Nu trebuie sa fii Mactard ca sa iti placa Steve Jobs

Duminica, 28 August 2011 | internet, Pareri personale | 3 comentarii

Unii spun ca e este un mason autentic, altii ca este creatia guvernului american, eu stiu ca este parintele Apple, omul care sta la baza produselor Apple pe care le detinem si de care suntem dependenti sau dupa care tanjim. Sunt fan Steve Jobs si refuz sa cred ca fotografia care circula zilele acestea pe internet este adevarata. Imi plac la nebunie prezentarile sale, dar mai ales viziunea si conceptia lui despre viata.

Steve Jobs este unul dintre oamenii mari ai lumii, deloc putini, care nu au studii superioare dar care au reusit sa cladeasca brand-uri si companii de zeci de miliarde de dolari. Povestea de viata a lui Steve Jobs publicata ieri pe Realitatea.net nu este deloc noua, o stiam, dar as vrea sa va arat doua-trei fraze care ma inspira:

Nu aveam nicio idee despre ceea  ce aş vrea să fac în viaţă şi nici felul în care facultatea m-ar putea ajuta să  îmi dau seama ce îmi doresc.

Nu puteţi să faceţi conexiuni între puncte privind înainte ci doar  privind înapoi. Deci trebuie să credeţi că punctele se vor conecta  cândva în viitor. Trebuie să credeţi în ceva – destin, viaţă, karma,  orice. Acestă abordare nu m-a lăsat niciodată la pământ şi a făcut  toată diferenţa în viaţa mea.

Câteodată  viaţa te loveşte cu o cărămidă în cap. Dar nu îţi pierde speranţa.  Sunt sigur că singurul lucru care m-a făcut să merg înainte a fost  faptul că iubeam ceea ce făceam. Trebuie să găseşti ceea ce  iubeşti. Şi e un lucru valabil atât pentru muncă, cât şi pentru  persoana iubită.  Munca îţi va ocupa o mare parte din viaţă şi  singura modalitate de a fi satisfăcut este să faci ceea ce crezi că  e o muncă bună pentru tine. Şi singura modalitate de a face o  treabă bună e să iubeşti ceea ce faci.
Timpul tău e limitat, nu îl irosi trăind viaţa altcuiva. Nu trăi  blocat în doctrine, care înseamnă să trăieşti după rezultatele  gândirii altor oameni. Nu lăsa zgomotul altor opinii să îţi înăbuşe  propria voce. Şi cel mai important, trebuie să ai curajul să îţi urmezi inima  şi intuiţia. Ea ştie deja ce trebuie să fii. Orice altceva  trebuie să fie într-un plan secund.

Repet: Nu trebuie sa fii mactard ca sa iti placa Steve Jobs. Parerea mea.

3 comentarii la “Nu trebuie sa fii Mactard ca sa iti placa Steve Jobs”

  1. Alexandra 28 August 2011 at 16:31 Permalink

    “Şi singura modalitate de a face o treabă bună e să iubeşti ceea ce faci.” – asta..cam da de gandit :)

  2. Steve,the knight of Heracles 28 August 2011 at 22:10 Permalink

    Steve Jobs, intr-o societate civilizata, educata, ar fi mentorul oricarui tanar. Nici Bill Gates nu stiu sa fi avut studii superioare (bine, sunt multe exemple de genul asta), dar asta nu e un dezavantaj. Ba chiar dimpotriva. Am zis zilele trecute la un curs: una din marile probleme ale societatii este ca sistemul de invatamant este unul deficitar si neconform cu realitatea. Ceea ce invatam la scoala nu prea poate fi aplicat in realitate. Asadar, cel mai important este sa inveti de la oameni si situatii, nu din carti si profeti. Steve Jobs a inteles asta… si iata rezultatul. Un bun businessman nu e doar bun C.E.O., e si bun psiholog, si bun sociolog…
    Odata cu pierderea lui Jobs s-ar pierde o cantitate semnificativa de materie cenusie. Jobs e unul din cei care au scris paginile de istorie a zilelor noastre.


Lasa un comentariu