Paul Cotîrleț vrea un nou început… cu Gheorghe Gheorghiu-Dej

Joi, 11 Mai 2017 | Politica | 1 comentariu

Mare agitație, mare la Moinești, în cochetul municipiu din zona Văii Trotușului. Asta pentru că de azi într-o lună, adică pe 11 iunie 2017, în orașul dadaist vor avea loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, lăsată liberă de Viorel Ilie după ce acesta le-a făcut din mână alegătorilor săi fideli pentru un post la centru, de senator, care mai apoi l-a adus pe funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Trebuie să încep cu asta. Nu știu vouă, dar mie mi se pare cel puțin penibil (dacă nu dubios) faptul că PNL și USR nu și-au anunțat niciun candidat până acum și, sincer să fiu, nici nu cred că o vor face. Totuși, ce am constatat între timp, de la postarea mea de pe Facebook de zilele trecute în care am abordat acest scrutin și până acum, e că ALDE nu “a predat deja armele” după plecarea lui Viorel Ilie la București și că l-a pregătit pe Valentin Vieru, momentan viceprimar cu atribuții de primar.

Asta i-a supărat serios pe PSD-iști, căci mai nou Dragoș Benea vrea să își înfingă stegulețul cu cei trei trandafiri și la Moinești, care practic era deja marcat de “partenerii” de guvernare locală și națională de la ALDE. L-ar fi vrut pe doctorul Cotîrleț în competiție, dar l-au primit pe fiul acestuia, Paul Cotîrleț, trimisul în teritoriu al găștii cu porniri alarmist-naționaliste a lui Alexandru Cumpănașu. Da, v-ați prins, e vorba de forma fără fond numită Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

Fiul doctorului consideră, citez, că “singurii vizitatori ai orașului sunt cei care au rude internate în spital”, motiv pentru care vrea să amenajeze niște muzee. Nimic greșit în asta, până când am auzit înregistrarea conferinței de presă în care l-a ridicat puțin în slăvi pe Gheorghe Gheorghiu-Dej de parcă l-ar fi așteptat Ion Iliescu afară cu o ciocolățică.

Voi susține redeschiderea Școlii de la Lucăcești Sat, în care au învățat Gheorghe Gheorghiu-Dej, fostul prim-secretar de partid și conducătorul țării, dar și pictorul Nicu Enea. În momentul de față este o locație închisă, am dori-o redeschisă sub formă unui muzeu. – Paul Cotîrleț, 29 de ani, candidat PSD pentru Primăria Moinești în anul 2017

paul cotirlet inceput gheorghe gheorghiu dej

(T) = trucaj

Întrebarea unui jurnalist prezent la conferința de presă desfășurată astăzi a fost genială. După voce, tind să cred și chiar sper să nu mă înșel că îi aparține lui Gabriel Pop de la România Actualități/Jurnalul de Bacău: vreți să reînviați figura lui Gheorghe Gheorghiu-Dej? Bum!

Răspunsul fiului doctorului: Nu… nu neapărat, deși a locuit pe aceeași stradă pe care locuiesc și eu. Nu este un model politic, dar este o figură marcantă -eu fiind istoric la bază- care ar trebui respectată.

Sublim! Domnul “istoric la bază” probabil a chiulit de la cursul despre comunism. Ar fi aflat că “figura” despre care crede că “ar trebui respectată” are în palmaresul de tovarăș PCR o cantitate considerabilă de epurări politice.

Cu asemenea atitudini, PSD e condamnat să rămână cu acea etichetă de partid “comunist”.

P.S. le mulțumesc celor de la Ziarul de Bacău și lui Mircea Merticariu pentru cronici și înregistrări!

1 comentariu la “Paul Cotîrleț vrea un nou început… cu Gheorghe Gheorghiu-Dej”

  1. Nicu 12 Mai 2017 at 21:52 Permalink

    Moinestenii ar trebui sa se trezeasca si sa aleaga un om modest,cinstiti si corect fata de ei,fara a li se baga e gat orice candidat,ar trebui sa candideze si altii,sunt oameni valorosi,dar mai este timp,viceprimarul este un om modest,inteligent,are experienta in administratie ,cred ca si contracandidatul,dar trebuie sa alegem foarte bine,dua ce ajunge pe scaunul ales ,trebuie sa te rogi de el sa te rimeasca in audienta,nu mai are tim pentru muritori,asta fac cei tineri.


Lasa un comentariu