Lustrare, lustrare, dar să fie pentru toată lumea!

Marti, 28 Februarie 2012 | Pareri personale | Comenteaza

Parlamentul a adoptat astăzi Legea lustraţiei. Aceasta ar trebui să le interzică policienilor care au ocupat funcţii pe timpul regimului comunist să ocupe demnităţi publice pe o perioadă de 5 ani. Interesant este că legea îi afectează numai pe cei numiţi în funcţie, nu şi pe cei care sunt aleşi. Pe înţelesul tuturor, preşedintele, primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene şi consilierii locali sau judeţeni nu vor intra sub incidenţa legii. Deputaţii şi senatorii, da. La fel şi europarlamentarii. Ciudat, nu?

Sunt vizate persoanele care au avut funcţii politice de conducere retribuite de PCR, în aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Român, membrii şi membrii supleanţi ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de miniştri, directorii de editură. SURSA

Tot astăzi s-a iscat o amplă dezbatere referitoare la eliminarea din lege a celor care au ocupat funcţii de conducere în UTC. Eu sunt pentru şi cred că este foarte bine că s-a întâmplat asta. Tinerii care doreau pe atunci să se afirme nu aveau de ales. Nu erai UTC-ist, nu atingeai rampa de lansare. Şi da, e aiurea să lustrezi un om care atunci era minor.

Dar cam târziu, nene! Au trecut 22 de ani de la căderea comunismului. Principiul e ok, dar legea a fost gândită tipic tiparelor româneşti: cu portiţe pentru oameni ca Meleşcanu. Îmi place, totuşi, cum Băsescu i-a dat încă o dată cap în cap pe cei din USL. De data asta Meleşcanu e nebunu’. Şah.

Lasa un comentariu