Noutăţile politice şi administrative din Bacău

Joi, 5 Februarie 2015 | Bacau, Politica | 4 comentarii

După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, Romeo Stavarache a revenit pe funcţia de primar. Să nu credeţi că prima vizită a făcut-o la Primărie, pentru rezolvarea problemelor băcăuanilor, ci la partid, ca să vadă cum mai stă-n sondaje. Şi, de parcă n-ar fi fost suficient faptul că a ţinut administraţia locală în loc timp de 7 luni fiindcă n-a demisionat, prima decizie a primarului a fost să îşi ia concediu.

Între timp, în Bacău se scumpeşte apa (apă care uneori nu curge la robinete timp de 3 zile), sute de băcăuani ajung la spital muşcaţi de câini, copiii şi juniori care fac sport de perfomanţă n-au unde să se antreneze şi aşa mai departe.

Protectia Consumatorilor Bacău a rămas fără internet şi telefonie. Să lucreze într-o cafenea, zic!

Cosmin Necula (deputat PSD) propune ca banii de la bugetul local pentru echipa de fotbal (aia cu rezultate foarte slabe) să fie redirecţionaţi către subvenţionarea creşterii preţului apei şi către refacerea terenurilor şi bazelor sportive pentru copii şi juniori. Personal, susţin treaba cu bazele sportive de multă vreme, aşa că ideea mi se pare bună. În plus, consilierii locali trebuie să ştie că e cam ilegal să dea bani pe Legea 350 privind finanţările nerambursabile la asociaţia de fotbal a Primăriei, căpuşată de multe interese.

Central Plaza este scos la vânzare pe olx.ro.

Asocierea USL-istă dintre Primărie şi Consiliul Judeţean a fost abrogată de consilierii locali băcăuani. Colaborarea presupunea modernizarea Secţiei de Radiologie de la Spitalul Judeţean şi a Aeroportului Bacău. Dacă Radiologia a fost transferată la Compania Naţională de Investiţii (fără buget deocamdată), “George Enescu” (aşa se numeşte dragul de el, aeroportul băcăuanilor) a rămas în aer. Cu ocazia asta, poate dispare şi blatul local dintre cele două tabere politice.

Paragina cu spaţii comerciale neterminate a lui Iacobov din centrul oraşului nu interesează pe nimeni. Tare urât se mai vede clădirea aia!

Că tot veni vorba de Iacobov, Rafinăria RAFO Oneşti va fi vândută la fier vechi.

Rămas vacant în urma arestării lui Viorel Hrebenciuc, Colegiul 9 din judeţul Bacău (zona Tg. Ocna) se pregăteşte de alegeri parlamentare anticipate. Un remember: Viorel Hrebenciuc – de la boss, direct la oh boy. Speculând puţin, cred că postul de deputat în Colegiul 9 va fi câştigat de PSD. Acum să vedem pe cine propune PSD Bacău: Floroiu? Răspopa? Şotcan?

parcul cancicov ceata iarna-6

4 comentarii la “Noutăţile politice şi administrative din Bacău”

 1. chixx 6 Februarie 2015 at 18:10 Permalink

  Stai asa, nu tu erai cel care lauda ca “USL TRAIESTE” in Bacau? Mai nou e blat? Ce blat?

  • Kristofer 6 Februarie 2015 at 18:31 Permalink

   Nu, n-am laudat asta. Am zis că ar fi păcat să moară parteneriatul dintre CJ şi Primărie (PSD şi PNL) pe proiectele de interes local: centura, aeroportul, autostrada Bacău – Brașov, Spitalul Municipal, Sala Polivalentă etc. Dar parteneriat pentru proiecte nu înseamnă mimarea opoziţiei. Lucrurile pe care o tabără sau alta le face greşit trebuie semnalate de cealaltă tabără politică, tocmai pentru ca băcăuanii să ştie ce se întâmplă.

   În plus, la europarlamentare am criticat faptul că toată dezbaterea publică a fost centrată pe Traian Băsescu şi pe supravieţuirea/continuitatea USL: http://www.kristofer.ro/traieste-nu-traieste/

   • chixx 7 Februarie 2015 at 17:09 Permalink

    Totusi, de unde razmerita asta a ta impotriva Ministerului Educatiei, condus de PSD? Sau impotriva “blatului” USL din Bacau? Negociezi ceva pe la PSD sau tipi de forma, ca sa creada lumea ca esti apolitic?

    • Kristofer 7 Februarie 2015 at 17:43 Permalink

     Ce pot să te asigur e că mereu am spus lucrurilor pe nume. Doi, eu nu mă folosesc de blog pentru a obţine avantaje personale. Mai multe despre calitatea mea politică o să afli într-un articol.


Lasa un comentariu