Primăria Bacău ține la secret persoanele din instituție care sunt anchetate de ANI

Joi, 5 Ianuarie 2017 | Bacau, stiri | 2 comentarii

După ce v-am arătat cum administrația Necula este foarte secretoasă în privința persoanelor angajate în mandatul noului primar, continuăm serialul “Primăria Bacău ține la secret” cu alte informații care nu au fost oferite publicului.

De data aceasta, problema este mult mai sensibilă, căci vorbim de o serie de cercetări pe care Agenția Națională de Integritate (ANI) le desfășoară cu privire la anumite persoane din cadrul Primăriei Bacău.

România Curată, prin platforma Ia Statul La Întrebări, a dorit să afle detalii cu privire la aceste verificări, însă răspunsul semnat de primarul Cosmin Necula arată că Primăria Bacău nu poate comunica numele și prenumele persoanelor vizate de verificările ANI, invocând datele cu caracter personal. Clasic deja!

Totuși, municipalitatea precizează că Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat date care privesc mai multe persoane, respectiv funcțiile deținute de acestea, dar și copii ale declarațiilor de avere sau acte administrative de numire în funcții.

Conform ZDBC.ro, cel puțin două persoane sunt vizate, iar acelea sunt cei doi viceprimari: Constantin Scripăț (PMP) și Dragoș Ștefan (ALDE). Pe bună dreptate, aceștia fac parte în același timp din diferite consilii de administrație ale unor instituții din subordinea Consiliului Local al municipiului Bacău, lucru interzis de art. 87 alin.1 lit. d) din Legea nr. 161/2003.

La ultima ședință a Consiliului Local din 2016, viceprimarii Dragoș Ștefan și Constantin Scripăț au renunțat la apartenența la aceste consilii de administrație. I-am întrebat pe viceprimari dacă dumnealor consideră că s-au aflat în incompatibilitate atâtea luni de zile, iar Dragoș Ștefan a răspuns că nu doarece “a reprezentat Consiliul Local în acele consilii de administrație și nu a fost în calitate de viceprimar”, concluzionând că amândoi așteaptă decizia ANI și că apoi “vom vedea ce se va întâmpla”.

Totuși, n-am înțeles de ce Primăria Bacău ține aceste nume ascunse. Sau or fi și alte persoane vizate de ANI? :)

cosmin-necula-primar-viceprimari

foto: Cosmin Necula (Facebook)

2 comentarii la “Primăria Bacău ține la secret persoanele din instituție care sunt anchetate de ANI”

  1. georgica 5 Ianuarie 2017 at 20:23 Permalink

    Felicitari!


Lasa un comentariu