O nouă investiție la Hit Park – locuri noi de muncă în județul Bacău

Sambata, 11 Mai 2013 | Bacau | Comenteaza

Joi și vineri, Hit Park Hemeiuș (județul Bacău) a gâzduit două evenimente: o conferință de presă de bilanț joi, respectiv inaugurarea unei noi investiții a grupului Vimercati, în valoare de peste 1.200.000 de euro.

Poate toți cei care sunt angajați aici, la Hit Park, în frunte cu managerul Adrian Iordache, poate și Consiliul Județean cu ai săi consilieri județeni, merită și ei un moment în care să se spună adevărul. Aici s-a făcut treabă și s-au atins câteva din obiectivele inițiale ale acestui proiect, realizat din fonduri europene. […]

 

Este o investiție care generează în acest moment peste 500 de locuri de muncă din care peste 50% sunt ocupate de tineri. Vreau să îl felicit și pe domnul primar Constantin Mihăilă. […] Poate reușim să comunicăm cetățenilor din județ și să scoatem această etichetă nemeritată pe care o are Hit Park de obiectiv falimentar.” – Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău

Hit park (2)

Pe bună dreptate, Parcul industrial de la Hemeiuș găzduiește câțiva investitori importanți, care, prin activitatea pe care o desfășoară aici, au un impact important pentru economia județului.

Unul dintre aceștia este grupul Vimercati East Europe. După investițiile de 1.600.000 de euro făcute până în momentul de față la Hemeiuș, italienii de la Vimercati au inaugurat ieri o nouă capacitate de producție, în valoare de peste 1.200.000 de euro.

Detaliile investițiilor, preluate din comunicatul de presă:
Suprafaţa construită prin ultima investiţie: 2500 mp (hala de producţie) şi 600 mp (birouri)
Suprafaţă totală construită: 5600 mp
Valoarea investiţiei inaugurate: 1.200.000 euro
Valoarea totală a investiţiilor VEE: peste 3.000.000 euro
Locuri de muncă: 186
Creşterea cifrei de afaceri în cei 5 ani de activitate (2008-2012): de aproximativ 50 de ori.
Perspective: Această nouă învestiție va permite, în cel mai scurt timp, dezvoltarea activității de producție, prin instalarea de noi linii de asamblare și implicit crearea de noi locuri de muncă.Vimercati East Europe este o companie românească, fondată în 2007, al cărei unic acţionar este compania italiană VIMERCATI Spa.

Obiectul de activitate al firmei este asamblarea componentelor mecatronice pentru industria auto. Produsele fac parte din următoarele categorii: întrerupatoare airbag, senzori, contactiere fixe şi mobile, bloc lumini, prize USB, AUX-I, AV, diverse comenzi radio volan, swich-uri. Clienţii finali ai produselor Vimercati East Europe sunt: BMW, Renault, FIAT, PSA, DAF, Iveco, TRW, KSS.

Compania a fost certificată conform standardelor ISO 9001/2008 (privind sistemul de management al calităţii), ISO TS 16949/2009 (conform standardelor de calitate cerute de piaţa auto) și ISO 14001/2005 (privind sistemul de management al mediului).

Lasa un comentariu