Mos Craciun a ajuns la Calini, Colonesti si Rachitoasa

Marti, 21 Decembrie 2010 | Bacau, foto, Pareri personale | 1 comentariu

Ieri dimineata am plecat spre Valea Zeletinului (una dintre cele mai sarace zone din sudul Moldovei, spuneam ieri) pentru a distribui impreuna cu voluntarii de la Crucea Rosie donatiile pe care Crucea Rosie le-a adunat pentru Caravana Mos Craciun, dar si ajutoarele stranse in liceele bacauane in cadrul Daruieste-i Craciunul, campanie a Consiliului Judetean al Elevilor Bacau.

Luni a fost una dintre ultimele zile ale Caravanei Mos Craciun pe care Crucea Rosie Bacau o desfasoara de cativa ani buni de zile in preajma sarbatorilor de iarna. Am pornit la drum cu sute de kg de alimente, dulciuri si haine, majoritatea fiind stranse din sponsorizari de Crucea Rosie, iar o parte dintre ele fiind donate de elevi.

Prima oprire a fost la Calini, a doua la Colonesti, iar ultima la Rachitoasa. Toate, in judetul Bacau. Toate, parca uitate de civilizatie. Va spuneam ieri ca am intalnit copii care nu stiau ce este o jucarie si cum se tine in mana. A fost emotionant pentru mine sa vad in ce saracie traiesc unii si cat de neajutorati sunt, asta la doar cativa kilometri de Bacau.

Am vorbit cu primarii din aceste localitati si imi povesteau cum unii batrani nu au fost niciodata la Bacau. Sau ca un kg de zahar sau un litru de ulei este o mana cereasca pentru localnici. Am vazut asta cand cei de la Crucea Rosie le-au dat alimentele pe care de altfel noi le consideram banale si accesibile.

Poate ca noi cand am fost copii am avut acasa o lada de jucarii, dar ei, copiii din zone ca aceasta nu au si nici nu au avut parte de asa ceva. Pentru ei o jucarie este o bucurie imensa. Vreau sa le transmit colegilor si elevilor care s-au implicat in campania Daruieste-i Craciunul ca fiecare contributie a lor a bucurat pe cineva si sa ii asigur ca donatiile lor au ajuns acolo unde era nevoie de ele.

Galerie foto: Mos Craciun la Calini

1 comentariu la “Mos Craciun a ajuns la Calini, Colonesti si Rachitoasa”

  1. Anonymous 22 Decembrie 2010 at 08:43 Permalink

    Cata diferenta intre "balul da diamant"si actiunea Crucii Rosii!


Lasa un comentariu