La Bacău, M10 a rămas fără conducere: “Este exact reversul meritocrației!”

Luni, 7 Decembrie 2015 | Politica | 4 comentarii

Nici bine n-a scos capul în lume, că partidul cu nume de tanc are deja probleme. După ce a anunțat că va demite conducerea filialei Iași, Monica Macovei a reușit să enerveze și conducerea organizației din Bacău.

Astfel, Mihai Platon nu doar că a demisionat din funcția de președinte, dar a și renunțat la calitatea de membru al M10. O decizie destul de radicală, care pune pe butuci prima filială a M10 din țară.

În mesajul de pe Facebook în care și-a anunțat decizia, Mihai Platon dă de înțeles că M-ul din denumirea partidului vine nu de la muncă și merit, ci de la minciună:

Politica româneasca este de prea multă vreme o Minciună!

 

Astăzi am demisionat din funcția de Președinte Interimar al Partidului M10 filiala Bacău renunțând și la calitatea de membru de partid. Astăzi nu am auzit un singur cuvânt cu M de la Munca – Merit – …Mulțumesc!

 

După un an de muncă implicată în construcția acestui proiect politic încununat cu lansarea primei filiale a partidului la Bacău – 21.11.2015, în loc de un simplu ,,Multumesc” la finalul evenimentului am fost apostrofat în fața membrilor că suntem lipsiți de carismă și că trebuie să lăsăm locul altora. Este exact reversul meritocrației! Pun punct aici.

 

Orice construcție politică nouă în România este sortită eșecului din cauza implicării și calității precare a resursei umane și a unor orgolii nemăsurate. Reforma clasei politice în România se va încheia doar atunci când vom avea politicienii mergând pe jos sau pe bicicletă la serviciu. Acest lucru se va întâmpla doar atunci când conștiința trează a societății românești va învăța că trebuie să iasă în stradă ori de câte ori este necesară amendarea racilelor politicienilor aflați vremelnic la putere. Politica româneasca este de prea multă vreme o Minciună!

N-aș pleca de la premisa că orice construcție politică nouă este sortită din start eșecului. Depinde foarte mult cine sunt oamenii care o inițiază. În cazul de față vorbim despre unul dintre produsele politice ale lui Traian Băsescu, care după ce a ajuns în Parlamentul European a părăsit imediat partidul pe listele căruia a fost aleasă. Practic, M10 s-a născut după o trădare.

Spuneam azi pe Facebook că dacă vreți să vedeți cum se poate ca 2+2 să fie egal cu 3 e simplu: uniți o inițiativă politică locală nouă și curată cu un partid vechi (chiar și cu PMP, M10, PSRO sau ALDE) și veți vedea rezultatul. Am încheiat mesajul cu o speranță: vreau să cred că Nicușor Dan and co. nu vor face asta și vor rămâne independenți pentru alegerile din 2016.

Mihai Platon nu e la prima experiență politică tristă. Acesta a condus la un moment dat organizația municipală PMP, plecând din partidul lui Băsescu cam cu aceeași concluzie ca la M10: nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

m10 minciuna

4 comentarii la “La Bacău, M10 a rămas fără conducere: “Este exact reversul meritocrației!””

 1. Zor 7 Decembrie 2015 at 22:11 Permalink

  Trist. S-a mai dus un partid care cat de cat era mai curat…

  • Bogdan Damian 10 Decembrie 2015 at 09:33 Permalink

   Fals. Partidul nu sunt liderii. Partidul sunt oamenii.
   Filiala M10 Bacău este o dovada ca oamenii sunt mai puternici decât liderii care nu inteleg ca misiunea lor este de a facilita nu de a conduce autocrat.

   Noi punem democrația înaintea orgoliilor iar excesele individuale sunt sancționate.

 2. Daniel Sanfira 8 Decembrie 2015 at 00:06 Permalink

  Domnul Platon a avut iesiri publice ciudate in ultimele zile pe facebook, cuvinte vulgare si idei inexplicabile pentru noi, colegii dansului. I s-a solicitat sa-si ceara scuze si sa respecte pe toata lumea, chiar daca are pareri personale ferme. Nu intelegem de ce si-a radicalizat brusc comportamentul si ideile. Nimeni nu dorea sa-i ia locul in partid, pozitia dansului ca lider nu era amenintata de nimeni. Ceva necurat s-a intamplat cu domnul Platon. Poate ca nu-i mai placea in M10, poate ca-si doreste altceva. Foarte bine. Nu-i reprosez altceva decat ca putea sa ne paraseasca in spiritul de fair-play al partidului M10. Caci nimeni n-avea de gand sa-l tina cu forta in partid, si inca in functia de lider. Pacat.

 3. M10 Bacău (drept la replică) 9 Decembrie 2015 at 13:19 Permalink

  “Grupul de inițiativă M10 Bacău mulțumește domnuluilui Mihai Platon, fost președinte interimar al filialei Bacău al Partidului M10, pentru activitatea depusă la înființarea, creșterea și coordonarea organzatiei noastre.

  Apreciem munca sa, până la momentul demisiei domniei sale, delimitandu-ne de afirmațiile ulterioare, ale dânsului, care pun o umbră asupa efortului colectiv al membrilor organizației, inclusiv asupra muncii dumnealui.

  Partidul M10 nu face rabat de la principiile sale de etică și morală, si nu se vor accepta membrilor săi lipsa de onestitate, transparență și decență, indiferent de statutul și vechimea lor în
  partid.

  Considerăm că în România se poate face, în continuare, o politică bazată pe moralitate, muncă și merit.”

  Membri:
  Avatavu Cristian, Bartic Petrică, Boholțeanu Liliana, Boholțeanu Alin, Dorneanu Claudiu, Gîrbă Mihai, Găman Cătălin, Iordache Mihaela, Lazar Sorin, Maciuca Sandel, Petrișor Claudiu, Rezmires Daniel, Sanfira Daniel, Sarghie Ovidiu


Lasa un comentariu