PSD a câștigat alegerile europarlamentare la pas în Bacău. Opinii.

Chiar dacă e greu de crezut (mai ales pentru liberali, care au primar în municipiul Bacău), Partidul Social Democrat a obținut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare de duminică atât pe județ, cât și în municipiul Bacău. De asemenea, scorul Alianței PSD-UNPR-PC în județul Bacău este al treilea pe țară ca număr de voturi (aproape 83.000, 45,85%), organizația băcăuană fiind devansată numai de cei de la Olt și Dolj.

Rezultatele finale la nivelul județului Bacău:

 • PSD–UNPR–PC – 45,85%;
 • PNL – 17,46%;
 • PDL – 7,78%;
 • PMP – 5,92%;
 • Mircea Diaconu – 5.75%;
 • PP-DD – 4,04%;
 • PER – 2,35%;

În municipiul Bacău:

 • PSD–UNPR–PC – 35,69%;
 • PNL – 15,67%;
 • Mircea Diaconu – 11,71%;
 • PMP – 8,56%;
 • PDL – 6,5%;

În traducere liberă, PSD-UNPR-PC a luat în municipiul Bacău, cică fief liberal (cu sub 20%?), peste dublul voturilor obținute de Partidul Național Liberal, care nu numai că are primar în municipiul Bacău (Romeo Stavarache), dar la alegeri a avut și candidat din Bacău, nimeni altul decât edilul băcăuan. Acest rezultat poate spune niște lucruri și despre alegerile locale din 2012, mai precis despre cât de importantă a fost Uniunea Social-Liberală pentru liberalii băcăuani.

dragos benea in judet

Ar fi păcat ca „USL să nu trăiască” la nivelul județului Bacău. S-au făcut lucruri importante pentru băcăuani în acești ani de colaborare la nivel administrativ între Dragoș Benea și Romeo Stavarache sub sigla USL, iar cei care ar avea de pierdut dacă acest parteneriat ar înceta ar fi cetățenii băcăuani. Multe dintre proiectele pentru Bacău ar avea de suferit: centura, aeroportul, autostrada Bacău – Brașov, Spitalul Municipal, Sala Polivalentă etc. Avem nevoie de calm și de liniște.

Cred că acest scor frumos al Partidului Social Democrat în Bacău se datorează nu numai faptului că premierul Victor Ponta susține proiectele anterior menționate, ci și prezenței aleșilor locali printre oameni atât pe timpul campaniei, dar mai ales în afara ei: Dragoș Benea în județ, colindând periodic localitățile, iar deputatul Cosmin Necula în oraș, care bate la ușile a mii de oameni, îi consultă pe aceștia, ca mai apoi să ducă dorințele acestora în Parlament. De asemenea, cunoaște foarte bine problemele din orașul Bacău și cred că, dacă ar sta în atribuțiile lui, ușor-ușor le-ar rezolva.

cosmin necula municipiul bacau campanie europarlamentare

Că tot am ajuns la oameni, doi candidați ai Alianței PSD-UNPR-PC care au legătură cu județul Bacău au ajuns în Parlamentul European: Damian Drăghici (fost senator de Bacău) și Sorin Moisă (care are bunici în județul Bacău). Singurul meu regret este că n-am mai găsit-o pe Minodora Cliveti pe listă. A fost real sprijin pentru tinerii din România cât timp a ocupat funcția de europarlamentar.

P.S.: Mai țineți minte campania de la locale din 2008, când Dragoș Benea era „Mândru că e băcăuan”? La 6 ani de atunci, sloganul „Mândru că sunt român” a fost folosit de PSD în întreaga țară. Totuși, n-aș spune că e un slogan, ci o stare de spirit.

9 thoughts on “PSD a câștigat alegerile europarlamentare la pas în Bacău. Opinii.

 1. Genial, a venit Ponta in Bacau si s-a laudat cu proiectele care se vor face, cand ,de fapt, ele sunt compromise pentru ca partidul primarului nu mai vrea sa colaboreze cu partidul lui?Atitudinea de genul „ar fi fost un pod frumos, pacat ca nu mai vrei, Crine, sa ne tinem de el”, arata miserupismul lor fata de romani.Nu conteaza ce vor cetatenii, conteaza in ce relatii de dragalasenie sunt politrucii intre ei?

 2. Din pacate oamenii din moldova au ramas la nivel de sapa mental si voteaza cu hotii de la psd.

 3. Da, asa este, pot confirma ca si in judet alegerile au fost castigate „la pas”. Munca si disciplina sunt si vor fi un „ingredient” foarte important in succesul unei campanii. Daca ele dau rezultate, inseamna ca oamenii le apreciaza din ce in ce mai mult.

  1. Bogdane, du-te putin la vreo cateva comune cu rezultate foarte bune PSD si intreaba oamenii DE CE au votat PSD :)) pe langa lipsa de motive, o sa zica am votat pentru ca „nu vreau sa am probleme”. si atunci vedem cum au castigat la pas. Dar e usor de scris pe blog, cand oameni vai de mamaliga lor dau votul unui primar numai sa aiba din ce trai…Cam asa se castiga la pas alegerile in Romania. Si daca nu crezi, intreaba de comunele gen Bucium, sa te convingi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *