Proiect imobiliar îngrămădit sub geamurile oamenilor pe str. Costache Negri. Îi lăsăm să ne sufoce sau acționăm împreună?

Sambata, 18 August 2018 | Bacau | 3 comentarii

Ce faci când ai câteva sute de metri pătrați între 4 blocuri și 10 garaje, situați într-un cartier în care mașinile stau pe trotuare și cetățenii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, unde spațiul pentru plimbare și recreere este puțin spre deloc?

După gândirea urbanistică a administrației Necula, dai voie dezvoltatorilor imobiliari abonați la diverse contracte publice să trântească un bloc între imobilele existente, sub geamurile zecilor de familii care deocamdată se bucură de câteva sute de metri pătrați de verdeață. Acum probabil înțelegeți de ce Registrul spațiilor verzi, chiar dacă este gata și funcțional de luni bune, nu este aprobat și publicat.

Ca să vorbim concret, o mare prostie urbanistică urmează să se întâmple pe strada Costache Negri nr. 31, undeva în spatele Pieții Nord, dacă proiectul de hotărâre privind PUD pentru un bloc de locuințe și spații de comerț/servicii, beneficiară fiind firma Rud Construct Group SRL, va fi aprobat la ședința extraordinară de luni, 20 august (ora 14:00, Centrul de Afaceri și Expoziții).

Proiectul a fost propus de ordinea de zi de primarul Cosmin Necula, după ce în ultimele luni acesta a fost respins de două ori deja de Consiliul Local. De fiecare dată am votat împotrivă. Totuși, dacă proiectul nu a întrunit voturile necesare la ședințele ordinare din 27 aprilie și 22 mai, de ce este adus din nou în atenția noastră și nu oricum, ci într-o ședință extraordinară, deci pe repede înainte? Ori cineva crede în supersitiția aceea cum că a treia oară e cu noroc, ori acel cineva și-a încercat altfel “norocul” pentru această construcție cel puțin neoportună? Eu nu știu, așa că întreb.

bloc constache negri 31 bacau

bloc costache negri 31 bacau 2

Totuși, o certitudine avem: SC Rud Construct Group SRL este o firmă abonată la banul public gestionat de primari PSD. Cu o simplă căutare pe SEAP, observăm că această societate comercială are, în ultimii 2 ani, 7 contracte adjudecate la Primăria Sărata, alte 4 la Primăria Berești Tazlău, 3 la Primăria Berești-Bistrița și unul la Săucești. Aceste patru primării sunt conduse de primari PSD: Sărata – Irina Argatu (după ce a preluat funcția parcă prin moștenire de la soțul său), Berești Tazlău – Dumitru Tulpan (aflat la al patrulea mandat), Berești-Bistrița – Ionel Alcaz, Săucești – Valentin Manea. Valoarea acestor contracte se ridică la 330 miliarde lei vechi.

Eu sunt consecvent și votez împotriva acestui Plan Urbanistic de Detaliu propus, însă nu e suficient. Ca să ne asigurăm că o astfel de construcție nu va sufoca acea zona rezidențială, deja destul de îngrămădită, fac un apel la cei din zonă să vină la ședință și să își susțină punctul de vedere. Iar dacă nu puteți să ajungeți, măcar să le trimiteți tuturor consilierilor locali un e-mail/SMS în care să le cereți să vă reprezinte interesele. Contactele le găsiți aici.

proiect pud bloc costache negri 31 bacau

3 comentarii la “Proiect imobiliar îngrămădit sub geamurile oamenilor pe str. Costache Negri. Îi lăsăm să ne sufoce sau acționăm împreună?”

  1. Xyz 18 August 2018 at 18:48 Permalink

    Sapa mai adanc cu acest RUD Construct… o sa ai surprize-surprize!

  2. Alex 19 August 2018 at 07:49 Permalink

    Stii cumva si cine administreaza compania Rud Construct?

  3. Cristian 20 August 2018 at 12:46 Permalink

    Nu asta conteaza,cine este Rud Construct, important este ca acel bloc sa nus eonstruiasca pentru ca ar sufoca zona aceea, ar disparea spatiile verzi din zona si s-ar creea si ambuteiaje in conditiile in care stradutele adiacente sunt foarte inguste numai vorbesc de locurile de parcare. Eu chiar locuiesc in acea zona si stiu despre ce vorbesc /scriu aici.


Lasa un comentariu