Londra, de la inaltime

Vineri, 25 Martie 2011 | foto | 2 comentarii

In saptamana care tocmai se incheie am fost la Londra, la maratonul de 24 de ore cu Maroon 5. Printre multele ore petrecute la studiourile Metropolis, locul in care s-a desfasurat sesiunea de studio a trupei, am strecurat cateva plimbari pe strazile Londrei. Am incercat sa acopar punctele cheie de interes. Nu stiu in ce masura am reusit si de aceea mi-am promis sa revin in capitala Angliei.

Am tinut mortis sa urc intr-o cladire inalta ca sa surpind orasul Londra in toata splendoarea lui. Am profitat de vremea buna -fara un strop de ploaie 3 zile la rand- si am dat o fuga in ultima zi la Catedrala St. Paul, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Londra. A fost construita intre anii 1675 si 1710 si este o bijuterie arhitecturala impresionanta. Este unul dintre simbolurile Londrei, alaturi de Big Ben, Palatul Buckingham, London Bridge, Trafalgar Square, London Eye. Le-am fotografiat pe toate si voi posta fotografii cu ele in zilele ce urmeaza. Imi pare rau ca n-am apucat sa urc in London Eye si sa vizitez Catedrala Westminster Westminister, dar pe de alta parte sunt bucuros ca am reusit sa fac o plimbare pe fluviul Tamisa.

528 de trepte am urcat pana in Golden Gallery, cel mai inalt punct al Catedralei Sfantului Paul. De asemenea, am coborat si in cripta, dar fotografiatul era interzis. 15 lire sterline costa biletul de intrare, iar in acesti bani este inclus si un dispozitiv pe post de ghid, foarte tare de altfel: un iPod Touch jailbreaked bagat intr-o carcasa neagra. Ghidul audio si video este disponibil in mai multe limbi, de altfel un lucru normal pentru orasele de genul Londrei.

In concluzie, nu trebuie sa ratati St. Paul Cathedral daca ajungeti in Londra, si nu doar ca sa vedeti o cladire impresionanta, ci si sa realizati fotografii de genul celor de mai jos.




2 comentarii la “Londra, de la inaltime”

  1. Anonymous 25 Martie 2011 at 19:35 Permalink

    Londra, o metropola globala, cu istorie bogata si o populatie atat de cosmopolita incat in lume mai exista doar 3, 4 orase de acelasi nivel.

    Am vizitat si eu de cateva ori orasul si pot spune ca de fiecare data gasesti cate ceva nou, iar "pulsul" orasului este fantastic.

  2. Murgeanu 26 Martie 2011 at 01:28 Permalink

    Foarte tari pozele. Macarele peste tot, se construieste incontinuu in Londra. Imi place poza spre est, in care se vad cele doua districte financiare (City of London in prim plan si Canary Wharf pe fundal).
    Mi-a mers la inima orasul asta :)


Lasa un comentariu