Primarul Cosmin Necula vrea să pună botniță Comisiei juridice din Consiliul Local

Joi, 23 Februarie 2017 | Bacau, Politica | 2 comentarii

De parcă n-ar avea altele pe cap acum, primarul Cosmin Necula propune pentru ședința ordinară care va avea loc marți, 28 februarie 2017, printre altele, un proiect de hotărâre prin care vrea să reducă la tăcere opoziția, mărind numărul de consilieri ai comisiei din care fac parte ca secretar de la 3 la 5. Îi deranjăm, asta e clar!

Scopul primarului este evident: eu și avocatul Daniel Miclăuș de la PNL să nu mai avem majoritate în Comisia juridică, iar astfel să fim în imposibilitatea de a mai emite avize negative atunci când sesizăm că proiectele propuse de executiv au elemente de nelegalitate.

Consiliul Local al municipiului Bacău are 23 de consilieri și 5 comisii: 4 comisii cu 5 membri, respectiv una cu doar 3 membri. Pe 23 iunie 2016, când a fost constituit noul Consiliu Local, mi-am preluat mandatul de consilier local independent și automat au fost definitivate comisiile de specialitate ale deliberativului municipal, primarul Necula chiar sublinia în finalul ședinței de constituire că se bucură că există o comisie unde opoziția are funcția de președinte și implicit majoritate, arătând la acel moment că va respecta această “raportare echilibrată la votul cetățenilor”. Sunt cuvintele lui.

Acum ce zice? Văzând că ne facem cu adevărat treaba și că verificăm la sânge proiectele, stând uneori chiar și 6 ore la Comisia juridică pentru a analiza zecile de inițiative de pe ordinea de zi, s-a răzgândit și vrea să ne bage în incapacitatea de a mai lua decizii sănătoase pentru municipiul Bacău?

cosmin necula popovici consiliul local constituire

În plus, în momentul de față avem o stare de echilibru în ceea ce privește componența comisiilor, în sensul că fiecare consilier local face parte dintr-o singură comisie. Mărind numărul de locuri din Comisia nr. 5 pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, 2 consilieri ar urma automat să facă parte din 2 comisii în același timp.

Prin această inițiativă de tăiere a ultimelor pârghii pe care opoziția le mai are la dispoziție pentru a filtra propunerile executivului, primarul Cosmin Necula arată că își merită scandările pe care miile de protestatari le-au făcut zilele trecute atunci când au trecut prin fața Primăriei Bacău.

Sunt foarte multe lucruri pe care eu și Daniel Miclăuș le-am semnalat și le-am corectat în Comisia juridică, iar primarul ori nu știe, ori nu își dă seama că noi de fapt suntem un filtru care îl ferește de o mulțime de belele și șopârle pe care, nu știu de ce dar cred îmi dau seama cine, le strecoară în multe dintre proiectele de hotărâri care intră pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local. Dacă vrea să elimine acest filtru, foarte rău, înseamnă că încă nu și-a dat seama de minele pe care le are prin primărie.

2 comentarii la “Primarul Cosmin Necula vrea să pună botniță Comisiei juridice din Consiliul Local”

  1. baciu 23 Februarie 2017 at 09:26 Permalink

    Asemenea fenomene se intampla si la celelalte U.A.T.-uri de pe raza jud. Bacau.Vinovati de starea aceasta sunt tot cetatenii care nu ies la vot. Iar de acum , oricum fac ce vor muschii lor , sunt avantajati de majoritatea lor din consilii.

  2. Marian 23 Februarie 2017 at 17:18 Permalink

    ciocu mic, acum ei sunt la putere! Cam asa… 🙂


Lasa un comentariu