Ce cred parlamentarii băcăuani despre Ordonanța Grindeanu și despre proteste

Sunteți curioși ce poziție au, cu privire la ultimele evenimente, cei 14 parlamentari din județul Bacău pe care i-ați trimis în parlament ca să vă reprezinte la nivel național?

Eu da, motiv pentru care le-am analizat paginile, profilurile de Facebook și pozițiile din ultima săptămâna pentru a-mi da seama care este părerea lor despre Ordonanța nr. 13/2017 prin care sunt dezincriminate anumite fapte de corupție, dar și despre protestele masive din ultimele zile.

Rezumat: parlamentarii PSD susțin Guvernul Grindeanu, semnează petiții și consideră că protestatarii sunt manipulați și/sau trimiși în stradă de anumite forțe oculte, cei PNL-iști acționează în Parlamentul României cu proiecte legislative de abrogare și cu moțiuni de cenzură, cei doi lideri ALDE sunt de negăsit, iar deputatul USR scandează în stradă și în plenul Parlamentului.

Dragoș Benea (senator PSD):
Prima postare pe Facebook din 2017 a acestuia este publicarea unui cover în care își arată susținerea față de Guvernul Grindeanu. Majoritatea comentariilor sunt negative. I-aș fi pus și eu o întrebare, dar am primit block cu multe luni în urmă.

Gabriel Vlase (deputat PSD):
Conform Mediafax, l-a apostrofat pe Nicușor Dan pentru atitudinea parlamentarilor USR din Parlamentul României și totodată l-a întrebat pe acesta „Vrei să ajungem ca în Ucraina?”.

Daniel Fenechiu (deputat PNL):
A ieșit în stradă alături de protestatari, iar pe Facebook ironizează PSD și Guvernul Grindeanu. De asemenea, a avut o opoziție foarte clară vizavi de ordonanță: APOGEUL GOLĂNIEI SAU…CINE SEAMANA VANT, CULEGE FURTUNA… […] Grațierea si modificarea codurilor poate fi facuta intr-o tara democratica doar prin dezbatere parlamentara! Nu prin ordonanța de urgentă! Nu noaptea! Nu date cu dedicatie pentru Dragnea, Tariceanu & Co!

Ce-i drept, domnul Fenehciu a încurcat puțin borcanele deoarece grațierea a fost tranșată prin adoptarae de către Guvernul României a unui proiect de lege care va intra în procedură parlamentară.

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu (deputat USR):
M-am întâlnit cu el la protestele din aceste zile din Bacău. De asemenea, l-am văzut protestând și în Parlament: Continuam protestul impotriva OUG. Suntem in plenul Parlamentului. Noi, Parlamentarii USR vom lupta pana la capat. Hotii sunt o specie de oameni pe care poporul român nu îi vrea. Renuntati la Ordonante. Dati dovada ca va pasa de aceasta tara. PSD si ALDE, renuntati la Ordonanta. NU va bateti joc de români!

viziteu parlament protest ordonanta

Constantin Avram (deputat ALDE):
Chiar dacă este șeful grupului ALDE din Camera Deputaților, Avram n-a avut nicio reacție până la această oră.

Viorel Ilie (senator ALDE):
Nici el nu a cuvântat pe tema ordonanței, în ciuda faptului că are calitatea de lider al grupului ALDE din Senatul României.

Ionel Palăr (deputat PNL):
Aflat la al patrulea mandat, acesta a semnat prima moțiune de cenzură „Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naționale. NU LEGALIZAȚI FURTUL ÎN ROMÂNIA!”. De asemenea, el se numără printre semnatarii unei propuneri legislative pentru abrogarea OUG nr. 13/2017.

Tudorița Lungu (deputat PNL):
La fel ca Ionel Palăr și Daniel Fenechiu, a semnat moțiunea de cenzură și propunerea de abrogare a ordonanței.

Lucian Șova (deputat PSD):
Silenzio stampa. Ar fi culmea să se poziționeze de partea protestatarilor având în vedere că figurează într-un dosar DNA.

Miron Smarandache (senatorPSD):
S-a declarat, printr-un comunicat de presă, împotriva referendumului propus de Klaus Iohannis. Totuși, încă nu s-a pronunțat pe marginea ordonanței.

Ionel Floroiu (deputat PSD):
Distribuind tot felul de aberații pe Facebook, are o atitudine clară împotriva protestatarilor. „România este la mâna derbedeilor” se numără printre titlurile articolelor share-uite de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău.

Theodora Șotcan (deputat PSD):
Desigur, și ea susține Guvernul Grindeanu, a semnat petiția de rigoare, și, distribuind un articol în acest sens, consideră la rândul ei că protestatarii șicanează activitatea executivului.

Costel Dunava (deputat PSD):
A distribuit petiția de susținere a Guvernului Grindeanu și a distribuit un articol semnat de Ion Cristoiu cu titlul „Klaus Iohannis folosește strada”.

Claudiu Ilișanu (deputat PSD):
Cel mai tânăr parlamentar băcăuan susține Guvernul Grindeanu și, printre altele, a scris un lucru foarte deranjant la adresa oamenilor din stradă: „Se pare ca tinerii frumosi si liberi manipulati de USR, PNL and #soroscompany si-au dat arama pe fata!!”

3 thoughts on “Ce cred parlamentarii băcăuani despre Ordonanța Grindeanu și despre proteste

  1. Aceste luari de pozitie fata de masivele demonstratii de strada din mun.Bacau si orasele componente jud.Bacau trebui obligatoriu date in presa si la toate posturile TV LA TOATE STIRILE ZILNICE .pana cand aceasts CIUMA ROSIE al PSD si a aliatilor lor [ALDE,,PRM,,PRU,, PSR,, ETC va cunoscuta in detaliu de toti cetatenii jud.Bacau.

  2. DAAA,sa inlocuit o clasa politica cu una care doarme in parlament.Macar puteti fi seriosi? Te duci la o intilnire cu presedintele imbracat ca un boschetar,chiar asa,imaginea nu conteaza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *