Politicienii au PeNeLizat deschiderea noului an universitar

Joi am fost prezent la începerea noului an universitar atât la „Vasile Alecsandri”, cât și la „George Bacovia”, cele două universități care funcționează în Bacău.

Din păcate pentru studenți, festivitățile de la ambele universități au fost politizate de către PNL Bacău. Sincer, mă așteptam ca la UGB să dau de PSD, însă iată că anul acesta PNL a luat tot.

Dacă la Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” numărul studenților s-a mărit după admiterea din acest an cu peste 2.000, totalul din instituție ajungând la 5.600, la universitatea privată „George Bacovia” e jale: 250 de boboci și un total de aproximativ 600 studenți. Vorba celor de la Bacău Info: statul stă pe cash, „Bacovia” e pe minus.

deschidere universitatea vasile alecsandri bacau 2015

Cât despre politizarea începerii anului universitar 2015-2016 în Bacău, la „Vasile Alecsandri” au fost prezenți și au susținut discursuri Ilie Bîrzu și Vasile Tescaru la ora 10:00, după care peste 2 ore i-am întâlnit și la „George Bacovia”, completați în demersul lor de propagandă politicianistă de senatorul Dragoș Luchian și Laurențiu Novac. Pe cel din urmă îl iertăm pentru că e profesor la UGB.

Am aflat lucruri „interesante” de la PNL-iști, mai ales la Universitatea „George Bacovia”:

  • Vasile Tescaru: „Aici e o familie sănătoasă și serioasă, care scoate elite”;
  • Dragoș Luchian: „O școală bună este reprezentată nu doar prin clădiri frumoase, ci mai ales prin calitatea cercetării.” (probabil cea mai de bun simț frază pe care am auzit-o joi, 1 octombrie);
  • Geo Popa, directorul Centrului Internaţional de Artă „George Apostu” a pendulat între deschidere, spiritualitate și… „dragile mele studente”;
  • Ilie Bîrzu, în stilu-i caracteristic „numai de bine”, a spus și a repetat de mai multe ori, la ambele universități, „să fiți fericiți”.

La adunat procente prin discursuri care mai de care mai sforăitoare toți se bulucesc, dar când vine vorba de susținerea tinerilor din Bacău, politicienii dau din umeri. Din păcate, niciun student care a venit la microfon nu a suflat o vorba despre faptul că Primăria nu are nici strategie, nici fonduri pentru tinerii băcăuani sau că studenții n-au acces la terenurile de sport de la școli și licee.

Tocmai de asta am și spus că Liga Studențească e obedientă și fricoasă. Așteptările mele de la o organizație studențească sunt mult mai mari. Din câte am înțeles, Liga Studențească de la „Vasile Alecsandri” a reușit recent să obțină reducerea tarifelor de cazare în căminele studențești. Îi felicit pentru asta, dar acest lucru trebuie să fie doar startul demersurilor în interesul studenților din acest an, nu cireașa de pe tort.

Cât despre politicienii care se afișează și iau cuvântul la deschiderile de an școlar/universitar, le transmit că plictisesc elevii/studenții pe de o parte și amuză profesorii și părinții pe de altă parte. Băieți, luați-vă de mână cu popii și cântați la altă masă! Valabil și pentru PSD-iștii care au făcut turul școlilor băcăuane la jumătatea lunii septembrie.

deschidere an universitar 2015 george bacovia bacau-4

One thought on “Politicienii au PeNeLizat deschiderea noului an universitar

  1. pe cine avem noi aici? Si pe Caprioara, „tanarul de viitor” al lui Seche… uite ce loc caldut si-a gasit langa Luchian.. mai un maraton, mai un ONg, mai niste bani de la Consiliul Local…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *