Lacul Bacău II, acest paradis turistic…

Duminica, 10 Februarie 2013 | Bacau | 2 comentarii

Știați sau nu, Municipiul Bacău a desfășurat în ultimii doi ani un proiect finanțat din fonduri europene pentru “Dezvoltarea și consolidarea turismului în Municipiul Bacău prin promovarea oportunităților locale”. Deci da, acum cunoașteți motivul pentru care Bacăul a fost invadat de turiști în ultima vreme.

Camere libere în hoteluri și pensiuni găsești cu greu în Bacău și în împrejurimile lui, iar Aeroportul Internațional “George Enescu” înregistrează numere impresionante de călători. Toate acestea se datorează promovării la nivel regional și național a produsului turistic numit Aria de Protecție Specială Avifaunistică (APSA), adică Lacul Bacău II (cunoscut și Lacul Șerbănești).

cadavru in lacul bacau ii

O nimica toată. 5000 de pliante, 5000 de hărți, 5000 de albume foto de promovare traduse în patru limbi, 5000 de mape, 5000 de DVD-uri de prezentare, un film, un portal web despre care doar eu și prietenii mei bloggeri am auzit, câteva emisiuni, apariția într-o revistă cu distribuție națională și oficializarea Zilei Ariei pe 10 iunie plus câteva evenimente de promovare au transformat Bacăul în epicentrul turistic nu doar al țării, ci al întregii Europe de Est.

Toate astea au costat vreo 225 000 euro. Bine că sunt bani de la Uniunea Europeană.

Sper că prin materialele alea de promovare nu apar cadavrele din lac și nici chiloții, scutecele sau prezervativele găsite la fiecare ecologizare în apă.

chiloti in lacul bacau II

PS: Ca să mă revanșez, într-un articol viitor vă voi arăta niște imagini drăguțe cu Lacul Bacău II.

2 comentarii la “Lacul Bacău II, acest paradis turistic…”

  1. TNL 24 Aprilie 2013 at 21:25 Permalink

    pai hai, cand ne arati pozele “dragute”?


Lasa un comentariu