5 proiecte peste ordinea de zi adăugate la ședința ordinară de azi

Vineri, 30 Septembrie 2016 | Bacau, Initiative personale | 1 comentariu

Pe lângă cele 12 proiecte din dispoziția inițială prin care primarul a convocat Consiliul Local al municipiului Bacău, la ședința ordinară de astăzi, care se va desfășura la Centrul de Afaceri și Expoziții începând cu ora 10:00, avem încă 5 proiecte adăugate peste ordinea de zi. Două dintre ele sunt primele proiecte propuse de mine.

Primul l-am înregistrat la Primăria Bacău pe 19 septembrie 2016, iar cel de-al doilea 4 zile mai târziu, adică pe 23 septembrie. Așadar, nu e vina mea că au fost incluse pe ordinea de zi atât de târziu. Nici mie nu-mi place faptul că 3 dintre proiectele pe care le vom discuta mâine au fost aduse la cunoștința publicului (adică urcate pe site) cu doar 25 de ore înaintea ședinței și că nu au fost discutate în comisiile de specialitate. Comisiile dau avizele pentru aceste proiecte abia mâine, înainte de întâlnire.

Cele 5 proiecte anunțate peste ordinea de zi:

  • 13A – proiect pentru stabilirea cuantumului chiriei aferente locuințelor ANL din mun. Bacău pentru titularii de contracte de închiriere a căror durată a expirat după data de 31.07.2015, pentru contractele de închiriere care s-au încheiat după această dată, precum și stabilirea sumelor reprezentând recuperarea investiției și cuantumul chiriei;

În urma acestui proiect propus de viceprimarul Dragoș Ștefan, chiriașii cu vârsta de până la 35 de ani vor plăti mult mai mult (230 de lei/lună în loc de 86 de lei). Pentru cei cu vârsta de peste 35 de ani, creșterile nu sunt semnificative: 10-20 lei/lună.

De asemenea, i-am solicitat noului primar Cosmin Necula să convoace consiliul după ce modificăm regulamentul cu amendamentele tinerilor pe care fostul executiv și fostul Consiliu Local nu le-au luat în seamă în luna februarie.

  • 13C – proiect pentru modificarea HCL nr. 239/2016 privind facilitățile elevilor la transportul public în comun, propus de mine. Detalii aici.

Proiectul prevede eliminarea a două lucruri din acea hotărâre: chestiunea cu prezentarea dovezii că elevii au nevoie de transport și cea cu “spre/și de la școală”, sintagme care de altfel fac acest regulament nelegal în raport cu articolul 84 din Legea Educației Naționale.

Dacă acest proiect nu va fi adoptat, majoritatea elevilor care învață în municipiul Bacău dar care nu au domiciliul în oraș vor rămâne în continuare fără abonamente subvenționate la transportul public.

  •  13D – proiect pentru aprobarea documentației tehnico-economice faza Proiect Tehnic la obiectivul ”Protecție conductă de transport apă Dn 800 mm, la subtraversarea albiei râului Tazlăul Sărat”;
  • 13E – proiect prin care se ia act de datoria municipiului Bacău, reprezentând pierderi induse de prestarea serviciilor publice de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, către SC Thermoenergy Group SA Bacău;

În baza Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de furnizare a energiei electrice încheiat între municipalitate și Thermoenergy, municipiul Bacău are către SC Thermoenergy Group SA o datorie de 22,5 milioane de lei, reprezentând pierderi induse de prestarea serviciilor publice de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice către populație.

Restul proiectelor de pe ordinea de zi le găsiți explicate și comentate de mine aici, unde am făcut avancronica ședinței ordinare de astăzi.

cristian ghinghes manolache poenaru consiliul local bacau 8 iulie 2016

1 comentariu la “5 proiecte peste ordinea de zi adăugate la ședința ordinară de azi”

  1. Alex 1 Octombrie 2016 at 19:53 Permalink

    Multumim frumos pentru ca ai grija de noi si ne informezi corect si transparent.


Lasa un comentariu