Pur și simplu Parcul Cancicov (galerie foto)

Joi, 22 Martie 2018 | Bacau, foto | 2 comentarii

Câțiva băcăuani pasionați de istoria orașului și totodată de verde, acel verde de care Bacăul are atâta nevoie printre betoanele care au devenit din ce în ce mai impunătoare în ultimii ani, au o inițiativă pe care am îmbrățișat-o din start: rezervarea în calendar a unei sărbători a Parcului Cancicov care să aibă loc anual pe 22 martie.

De ce pe 22 martie? Pentru că în urmă cu fix 83 de ani, pe 22 martie 1935, câteva zeci de cetățeni au solicitat în scris primarului de la acea vreme să dispună amenajarea unui parc “pe terenul dintre Spitalul Pavel și Ana Cristea, calea ferată și stadion”. Acesta a fost începutul Parcului Libertății, acum intitulat Cancicov.

Pentru mine, Parcul Cancicov este practic acasă. Am norocul să fi crescut și să locuiesc exact la intrare în parc, având astfel ocazia să urmăresc de aproape întâmplările și poveștile principalului parc din Bacău în ultimii 20 de ani. Aici am făcut primii pași, aici am învățat să merg pe bicicletă, aici am experimentat primul sărut, aici am învățat să fotografiez, aici mi-a intrat în sânge ideea de a scrie despre Bacău prin plimbările pe care le făceam în gimnaziu cu vecinii și prietenii mei cei mai buni. Mă leagă foarte multe lucruri de acest loc.

În susținerea ideii pornite de prof. Lucian Șerban, m-am gândit să strâng zece dintre imaginile “de colecție” pe care le-am realizat de-a lungul ultimilor 10 ani de când fac fotografie pe sau spre aleile Parcului Cancicov. Sper să vă placă, să vă stârnească amintiri plăcute și mai ales să vă facă să prețuiți (și mai mult) această oază verde pe care cred că ar trebui să o îngrijim cu mai multă atenție. Se aude, domn’ actual primar?

parcul cancicov iarna zapada

parcul cancicov inaltime

Toamna in Parcul Cancicov

skirtbike 2017 parcul cancicov

parcul cancicov toamna hdr

parcul cancicov primavara

Parcul Cancicov iarna, by night

Parcul Cancicov

Fountain in Cancicov Park

parcul cancicov iarna

2 comentarii la “Pur și simplu Parcul Cancicov (galerie foto)”

  1. Alin 22 Martie 2018 at 23:33 Permalink

    O dai la sentiment, nu te joci. Te urmaream din perioada cu Radio DEEA… ce a mai trecut vremea. Succes in continuare, ai evoluat bine!

  2. Alex 24 Martie 2018 at 12:42 Permalink

    Se aude, Domn viitor Primar!


Lasa un comentariu