Poliția Rutieră: în Bacău nu există piste pentru biciclete

Duminica, 13 Iulie 2014 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Thank you, captain obvious, ar spune unii. La prima vedere chiar pare așa, dar nu e și urmează să vă explic de ce. Am depus luna trecută, în numele grupului de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete, cereri de solicitare a unor informații publice privind pistele pentru bicicliști din Bacău atât la Primărie, cât și la Poliție.

În răspunsul lor, cei de la Primărie ne-au spus că pe străzile 9 Mai, Calea Mărășești și Calea Republicii “s-a încercat amenajarea de piste pentru biciclete odată cu refacerea trotuarelor, asigurând circa 1,00 m din lățime pentru circulația bicicliștilor.” Au declarat asta negru pe alb, în comunicarea cu nr. 68036 din 26.06.2014, deci nu vorbesc după ureche. Acestea sunt pseudo-pistele cu care autoritățile le scot ochii bicicliștilor băcăuani de mai bine de 2 ani.

politia rutiera bacauanii vor piste pentru biciclete

În sfârșit, ceea ce eu și alte sute de bicicliști spunem de câțiva ani de zile a fost consemnat zilele trecute de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bacău, prin răspunsul pe care ni l-au oferit la petiția noastră: există piste pentru biciclete în municipiul Bacău pe care Poliția Rutieră le ia în considerare? Răspunsul, mai jos.

În referire la petiția adresată acestei unități de poliție și înregistrată cu numărul 1250661/2014, vă aducem la cunoștință că în urma verificărilor efectuate în evidențe a rezultat că pe raza municipiului Bacău nu au fost avizate piste pentru biciclete de către Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bacău. Vă asigurăm de tot sprijinul și colaborarea noastră.

Semnat chestor Vasile Oprișan (șeful Inspectoratului) și comisar șef Adrian Tuluc (șeful Poliției Municipiului Bacău)

Game over. Să nu vă mai aud că în Bacău există piste pentru biciclete, că vă dau pe mâna poliției! :) Lăsând gluma, treaba asta cu pseudo-pistele ar trebui tratată cu mare seriozitate de cei de la Primărie. Dacă nu de dragul nostru, al cetățenilor care avem nevoie de piste, măcar de frica eventualelor plângeri și amenzi.

piste-pentru-biciclete-in-Bacau

Așa cum spunea și unul dintre susținătorii inițiativei noastre, nu se pot efectua lucrări de infrastructură de acest tip fără aprobarea Poliției Rutiere. Pentru a fi circulabile și pentru a putea scrie negru pe alb că pe trei dintre cele mai importante străzi din Bacău s-a asigurat 1 metru lățime pentru circulația bicicliștilor, aceste piste ar fi trebuit avizate de Poliția Rutieră. Primăria nu a făcut acest demers. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Poliția ar putea amenda Primăria în orice clipă pentru construirea de infrastructură dedicată bicicliștilor fără a respecta legislația în vigoare și fără a avea aprobarea Poliției Rutiere.

raspuns politie piste pentru biciclete bacau

Ce urmează? Pe lângă solicitarea de alte informații publice, vom lua legătură cu arhitecți, vom propune soluții concrete și vom organiza evenimente pentru bicicliștii băcăuani (ture, concursuri etc.). Sperăm să avem cu cine dialoga din partea Primăriei. În ciuda cererilor noastre, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Noi sperăm în continuare.

2 comentarii la “Poliția Rutieră: în Bacău nu există piste pentru biciclete”

  1. CC 8 Mai 2015 at 11:46 Permalink

    mi se pare mie sau astia au facut proiectul astfel incat Marinarul sa reziste acolo? Pe insula ma refer..


Lasa un comentariu