Prospero’s Group din Bacau, la Teatru Fest Cluj 2010

Sambata, 7 August 2010 | Bacau, stiri | 5 comentarii

Juriul de selectie al Festivalului (concurs) national de teatru “Teatru Fest” Cluj 2010 a decis trupele participante la faza finala : Constanta, Sighisoara, Arad, Pitesti, Bacau si Cluj. Festivalul, organizat de Ministerului Educatiei si Cercetarii, se va desfasura in statiunea Baisoara intre 30 august si 3 septembrie la cabana Palatului copiilor din Cluj.

Trupa de teatru a Palatului copiilor din Bacau, “Prospero’s group”, pregatita de regizorul Gheorghe Balint, va prezenta in concurs spectacolul – coup: “Povesti de dragoste” – “Came and go” de Samuel Beckett« Sandwich cu pui » si « Nu mai sunt iepurasul tau drag » de Matei Visniec. Trupa elevilor bacauani a fost invitata sa participe cu inca doua spectacole (hors concurs): “Impaiati-va iubitii” de Teodor Mazilu si “Te iubesc, tata” de Mihaela Iancu.

Elevii-actori sunt: Elena Broscoi, Alexandra Spataru, Alexandra Pascu, Diana Tarus, Ioana Taranu, Larisa Farauanu, Alexandru Vraciu, Radu Stoica si Catalin Petcu. Profesorul Gheorghe Balint va sustine, in cadrul festivalului, pentru toti participantii (elevi si profesori) workshop-ul “Alb / Negru – Personajul”.

Transportul elevilor de la “Prospero’s group” la festival este asigurat de Inspectoratul scolar judetean si Palatul copiilor Bacau, iar cazarea si masa de organizatori.

Declaratie Geo Balint :
“Dupa participarea si premiile obtinute de « copiii mei » la festivalurile nationale de la Mangalia si Braila, calificarea pentru « Teatru-Fest » Cluj este o confirmare pentru mine ca exista sperante si sanse pentru un « maine » al Romaniei… Cred , in continuare, ca TEATRUL poate deschide mintile si sufletul, sa-i intelegem pe ceilalti de langa noi… La cercul de teatru al Palatului copiilor incercam sa nu ne lasam coplesiti, alienati de ipocrizia si ignoranta care vrea sa ne aduca pe toti la acelasi «numitor», si sa faca din noi o masa amorfa care gandeste « cu televizorul”

5 comentarii la “Prospero’s Group din Bacau, la Teatru Fest Cluj 2010”

 1. Anonymous 8 August 2010 at 20:19 Permalink

  sunt asa de "buni" incat nu au fost acceptati la ingenious drama festival 2010. :))
  si se duc la toate festivalurile de cacat din tara. trist!

 2. Radu 8 August 2010 at 20:24 Permalink

  Juriul ID Fest mereu a fost ciufut. Numai pe interese. Prospero's merita la ID Fest.

 3. Anonymous 8 August 2010 at 23:48 Permalink

  V-a luat mult, domnule "fotograf", sa faceti aceasta fotografie ? A iesit acel grup de oameni la capatane ca cei 3 aliens din ToyStory, dupa ochiul dumneavoastra de profesionist si ca sa nu stie lumea cine esti, ti-ai sters exiful la fotografie. (pacat ca te tradeaza backgroundul si nu numai) hahahahahah

  Pacat ca sunteti membru in Uniuniea Artistilor Plastici din Bacau, ca in Romania, nu gasesc grad de comparatie la rangul dumneavoastra. haha

  Invatati DOMNULE "fotograf" ©ojan Ioan Viorel sa mergeti pe M (la camera de fotografiat).

  P.S. Canon EF-S 10-22mm F/3.5-4.5 USM nu era indicat pentru a face o asemenea "capodopera". Pacat de obiectiv 🙁

 4. Anonymous 11 August 2010 at 17:16 Permalink

  e "COME and Go" nu "CAME and GO" 🙂

 5. Anonymous 5 Octombrie 2010 at 19:00 Permalink

  anonim ala de sus primu care zici ca sunt asa de buni ca nu au fost acceptati la id fest,tu habar nu ai ce spui despre oamenii astia,crede-ma ii cunosc foarte bine si sunt niste oameni extraordinari si te trezesti tu terchea-flerchea sa comentezi aiurea,macar sa fi stiut adevarata poveste despre id fest si participarea la acest festival!eu zik s te duci la tine acasa sa te uiti in fata oglinzii sa te gandesti bine cu cine poti sa vorbesti asa iar apoi te duci tragi apa la wc mai vorbesti oleaq iar o tragi si poate iti mai dai si vreo 2 palme sa te trezesti din lumea ta ca nu pot sa imi dau seama cum gandesti tu!!!!!


Lasa un comentariu