În sfârșit, Primăria Bacău publică toate cheltuielile pe site

Joi, 28 Iulie 2016 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

Transparența totală în cheltuirea banilor publici, unul dintre punctele din programul concis cu care am candidat, devine realitate la nivelul municipalității băcăuane.

După cele 4 cereri pe care le-am depus la primărie, câte una pentru fiecare săptămână din noul mandat, respectiv apelul public către primarul Cosmin Necula (deoarece și el a promis acest lucru), Primăria Bacău afișează acum pe site plățile făcute în fiecare zi.

Dacă ieri, când primarul Cosmin Necula a anunțat această măsură complet normală pentru orice instituție publică, pe site erau postate plățile aferente primelor două zile ale acestei săptămâni, azi au apărut online și cele pe care le-am solicitat eu, adică pentru primele 4 săptămâni ale noii administrații. Bun! :)

Ce-i drept, eu am solicitat aceste informații la pachet cu mai multe detalii. Vorba lui Aghiuțăîn lipsa informațiilor suplimentare, cifrele de pe site nu reprezintă decât o sursă de divertisment. Cererile mele sunau astfel:

toate plățile ordonate de primar în perioada xyz, cu indicarea destinației exacte, și a obiectivului urmărit prin efectuarea acelor cheltuieli, capitolul bugetar aferent, modalitatea de încredințare a contractelor, respectiv persoanele (juridice, de obicei) către care s-au făcut aceste operațiuni.

Aștept în continuare răspunsurile. Momentan am primit pe e-mail o notificare cum că funcționarii primăriei nu pot să îmi răspundă în 10 zile și că trebuie să aștept 30. Legea 544/2001 le permite, așa că e ok, am răbdare.

Oricum, e un mare pas înainte și mă bucur că primarul Cosmin Necula a acceptat să îl facă.

Urmează demersuri pentru îndeplinirea celorlalte promisiuni vizavi de relația administrației publice locale cu cetățeanul: evenimente periodice de consultare cu cetățenii, procedură exactă pentru cetățenii care vor să ia cuvântul la ședințele Consiliului Local etc. Dacă aveți și alte sugestii, le aștept! :)

bacau inaltime noaptea decebal

3 comentarii la “În sfârșit, Primăria Bacău publică toate cheltuielile pe site”

  1. Mihai 29 Iulie 2016 at 09:21 Permalink

    Fara explicatii ne uitam la tabele ca pisica in calendar. Este totusi un pas important care arata ca noua ne pasa. Nu ma astept la minuni din prima zi.

  2. VladAlex 29 Iulie 2016 at 13:57 Permalink

    Excelent ! Bravo !

  3. geo 1 August 2016 at 09:55 Permalink

    Ar tb sa ceri și de la consiliul județean, tot banii noștri sunt și aia


Lasa un comentariu