Primarul plângăcios

Vineri, 17 Noiembrie 2017 | Bacau, Pareri personale | 3 comentarii

Ieri, Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” a găzduit un eveniment organizat de Patronatul Județean al IMM-urilor din Bacău care, cel puțin declarativ, și-a propus să ia în discuție oportunitățile de investiții existente la nivel regional.

Așa cum unui patronat potent financiar îi stă bine, sălile au fost puse la dispoziție în mod gratuit de municipalitate. Dar nu asta e problema și nici măcar faptul că sfertul de sală era ocupat în mare parte de funcționari și mici afaceriști din sfera de influență a actualei administrații. Se acceptă.

Ce m-a frapat însă a fost discursul primarului Necula, așteptat la eveniment pentru a le povesti puținilor oameni de afaceri prezenți cum sprijină el investitorii și ce face primăria pe care o conduce pentru pune orașul, județul și regiunea într-o lumină atractivă pentru mediul economic. Cosmin Necula nu a înțeles asta și s-a dezlănțuit într-un discurs de falsă opoziție din care am înțeles că este atât de depășit de situație încât mie, unul, îmi provoacă milă:

 • că legislația e nasoală și imposibilă (de parcă nu PSD ar avea majoritate în Parlament și 10 parlamentari băcăuani la București);
 • că instituțiile de control îi cer autorizații și avize;
 • că infrastructura rutieră regională e proastă (serios, dar 4 ani cât ai fost deputat nu ai observat asta?);
 • că trebuie “să avem un moment T0 în care să ajungem să nu ne mai suspectăm că plecăm cu banii acasă” (probabil îl stresează anchetele DNA);
 • că parlamentarii sunt ocupați cu scosul ochilor altora (zise cel care în 4 ani de deputație a depus doar două interpelări, iar alea abia după ce Ponta a părăsit Palatul Victoria);
 • că furnizorii de utilități sunt dușmanii poporului;
 • că îi este frică să facă parteneriate public-private etc.

Cosmin Necula organizatia municipala psd bacau

Atât. Adevărul e că ar fi fost chiar culmea ca Necula să ne povestească despre investiții în condițiile în care proiectele de dezvoltare programate pentru anul 2017 la nivelul municipiului au fost îndeplinite într-o rușinoasă proporție de doar 12% (conform celui mai recent cont de execuție aprobat în Consiliul Local).

În vreme ce se preface că plânge pe umerii antreprenorilor, primarul Necula anunță că o parte dintre clădirile de la Centrul de Afaceri se vor transforma în sedii administrative pentru câteva dintre instituțiile pe care le are în subordine (ADL, dispeceratul Poliției Locale etc.). Căci da, așa vede el dezvoltarea sectorului de afaceri: transformând spațiile destinate activităților de business în acoperișuri calde pentru funcționari.

Oare Comisia Europeană ce părere are că un centru de afaceri construit cu fonduri PHARE va fi transformat parțial în birouri pentru funcționărime? O să aflăm. :) Până atunci, ce facem cu lacrimile primarului?

Discursul înregistrat al primarului îl găsiți aici.

centrul de afaceri bacau

3 comentarii la “Primarul plângăcios”

 1. Iulian 17 Noiembrie 2017 at 17:25 Permalink

  Acum inteleg de ce ii faci impotenti… administrativ, desigur!

 2. soso 17 Noiembrie 2017 at 19:07 Permalink

  il rog pe domnul primar sa respecte legea si sa bage toti banii publici pe seap. Asa ne-ar ajuta pe toti. Din pacate domnule consilier Ghinghes nu am inteles nici pana acum cum puteti vota in consiliul local sume de bani pentru plata serviciilor si produselor si nu cereti sa se voteze si modul de atribuire a lor. ( incredintare directa sau licitatie).
  Cel mai simplu mergem pe incredintare directa iar daca nu merge asa facem o noua gaselnita…infintam o societate a primariei prin care fraudam fara nici un stres…

  • Kristofer 17 Noiembrie 2017 at 20:18 Permalink

   La ce sume de bani va referiti?
   Eu mereu am sustinut procedura care presupune competitie (licitatie/concurs de proiecte).


Lasa un comentariu