink

  Bine ai zis Cristi!!!!!

 57. Claudiu 19 Februarie 2012 at 15:03 Permalink

  E de necrezut! ba isi pune una elevii sa scrie, ba alta…ultimii 3 au facut prega cu ceunas ca se stie din clasa…de fapt unul cu ur…aia n-are sunci?

 58. Ala bala 19 Februarie 2012 at 16:34 Permalink

  Nu e adevarat Claudiu. Asta e purul adevar!

 59. Ram pam 19 Februarie 2012 at 16:49 Permalink

  Cristi,treaba cu blugii cei mulati si jegosi si bluzele pana in talie,atarnandu`i sunca e cea mai adevarata! Sunt eleva in C.N. Ferdinand si Doamne(:| Rusu Carmen imi este profesoara de lb.romana..discutiile despre calculatoare..si eventual ce mai face Dolly sau de cate ori s`a mai urcat pe draperie ..sau cate kg are ..chiar sunt STUPIDEE ..marea hackerita..Vi se pare normal Doamna Rusu Carmen ca un cadru didactic cu asa mare “importanta” cum va considerati..la o ora de curs in desfasurare de exeplu sa stati cu acel posteriorr “micuts” pe catedra sau pe banca frecand mainile si stand cu picioarele pe scaun? ” Dolly are 8-9 kg..va dati seama ? ma strivestee” …Aii de viata noastra..Halal profesori!!!!

 60. freeflyper 20 Februarie 2012 at 10:01 Permalink

  Ok, am citit tot si iata la ce concluzie se poate ajunge:
  dna ceaunas ia mita la greu pentru orice si “nu-si doreste sa fie directoare” (hi hi), isi tine in scoala cumatra, pe Lucaci, care face martisoare si piese de teatru in ore dar se imbraca mulat si pune note mari, iar dna carmen rusu e hakerita, are o dolly care se suie pe perdele si niste sunci la vedere. n-am inteles care face mai mult rau liceului: ceaunas care e directoare si a devenit cunoscuta pentru mita si furt, lucaci care e de constructii si face martisoare si proiecte in loc de ore sau rusu carmen care are sunci.ce isi pot dori copiii cel mai mult: sa nu le mai ia ceaunas banii cu forta, sa faca lucaci romana nu proiecte, martisoare si teatru in timpul orelor (ca sa faca copii prega cu alti)sau sa slabeasca rusu carmen? ce ii poate afecta cel mai tare in viitor?

  • non 20 Februarie 2012 at 19:11 Permalink

   =))))))))))))impuscate;)

 61. aris1st 20 Februarie 2012 at 10:05 Permalink

  Ceaunas si cumatra ei Lucaci isi pun elevii sa scrie pentru ele. Jenibil, parca mai urat decat orice, sa amesteci copiii in rahaturi!!!

 62. aris1st 20 Februarie 2012 at 10:07 Permalink

  Ferdinand, trezeste-te! Ferdinad, trezeste-te!Ferdinand, TREZESTE-TE!

 63. desire 20 Februarie 2012 at 17:36 Permalink

  la ce s-a ajuns…voi nu sunteti sanatosi:))

 64. freeflyper 20 Februarie 2012 at 23:08 Permalink

  mai, lamuriti-ma ca mi se pare UNBELIEVABLE.
  Ceaunas a luat 700 de ron dela fiecare elev de a 12 adica ia cam 21ooo roni dintr-o singura clasa? cate clase de a 12 au fost anul trecut?cate sunt anul asta? ca la 5 clase ia miliardul!!!de cand e directoare?

 65. pezzo_di_oro 21 Februarie 2012 at 14:15 Permalink

  DE CE NU SE AUDE NIMIC DESPRE SPAGA DE LA VRANCEANU SI ALEXANDRI? poate ca tot ce se spune despre spaga de la ferdinand sa fie ADEVARAT??? oare Ceaunas poate sa ia sume atat de mari?

 66. non 21 Februarie 2012 at 17:33 Permalink

  Ce spaga?! voi v-ati dilit la cap?! De ce nu se SCRIE si despre alte lecee,care zic eu,acolo poate e ceva mai serios.Inlegatura cu doamna Carmen Rusu,ea este o profesoara exceptionala.Ce legatura are cu imbracatu?!Fiecare om se imbraca dupa bunul plac:)MAI LASATI FITELE SI PUNETIVA PE INVATAT!

 67. Cristina 24 Februarie 2012 at 16:22 Permalink

  Daca ar fi spaga mai serioasa la alte licee, despre acele licee am citi acum. e limpede ca cele mai incredibile spagi, mita si furturi, cele mai mari tunuri si tzepe sunt la Ferdinand. Ceunas a dus fraudarea la nivel inalt de arta. A pus IN CATEVA SALI difuzoare ca sa zica ca a facut statia radio. De ce n-a pus peste tot? Ca bani a luat de la TOTI elevii, de 3 ori!A oprit chiar si adunatul banilor de protocol de la clasa a 12. colecteaza numai banii de banchet. DACA SPUNEM AICI, PUBLIC, CE FACE, SE SPERIE SI SE OPRESTE DIN FURAT!SPUNETI PUBLIC ATUNCI CAND VA MAI CERE BANI SAU MAI FACE CEVA ILEGAL!!!

 68. Lucica 25 Februarie 2012 at 23:05 Permalink

  Noi de ce nu avem statie? Si noi am dat bani, vrem statie sau banii inapoi!Vrem sa fim intrebati cand se face ceva cu banii nostri, nu doar sa fie chemati sefii de clasa si pusi sa voteze in 2 minute. Daca mai faceti asa, Doamna Directoare, luati numai de la sefii de clasa bani, ca numai pe ei i-ati consultat daca vor sau nu statie. Cand ne mai cereti bani(FARA CHITANTA), e normal si de bun simt sa ne intrebati si pe noi.Noi nu contam decat la dat banii, de mai multe ori pentru acelasi proiect? Nu primim nimic in schimb? Nu exista nici macar bunul simt de a fi intrebati inainte? NU NI SE DAU CHITANTE nici macar acum, dupa ce ati strans banii de trei ori si NU AVEM STATIE?

 69. CNA 7 Martie 2012 at 13:49 Permalink

  Sa incepem asa: CARMEN RUSU nu isi merita slujba respectiva treziti-va si rupeti-ii picioarele daca puteti ( ca sunt cam mari) si pe Ceunas dati-o afara. Director ar trebui sa fie portarul, si in locul lui Florescu sa vina antreprenorul ENACHE sa vedeti ce bine va functiona institutia. O singura data va zic si veti vedea ca este mai mult decat sificient: Scandalul si-a atins tinta, a anjuns unde trebuia, vestile circula in inspectorat si alta institutie. Ceunas nu e corupta, si lucaci este la postul ei pe merit. Situatia a fost analizata, toate posturile de pe blog au fost urmarite conform adreselor IP. Degeaba folositi alte nick-uri. Luna viitoare toti veti da declaratii pentru afirmatiile facute si riscati amenzi usturatoare. Aveti grija ce scrieti, libertatea este a voastra cat timp stiti sa o pretuiti.

  • alex 9 Martie 2012 at 19:37 Permalink

   Ati trecut la avertismente lapusnenesti, doamna lucaci? vi le-a dictat cumatra directoare?

 70. D N A 8 Martie 2012 at 11:13 Permalink

  Cine a analizat situatia si a decretat ca nu e corupta Ceunas si ca Lucaci e la Ferinand pe merit? Pana una-alta, CUMETRIA NU E UN MERIT. Nu asa se obtine o catedra! Iar faptul ca Ceunas a impanzit liceul cu anunturi cum ca vor fi sanctionati elevii care vand fara chitante carti si manuale in scoala inseamna ca A INCEPUT SA SE TEAMA PENTRU CEEA CE A FACUT: EA N-A DAT CHITANTE PENTRU BANII COLECTATI, IAR ACUM PASEAZA VINA SEFILOR DE CLASA SI PROFESORILOR CARE AU ADUNAT BANII PENTRU EA. Vanzarea de manuale e problema cea mare a liceului???Praf in ochii naivilor!…
  Scandalul nu si-a atins nici o tinta, daca Lucaci mai sta in liceu, iar Ceunas isi continua atitudinea sfidatoare. Lucaci sa se duca la locul ei, la Liceul de Cosntructii,ca si acolo sunt copii, iar Ceunas sa-si schimbe atitudinea fata de parinti, sa munceasca mai mult cu copiii si sa raspunda pentru ce a facut pana acum!

 71. thedog 8 Martie 2012 at 11:19 Permalink

  Lucaci nu e la postul ei. Postul ei, pe merit, e la Constructii. Lucaci, go home!

 72. thedog 8 Martie 2012 at 11:23 Permalink

  Iar Florescu e foarte destept daca e director de atatia ani si s-a ferit sa calce intr-o chestie asa de stinky precum cea in care se balaceste Ceunas!lasati-l in pace pe Florescu!

  • Maricica 20 Decembrie 2015 at 01:15 Permalink

   Florescu e porcul suprem in liceul ala.Si-a invatat toata amantele cum sa-si lucreze colegii sau colegele care nu se dau la brazda.E bolnav psihic absolut.A promovat ani de zile obraznicia,nerusinarea si “lucratura psihica” asupra celor care nu-i conveneau pe catedre.E un monstru odios,demn de toata mila.Apropo,pe alte licee,nimeni nu stie cine e acest Florescu sau e socotit un golan agresiv sau un nimic de om.Subscriu la toate aceste caracterizari facute de altii.
   Asa ca nu veni aici sa-i aduci “omagii”.Liceul ala s-a stricat din pricina lui.
   Am o amica de acolo care ma invata si pe mine cum sa-mi lucrez colegii ca sa-i fac sa-si piarda stima de sine si sa-i distrug sau sa-i fac sa plece de pe catedra.

 73. Sagace 22 Aprilie 2012 at 17:49 Permalink

  Sunt curios ce o sa iasa dupa Bac …

 74. Mili 8 Iunie 2014 at 14:01 Permalink

  Dar de ce se intampla la Colegiul “Antipa”? La banchetul de anul acesta, directorul a dansat atat de lasciv cu d-nele prof, incat imi venea sa plec. E de rusinea pamantului… Si in plus, din consiliul de adm, cat si din aproapele toate comisiile fac parte doar amantele sale si alte de astea. Ore nu se mai fac ca inainte sa fie el director…Ce ziceti?

 75. Ana 3 August 2016 at 18:32 Permalink

  Doamne!!! Nu mai speriati elevii ce vor urma sa invrte la Fetdinand!! Voi fi eleva din toamna acolo!!

 76. Corut 4 August 2016 at 17:03 Permalink

  Am terminat mizeria aia de liceu acum mai mult de 10 ani, deci directori erau altii, dar nu ma surprinde deloc acest zvon. Si pe vremea mea suma pt. banchet era exorbitanta, dar eu nu m-am dus la banchet, asa ca nu stiu nimic de aranjat BAC-ul. Tot ce stiu e ca unul din trogloditii clasei a luat 9,50 la limba romana si mai mult decat olimpicul nostru national la matematica. Posibil sa fi utilizat metoda ilustrata de Mungiu in filmul Bacalaureat, posibil sa fi umblat bastanu’ de tacsu’ la profi. Oricum, pot atesta pentru o alta forma de coruptie: unii profi (Florescu sigur) te duceau in pragul corijentei si apoi daca te duceai la pregatire te trezeai cu note de la 7 in sus si cu subiectele subtil strecurate printre exercitii in ziua de dinaintea lucrarii de control. Sugestia mea e sa va duceti oriunde altundeva, la Vranceanu, Alexandri sau chiar la Economic. Nu degeaba a scris Bacovia ce a scris…


Lasa un comentariu