Vineri, 6 Februarie 2015 | Tineret | 5 comentarii
Azi, Vlad Petreanu şi Moise Guran au avut la România în direct @ Europa FM un subiect despre care am tot scris aici, pe blog, cât şi în Adevărul: noul regulament şcolar. Pe bună dreptate, oamenii s-au întrebat dacă noul ROFUIP, documentul care încalcă mai multe drepturi şi libertăţi ale elevilor, a fost supus dezbaterii publice. Răspunsul este da şi nu. Înainte de adoptare, Eduard Mititelu, pe atunci preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, s-a lăudat pe Facebook şi printre ceilalţi reprezentanţi din ţară că a pus umărul la redactarea noului regulament şcolar, prezentându-l drept o mare realizare. După publicarea în Monitorul Oficial, marele reprezentat al elevilor a ţinut aceeaşi placă. Am scris pe larg în Adevărul despre reacţia slabă a Consiliului Naţional al Elevilor, care se autointitulează “singura structură reprezentativă a elevilor”, privind noul regulament şcolar. Ceea ce vreau să spun este că anul trecut acest CNE (Consiliu Naţional al Elevilor), în loc să apere interesele şi drepturile elevilor, a făcut blat cu Ministerul Educaţiei şi nu a luat atitudine atunci când a fost nevoie. Cea mai bună dovadă pentru blat este documentul de mai jos. Chiar dacă se dezice de CNE, Ministerul Educaţiei oferă foştilor membri adeverinţe prin care recunoaşte activitatea de voluntariat a acestora. Care activitate, v-am spus mai devreme: lipsă de reacţie, blat cu guvernanţii etc. Ca să fie clar, mă refer la structura Consiliului Elevilor de la nivel central. Nu ştiu ce gânduri are Horia Oniţa, noul preşedinte al CNE, dar anul ăsta e crucial. Elevii din şcoli ori n-au auzit de CNE, ori afirmă că această structură nu face nimic pentru ei. Dacă e să ne uităm la ultimii ani, elevii de la “firul ierbii”, fără funcţii pentru care să fie felicitaţi de ministru, au dreptate. CNE, reprezinţi elevii sau eşti corul Ministerului Educaţiei? P.S.: Câteva probleme de drept privind adeverinţele pe care membrii Consiliului Elevilor le-au primit de la Ministerul Educaţiei:
Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Ziua Culturii Naționale la Teatrul Municipal Bacovia și cele 4 momente ce merită remarcate
- Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Ședința Consiliului Local Bacău din 11 ianuarie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Burse pentru peste 10 mii de elevi care învață în municipiul Bacău
- Toată comunitatea trebuie să aibă un cuvânt de spus în privința directorilor de școli, nu doar profesorii
Comentarii recente
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
- Stan on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Iorga stefania alexandea on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Diegis on Istorie Radio Deea
- florin on Transport public local 100% gratuit pentru elevii din Bacău, fără trasee și perioade limitate
Mai pun eu o problema: este alegerea presedintelui CNE opozabila tertilor? Raspunsul este nu. Adunarea generala nu poate emite acte juridice, deci orice act in acest sens este lovit de nulitate absoluta. Din punctul meu de vedere, alegerea presedintelui CNE trebuie confirmata de ministru prin ORDIN asa cum rectorii sunt confirmati prin ordin. Doar ordinul este un act administrativ care, prin publicare in Monitorul Oficial, Partea I, devine opozabil erga omnes. Ne intoarcem in feudalism cu hrisovul domnesc, darea calului/cupei si confirmarea de la Inalta Poarta.
Buna aia cu contractul de voluntariat!!
Esti sigur ca nu au contracte de voluntariat incheiate cu MEN?
Iti zic eu.
Vezi ca e Oniţa, nu Oniţă
Ok. Corectat. Mersi.