Podul de la Giurgiu: Rugina romaneasca vs. preocuparea bulgareasca

Vineri, 9 Septembrie 2011 | foto, Pareri personale | 2 comentarii

Podul Prieteniei dintre Giurgiu si Ruse, respectiv Romania si Bulgaria, nu numai ca este mai scump in partea noastra, dar este si mult mai neingrijit si lasat sa rugineasca pe tarlaua romaneasca. Dar vorbesc prostii. Nici nu ce comparam cu ei in momentul de fata. Bulgarii l-au vopsit si fac lucrari de mentenanta in partea lor in permanenta. Noi, pauza. Il lasam sa putrezeasca si sa arate deplorabil.

Autoritatile romane spun ca il vor vopsi in iarna, cand traficul o va permite. Tin minte ca atunci cand m-am intors din Antalya, in vama bulgareasca am asteptat circa o ora. Lucrarile de mentenanta la pod au constituit de fapt cauza formarii acelei cozi de sute de metri in vama.

Ce-i drept, romanii au dreptatea lor. E stupid sa intrerupi circulatia pe pod in plin sezon, la ora 18:00 – 19:00, asa cum au facut-o bulgarii. Totusi, cu taxa de pod, care este de trei ori mai scumpa la noi, cum ramane?

Va las cu cateva poze de aseara, de pe pod. Va rog sa treceti cu vederea acea depasire total neregulamentara si ca imaginile sunt realizate cu telefonul mobil. :)

2 comentarii la “Podul de la Giurgiu: Rugina romaneasca vs. preocuparea bulgareasca”

  1. Sorin 9 Septembrie 2011 at 17:18 Permalink

    acu vreo doua luni, am stat in vama la bulgari vreo 6 ore, ca atat a fost inchisa circulatia: de la 12 ziua pana pe la vreo 18…, a fost mare haos cand s-a dat drumul. Nici nu vreau sa-mi amintesc


Lasa un comentariu