Primăria Bacău a avizat negativ proiectul meu privind premierea celor 14 elevi băcăuani care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

Miercuri, 26 Iulie 2017 | Bacau, stiri | 5 comentarii

Într-un mod extrem de ciudat, fără nicio legătură cu legea, Primăria Bacău a avizat nefavorabil proiectul meu privind premierea elevilor din municipiul Bacău care au obţinut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2017.

Ca argument, funcționarii din subordinea primarului Necula invocă un articol din OUG 99/2016 care chiar nu are absolut nicio treabă cu inițiativa mea. Acest articol spune că “instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă premii personalului din cadrul acestora.”

20232765_10209045122796507_6293716415925761926_o

Ce treabă au elevii de 10 de la Bacalaureat și Evaluarea Națională cu personalul din cadrul instituțiilor și autorităților publice, nu știu.

Ca să vedeți chestie, anul trecut, când primarul Necula a propus același lucru prin HCL 236/2016, avizul de legalitate al Primăriei Bacău făcea referire la art. 10 alin. (1) și (2) din OUG 57/2015 care stipulează exact același lucru ca art. 9 alin. (1) și (2) din OUG 99/2016. Așadar, cu aceleași prevederi în vigoare, anul trecut proiectul domnului primar Cosmin Necula era legal, iar al meu, semnat anul acesta, nu.

Concluzia? Acești domni ar face orice astfel încât proiectele mele să nu fie aprobate sau susținute. Dar ei nu realizează că la mijloc se află 14 dintre cei mai merituoși tineri băcăuani. Sper ca până la ședința ordinară de vineri să își dea seama de prostia pe care o fac și să revină asupra acestui aviz nelegal. Dacă nu, mergem în justiție!

5 comentarii la “Primăria Bacău a avizat negativ proiectul meu privind premierea celor 14 elevi băcăuani care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională”

 1. CUCU 26 Iulie 2017 at 12:51 Permalink

  Tinere, proiectul tau poate fi in continuare dezbatut in comisii si in consiliu,daca obtii avizele de la comisii poti cere includerea proiectului pe ordinea de zi sau formula plangerere celor responsabili pentru refuzul de a-l supune dezbaterii. Mai jos ai textul de lege care interzice dezbaterea proiectelor in lipsa avizului, nu spune nicaieri ca acesta trebuie sa fie favorabil(ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus) iar argumentele pro le ai deja in minte.Convinge comisiile ca ai dreptate sa-ti dea aviz(chiar si negativ unde nu poti convinge) si cere includerea pe ordinea de zi sau reclama-i pentru refuzul abuziv. Ai putea forta invocarea exceptiei de nelegalitate a HCL propus de Primar in 2016 si cere un control al legalitatii prefectului.
  Art. 44 Legea 215/2001 :
  (1) Proiectele de hotarari inscrise pe ordinea de zi a sedintei consiliului local nu pot fi dezbatute daca nu sunt insotite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, care este elaborat in termen de 30 de zile de la inregistrarea proiectului, precum si de raportul comisiei de specialitate a consiliului, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 39 alin. (2) si (4).

  Nu ceda si reclama orice abuz al functionarimii, si vei vedea ca data viitoare nu vor mai indrazni sa te fenteze abuziv si la comanda.

 2. CUCU 26 Iulie 2017 at 12:56 Permalink

  Ar fi pacat ca o initiativa buna sa fie respinsa doar pentru ca vine de la tine. Daca nu reusesti cum ti-am zis mai sus(secretarul ti se va opune pentru ca te iubeste!), vino cu acelasi proiect la prima extraordinara,in cazul acestor sedinte nu ai nevoie de rapoarte si avize, doar votul consilierilor. invoca la motiv de urgenta inceperea anului universitar pt cei de a 12-a si a anului scolar pt cei mici care au nevoie de ghiozdan, uniforme, carti, etc

 3. CUCU 26 Iulie 2017 at 13:16 Permalink

  retine ca avizele sunt dpdv legal consultative iar motivul invocat tine de legalitate, lucru ce se avizeaza de secretar dupa votarea Hotararii, acesta putand sa refuze motivat semnarea hotararii adoptate si sa trimita prefecturii HCL-ul pentru a exercita controlul de legalitate si a hotara soarta HCL-ului.

 4. Stan 26 Iulie 2017 at 17:39 Permalink

  Cam ce sperai tu? Acesti tineri sunt un potential pericol pentru cei de teapa lor. Prefera voranti cu mintea lejera dupa modelul lor.
  Speranta moare ultima si nu cand vor politrucii.

 5. Kros 27 Iulie 2017 at 11:31 Permalink

  Tinerica,cred ca ar fi bine sa vii cu o propunere care sa faca in asa fel ca tinerii sa nu mai plece de aici.Sa-i premiezi ca sa plece in alta tara nu este o solutie economica pentru noi contribuabilii.


Lasa un comentariu