Plec la Budapesta, la un curs de formare pentru bloggeri și activiști online

Joi, 17 Mai 2012 | internet, Pareri personale | 3 comentarii

Între 20 și 27 mai voi fi la Budapesta, unde voi participa la prima fază a proiectului Young People Combating Hate Speech Online, desfășurat de Consiliul Europei în perioada 2012-2014. Seminarul este de tip rezidențial și se va desfășura la Centrul European de Tineret, unde voi fi cazat alături de zeci de bloggeri și activiști online din toată Europa, cu vârste între 18 și 31 de ani, preocupați de încalcărea drepturilor omului, incitare la ură, discriminare si rasism.

Este prima dată când voi vizita efectiv Budapesta. Am mai fost de câteva ori în capitala Ungariei, însă doar am tranzitat-o. Programul nu este draconic și îmi va permite să văd principalele obiective turistice ale Budapestei. Aveți vreo recomandăre? Ce nu ar trebui să ratez?

PS: La Budapesta voi reprezenta Asociația Divanul AdBlog.

3 comentarii la “Plec la Budapesta, la un curs de formare pentru bloggeri și activiști online”

 1. carmen 18 Mai 2012 at 07:39 Permalink

  fa-ti timp si pentru a admira celebrele poduri noaptea…in lumina reflectoarelor Dunarea se vede altfel ! :)

 2. Reno 19 Mai 2012 at 14:14 Permalink

  Sunt mii de obiective interesante, dar câteva dintre ele nu trebuie ratate. Iata cele mai importante:

  1. Dealul cetatii cu Palatul Regal, Biserica Matyas, Bastionul Pescarilor, Muzeul Militar, Catacombele cetatii (un labirint subteran de cateva zeci de km, din care o mica parte se poate vizita), Muzeul Marzipanului
  2.Parlamentul, se poate vizita si fotografia gratis.
  3.Dealul Gellert cu Citadela, un fort din sec. XIX, de unde se deschide o spelnida panorama asupra intregului oras.
  4. Bazilica Sf. Stefan, unde contra unei sume modice, te poti urca pe balconul care inconjoara domul bazilicii cu o priveliste minunata.
  5. Piata Milenara cu Parcul Orasului, unde sunt zeci de obiective, printre care cele mai importante sunt: Muzeul de Arte frumoase, Galeria de Arte, Complexul Palatul Huniazilor (de fapt, un grup de 20 de cladiri, construite in stil eclectic, care reproduc fiecare, cate o parte a unor cladiri celebre de pe teritoriul de altadata a Regatului Ungar), Baile Szechenyi, Parcul de distractii, Circul Mare din Budapesta, mai multe lacuri de agrement, Muzeul Transporturilor, sali de spectacole, etc.
  6. Bulevardul Contele Andrassy care leaga Piata Milenara cu zona 0 a Pestei cu sute de palate, localuri elegante, magazine de lux, muzee, statui si Opera de Stat, care e considerata una din cele mai frumoase din lume, se poate vizita, dar intrarea e destul de piperata.
  7. Piata Vorosmarthy si strada Vaci, o zona pietonala cu nenumarate localuri, edificii istorice, magazine de lux, anticariate, etc. In piata, se afla celebra cofetarie Gerbaud care ofera clientilor desfatari dulci de o calitate exceptionala, dar la un pret pe masura. La captul sudic al strazii Vaci se afla Hala Comerciala Centrala, care trebuie vizitat, neaparat, chiar daca nu cumperi nimica. Iata un falshmob de aici, pe care din pura intamplare am avut ocazia sa-l vizionez live: http://www.youtube.com/watch?v=B-QGUnQUrI8
  8. Faleza Dunarii, pe ambele maluri, cu cele cateva poduri celebre, cu piete, parculete, multe hoteluri si localuri.

  Sigur ca mai sunt si alte obiective, dar pe acestea le recomand ca fiind cele mai reprezentative.

  Distractie placuta.

 3. alex alex 21 Mai 2012 at 09:46 Permalink

  frate, nu rata o zi la baile termale. nu vei regreta. recomand baia termală Széchenyi. pe langa putina cultura, merita si ceva relaxare. :)


Lasa un comentariu