Ne-am apucat de Bacau360.ro – turul virtual al județului Bacău

În această seară am anunțat oficial „Bacău 360 – Turul virtual al județului Bacău”, un proiect la care eu și colegii mei din Asociația „Divanul AdBlog” lucrăm în această perioadă. Concret, vom realiza primul site de fotografie despre județul Bacău, vom promova patrimoniul local și vom organiza un concurs de fotografie pentru tinerii băcăuani.

Ne dorim să promovăm patrimoniul băcăuan în special în rândul tinerilor și ne-am gândit să facem asta prin crearea unui instrument virtual, adecvat modalităților de informare din zilele noastre, care să ofere comunităților un acces facil și rapid la valorile autentice ale județului nostru.

bloggeri divanul adblog bacau 360

Totodată, noi credem că prin implementarea acestui proiect vom reuși să facem județul Bacău mult mai vizibil pe internet la nivel național. Bacau360.ro va conține pentru început cel puțin 30 de imagini panoramice (tururi virtuale la 360 de grade) și zeci de fotografii de înaltă rezoluție.

Proiectul este cofinanțat din fonduri alocate de Consiliul Județean Bacău pe anul 2013 pentru activități nonprofit de interes general, conform Legii 350/2005, un program anual de finanțare la care poate aplica orice organizație nonguvernamentală cu acte în regulă.

Concursul de fotografie îl vom lansa în curând, în colaborare cu Asociația Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și Consiliul Județean al Elevilor Bacău. Site-ul va fi online după jumătatea lunii septembrie, însă până atunci vom continua să publicăm pe pagina de Facebook a proiectului fotografii din județ. În urmă cu vreo două ore, când am scris comunicatul de presă, aveam vreo 600 de aprecieri. Acum ne apropiem de 800 și înclin să cred că demersul nostru va deveni popular.

PS: Cei care au fotografii frumoase din județul Bacău și vor să ne dea o mână de ajutor sunt bineveniți.

macheta Bacau 360 Despresiunea Ghimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *