Nimic nou sub soarele PSD Bacău: tinerii la ușă, condamnați primesc susținere

Joi, 1 Octombrie 2015 | Politica | 4 comentarii

Sâmbătă, înainte de a redescoperi orașul împreună cu voluntarii BeeStrong, am avut o scurtă incursiune la Sala Ateneu, unde inițial am crezut că membrilor PSD Bacău le-a murit cineva. Dar nu, asta era atmosfera de la Conferința Județeană. Abia după 5 minute am realizat motivul pentru care pesediștii erau emo: Liviu Dragnea, împotriva căruia votaseră la unison la recentele alegerile interimare din PSD, când au mers pe mâna părul Rovanei Plumb, nu i-a onorat cu prezența.

Mai mult, nimeni “de la centru” n-a venit să îi îmbărbăteze pe fondul dosarelor tot mai groase ale DNA. Totuși, asta nu ar trebui să ne bucure, ba dimpotrivă! Această absență a liderilor politici de la București denotă că județul Bacău nu contează, iar asta se vede mai ales la firul ierbii: pauză centură, pauză drumuri naționale reabilitate, pauză buget consistent de la Guvern.

conferinta judeteana psd bacau 2015 2

Primele lucruri care mi-au sărit în ochi:

 • tinerii au rămas în picioare, în vecinătatea ușilor, iar TSD n-a avut dreptul la cuvânt, căci de opinie nici nu mai are rost să aduc vorba;
 • Cosmin Necula, viitorul candidat al PSD la primărie și probabil cel mai bine perceput lider social-democrat la nivel local, a stat izolat la marginea prezidiului (și mai interesant e că a ieșit de pe lista de vicepreședinți ai PSD Bacău);
 • cel puțin 2 din cei 6 politicieni prezenți la prezidiu sunt cercetați sau trimiși în judecată de către DNA;
 • Dragoș Benea a fost reales președinte al PSD Bacău după un scrutin cu un singur candidat;
 • Lui Gabriel Vlase i-a fost oferită funcția de președinte executiv. Dacă îmi permiteți un joc de cuvinte, mă întreb dacă îi (va) “executa” pe toți. A nu se înțelege că am zis de cineva cumva că ar fi executantul cuiva. :)

conferinta judeteana psd bacau 2015 1

Din discursuri am aflat că Moldova e la coada priorităților la București, că centura e aproape gata (da’ n-o vede nimeni) și că n-avem cojones în fața liderilor de la centru. Am mai spus-o și o repet: fraier e ăla care dă, nu ăla care cere. PSD Bacău a dat mereu multe voturi, problema e că nu prea cere bani și investiții de la tăietorii de cașcaval din București. Bacăul are un nou vicepreședinte al Camerei Deputaților. Se vor schimba lucrurile?

În rest, am înțeles semnalul: PSD Bacău îl susține pe condamnatul Liviu Dragnea pentru șefia PSD și se mândrește cu penalii săi locali. La mai mare!

P.S.: e bine pentru ei că l-au cooptat pe Miron Smarandache în echipa de vicepreședinți. Mi se pare unul dintre cei mai buni parlamentari pe care i-a dat Bacăul în ultimul deceniu și zic asta cel puțin pentru că are curajul să adreseze miniștrilor interpelări curajoase și destul de relevante pentru problemele din județ.

conferinta judeteana psd bacau 2015 3

4 comentarii la “Nimic nou sub soarele PSD Bacău: tinerii la ușă, condamnați primesc susținere”

 1. Ena 1 Octombrie 2015 at 22:12 Permalink

  Ăștia n-au COJONES nici la ei acasă… cu soțiile/amantele/ lor. Tu vrei să aibă în fața lu’ Dragnea sau lu’ Ponta? Hai să fim serioși. Ei se umflă în pene doar pe la țară în fața primarilor lor, că în rest îi fugărește lumea pe stradă!

 2. EDY 2 Octombrie 2015 at 00:02 Permalink

  CINE E MIRON SMARANDACHE???

 3. carrot 2 Octombrie 2015 at 01:51 Permalink

  te felicit ca ai plecat din troaca numita PSD si sper ca ai plecat de acolo cu acel bagaj de ASA NU!


Lasa un comentariu