Vouă nu vi se pare că primarul Necula fuge de principalele responsabilități? Câteva exemple

Marti, 8 Mai 2018 | Bacau | 4 comentarii

Ați observat cum primarul Necula încearcă să scape de responsabilități? Pe rând, una câte una, astfel încât în 2020 să dea din umeri că nu au ținut de el. Am pentru voi 5 exemple clare care demonstrează această atitudine a edilului nostru:

1. Spitalul Municipal (obiectiv nefinalizat pentru care în continuare plătim credite bancare garantate cu patrimoniul orașului) urmează să ajungă la Consiliul Județean. Cadou, cu fundiță, pentru Benea și ai lui;

2. După 2 ani de stagnare, strada Aeroportului va fi reabilitată de Consiliul Județean și pe bugetul net mai mic al județului decât cel al municipiului (o formă clară de alocare inechitabilă a fondurilor publice față de comunitățile sărace din județ);

3. Administrarea întregului domeniu public al orașului (parcuri, străzi, parcări, cimitire) să ajungă pe mâna Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM) prin delegare directă – respinsă deja de nenumărate ori în consiliu pentru că aveau nevoie de 2/3 dintre voturi.

4. Diferitele străzi sau sensuri giratorii (deci infrastructuri 100% publice) din preajma punctelor de lucru ale unor mari companii sunt amenajate pe cheltuiala privaților – asta apropo de falsa “sprijinire a mediului de afaceri” (Penny, Dedeman, Salbac/Agricola etc);

5. O mică exclusivitate: un stadion care ar urma să fie realizat undeva la marginea orașului în urma unui parteneriat public-privat în urma căruia să rămânem, zic sursele mele din primărie, fără terenurile de sub și de lângă actualul stadion.

Ce mai urmează? Să dăm toată Insula de Agrement, să vindem țevile de sub străzi la bucată ori să închiriem toate parcurile și spațiile publice din Bacău doar pentru că o administrație instalată deja de 2 ani la conducerea urbei nu este în stare să miște nimic pe aceste șantiere/obiective de investiții?

conferinta municipala psd bacau 2013 cosmin necula-11

4 comentarii la “Vouă nu vi se pare că primarul Necula fuge de principalele responsabilități? Câteva exemple”

 1. Kros 8 Mai 2018 at 17:26 Permalink

  Interesant punctul 5.Inseamna ca va place zona la nebunie.Arata excelent dupa administrarea gospodareasca de administratia veche.Oricum eu cred ca nu se va face nici un stadion in parteneriat,chiar daca detineti exclusivitati.Bacaul a ajuns de nici macar nu mai poate fi ajutat.
  Daca o persoana ca Dumneavoastra ,tanara,care ar trebui sa aiba o mentalitate moderna,ganditi ca Bacaul poate ramane fara terenul de sub stadion si de langa,ce poti sa mai spui?Probabil ca ar fi fost luat cu carca de acolo.
  Am asa o impresie ca faceti parte din aceia care au plantat doua mig-uri la intrarea in oras.Sa fie siguri ca aici nu se va face nimic.

  • Kristofer 8 Mai 2018 at 18:10 Permalink

   Ce treabă are MIG-ul de la intrarea sud-vestică în oraș cu faptul că actuala administrație este efectiv incompetentă?
   Eu nu am reclamat altceva decât că aceste importante obiective nu au cunoscut niciun progres în acești doi ani și că primarul face eforturi intense nu pentru a le duce la capăt, ci pentru a le pune în brațele altora chiar și cu anumite costuri pentru comunitate. Sigur că nu îmi place în ce hal a ajuns zona stadionului, mai ales că eu m-am antrenat ani de zile acolo, petrecând mii de ore la antrenamente și făcând sport.

   • Kros 9 Mai 2018 at 16:10 Permalink

    Eu zic ca are treaba ,dar esti prea neexperimentat ca sa intelegi.

    Da si eu zic ca acutuala administratie este slaba.La fel de slaba ca cea de dinainte.
    Zona stadionului eu as demola-o si as face un centru pietonal.Santem singura resedinta de judet care nu are asa ceva.

    Stadionul trebuie scos in afara orasului,construit cu suficiente locuri de parcare si terenuri de antrenament.

 2. Gigi 8 Mai 2018 at 22:24 Permalink

  la 1 miroase a deturnare de fonduri, vezi definitia in Codul Penal!

  Deturnarea de fonduri
  (1) Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti ori a resurselor materiale alocate unei autorităţi publice sau instituţii publice, fără respectarea prevederilor legale, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor provenite din finanţările obţinute sau garantate din fonduri publice.
  (3) Tentativa se pedepseşte.

  Tentativa avem cel putin. Hai, ce mai stai?


Lasa un comentariu