Primăria Bacău încă nu a aflat că iarna nu-i ca vara, drept pentru care la ora asta nu are contract de deszăpezire

Joi, 22 Noiembrie 2018 | Bacau | Comenteaza

La aproape 900 de zile de când conduce orașul și după două ierni cu probleme, administrația Necula nu și-a învățat lecția și nu și-a făcut, vorba aceea din popor, vara sanie, astfel încât iarna să nu ne mai ia pe nepregătite. Iar dacă zilele trecute Bacăul a fost blocat din cauza zăpezii căzute, vina nu este nici a cetățenilor care plătesc taxe și impozite, nici a “vehiculelor de mare tonaj (tiruri, camioane, etc.) neechipate pentru condițiile de iarnă“, așa cum a declarat primarul după căderea primei ninsori.

Motivul principal pentru care a fost jale pe străzi a fost unul cât se poate de simplu și clar ca albul zăpezii: la ora asta, Primăria Bacău încă nu are contract pentru deszăpezire, iar deschiderea ofertelor pentru licitația demarată în acest sens este programată abia pentru data de 12 decembrie, conform Ziarului de Bacău. Procedura, intitulată “Servicii de inchiriere utilaje pentru deszapezire, inclusiv deserventi pentru perioada 15.11.2018 – 31.03.2019, loturile I-IX”, a fost publicată în SEAP pe 31 octombrie, de parcă capetele luminate care administrează orașul nu știau că la un moment dat va veni și iarna.

Contractul este împărțit pe 9 loturi și valorează 4,1 milioane lei (fără TVA), dar cum toate pot fi adjudecate de un singur ofertant, deja se aude prin oraș că acest contract va ajunge la SSPM-ul condus de finul primarului. Totuși, sunt curios cum va dovedi Societatea de Servicii Publice Municipale că are capacitate tehnică și profesională pentru a deszăpezi un oraș întreg de vreme ce nu are nici experiență, nici utilaje suficiente.

Probabil vă întrebați de ce nu au demarat licitația mai devreme, lucru pe care și eu sunt curios să îl știu. Nu știu exact, probabil vom afla la următoarea ședință a Consiliului Local, dar eu consider că are mare legătură cu impotența administrativă și cu lipsa de viziune a celor din administrația Necula.

De fapt, mă scuzați, viziune are și se rezumă la ceea ce tocmai a declarat administratorul public Chindruș: “ne descurcăm așa cum putem” – Bacău, 2018, oraș european cu mari pretenții.

Domnule primar, mai e o chestiune: dacă problema chiar era la tiriștii care ne tranzitează zilnic sudul și nordul orașului (pentru că tu și ai tăi camarazi de partid nu ați fost în stare să faceți o centură a orașului în acești 20 de ani de când dețineți frâiele comunității locale), ai fi făcut toate demersurile legale astfel încât cei care nu au mașinile echipate de iarnă să nu intre în oraș și astfel să nu încurce, vorba aia, circulația. Dar nu ei au fost buba, ci voi, care ați fost luați prin surprindere, fără contract de deszăpezire, fiind nevoiți să improvizați. Și am văzut cu toții ce a ieșit!

bacau trafic rosu google maps

Lasa un comentariu