Mâine: Bacau Night Ride

Vineri, 29 August 2014 | Bacau, stiri | Comenteaza

Mâine seară, bicicliștii și skaterii băcăuani sunt așteptați la Night Ride, o plimbare de seară pe străzile din oraș. Ne vom aduna la ora 20:00 în fața magazinului Luceafărul, urmând să plecăm la 20:15 spre Parcul Cancicov.

Este al doilea eveniment al grupului de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete, după ce în luna mai am scos din casă circa 300 de bicicliști la Marșul bicicletelor.

cover event

Ca și atunci, plimbarea noastră are ca scop, pe lângă sublinierea necesității pistelor pentru biciclete în Bacău, și promovarea mersului pe bicicletă printre băcăuani. E foarte multă lume la plimbare la acea oră în zona centrală, mai ales cu mașina. Avem șansa să le arătăm că au o alternativă mult mai sănătoasă și puțin costisitoare ce este folosită de tot mai mulți băcăuani în ultima perioadă.

Traseul pentru mâine: Vom pleca în jurul orei 20:15, în formație, spre Parcul Cancicov. Facem o tură de parc, ne întoarcem în centru, ajungem în Parcul Trandafirilor și facem stânga. Apoi, parcurgem strada Oituz, pe urmă strada Energiei, punctul final al excursiei noastre fiind Podul Mărgineni, unde, cel mai probabil, în toamnă va fi inaugurată prima pistă de biciclete din BacăuPentru cei care vor fi odihniți și vor avea chef de o plimbare mai lungă, vom continua traseul pe strada Mioriței -> str. 9 Mai -> etc.

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele accidente. De asemenea, recomandăm participanților la eveniment să fie echipați corespunzător pentru folosirea bicicletei pe timp de noapte. Menționăm că nu vom avea antemergător de la Poliție și încercăm să pedalăm pe trotuar cu o viteză medie, (12-15 km/oră). E o formă de protest prin care subliniem că este nevoie de piste pentru biciclete în municipiul Bacău.

Facebook event. Parteneri ai evenimentului: cluburile cicliste ProBike și Elephant, Asociația Surf The Earth Project și comunitatea online I Love Bacău.

Desigur, voi fi acolo. Vă aștept!

Afis Bacau Night Ride

Lasa un comentariu