Care or fi, oare, proiectele Bacăului care depind exclusiv de mustaţa lui Dragnea?

Sambata, 23 Iunie 2018 | Bacau, Politica | 1 comentariu

În realitatea lor paralelă, unde #schimbarea înseamnă, după cum se vede cu ochiul liber, a înlocui o gașcă cu alta la cârma resurselor unei comunități locale, Dragoș Benea și Cosmin Necula (șefii PSD Bacău) repetă pe unde apucă faptul că actuala conducere PSD (referindu-se la dublu condamnatul Liviu Dragnea și majoretele lui) este singura care a promovat proiectele județului Bacău la nivelul guvernului. Da, guvern cu G mic, așa au scris ei.

Încolonați în spatele unui infractor, yesmenii din PSD Bacău a ieșit cu un comunicat previzibil: îl susținem în continuare pe președintele partidului, Liviu Dragnea, în această perioadă când este victima unor decizii nedrepte. În județul Bacău sunt proiecte importante demarate pe care le dorim continuate și finalizate, astfel încât nu peste mult timp să le dovedim românilor că știm ce avem de făcut și că ne ținem de cuvânt.

Printre zecile de înjurături de pe pagina de Facebook (semn că nu colaborează cu același cenzurator cu care Necula a blocat deja jumătate de Bacău pe Facebook), pe bună dreptate, băcăuanii îi întreabă pe baronașii Bacăului ceea ce întreb și eu acum: fraților, care proiecte?

  • La Centura Bacău nu s-a mișcat nimic pe teren de 2 ani de zile, iar licitația pentru noul constructor suferă amânări peste amânări la nivelul CNAIR – deci numai prioritate guvernamentală nu e. Dovada supremă: alocarea bugetară guvernamentală pe anul 2018 (deci e opera Guvernului Dragnea-Dăncilă) pentru varianta ocolitoare este de 17,9 milioane lei (2,3% din valoarea estimată).
  • Pentru A7 (Ploiești-Bacău-Pașcani), suntem deja la cea de-a șasea/a șaptea amânare, le-am pierdut și numărul, a evaluării ofertelor pentru realizarea SF + proiect tehnic;
  • Spitalul Municipal putea fi terminat până acum (sunt cuvintele recente ale primarului Necula), dar pesediștii au ales varianta desființării unității și comasarea ei cu măcelăria (așa cum o numește Aghiuță) județeană de urgență;
  • Au băgat Insula de Agrement în litigii peste litigii, iar riscul de a da banii europeni înapoi pentru multele lucrări efectuate deja fiind uriaș din cauza nefinalizării proiectului până la 31 decembrie 2018, așa cum administrația Necula și-a asumat în fața UE;
  • Despre rezerva de apă a orașului se vorbește intens de 2 ani de zile, dar pe teren nu a fost mișcată nicio pietricică.

Așadar, care proiecte?
Dacă dispare Dragnea de la conducerea PSD, cum Dragoș Benea a dat deja semnalul că se va întâmpla, gata, să înțeleg că dispar și promisiunile deșarte? Slavă Domnului atunci! Poate vă apucați și de treabă, că de mimat lansări de proiecte și anunțuri de finanțări ne-am săturat. Aveți toată puterea locală și națională din 2016 încoace, iar Bacăul mai are puțin și cade de pe hartă (vorba lui Avram) dacă nu se întâmplă ceva. Oricum, așteptările sunt nu zero, ci minus zero de la voi, iar 2020 este principalul orizont în care oamenii își mai pun cât de cât speranța.

Dragoș Benea trăgând cu ochiul probabil la proiectele pentru Bacău 🤣

dragos benea liviu dragnea

Fotografia este din octombrie 2014, vreme la care era rândul lui Ponta să fie “singura conducere care a promovat proiectele județului Bacău”, sintagmă repetată de altfel și la Grindeanu, și la Tudose.

1 comentariu la “Care or fi, oare, proiectele Bacăului care depind exclusiv de mustaţa lui Dragnea?”

  1. IA 23 Iunie 2018 at 15:09 Permalink

    linkurile cu subinteles – priceless! 😀
    prietenii stiu de ceeee…


Lasa un comentariu