Schiem, nu glumă, la Păltiniș!

Marti, 18 Februarie 2014 | foto, Pareri personale | 2 comentarii

Am ajuns ieri la prânz în Păltiniș și, după ce mi-am dat primul check-in la Hohe Rinne Hotel & Spa, unde mă voi relaxa, voi înota și voi dormi toată săptămâna, am mers rapid spre Arena Platoș, unde urma să învăț ce sunt alea schiuri și cum se alunecă pe zapadă cu ele.

De îndată ce am ajuns la Arena Platoș, am încăput pe mâna lui Brylu, cel alături de care Toma Nicolau organizează #schiem – tabăra de schi pentru bloggeri la care am spus prezent fără ezitare. Înainte de a mă băga la treabă, Brylu crocodilu’ (na, cu asta se identifică pe blogul lui) m-a dus la căsuța cu echipament de ski, unde am pus o mulțime de întrebări de începător și de unde am ieșit alt om, dar asortat.

schiem tabara schi bloggeri paltinis 2014-11

Să recapitulăm: cască, schiuri, clăpari (după ce am schimbat vreo două perechi ca să mă asigur că nu mă jenează) și bețe. Articolele vestimentare le-am luat de acasă. Am fost tare inspirat că mi-am pus în bagaj șosetele speciale pentru schi. Ajută mult. Am la mine și căciulă, și cagula, dar nu am nevoie de ele.

Vremea e frumoasă și enervant de caldă. Pârtiile sunt practicabile, dar trăiesc cu impresia că locul nostru de joacă se află la limita topirii. Le țin pumnii bloggerilor care vor veni în cea de-a doua parte a taberei #schiem (23 februarie – 1 martie). Sper să se bucure de zăpadă, nu doar de centrul SPA dumnezeiesc din incinta hotelului Hohe Rinne.

schiem tabara schi bloggeri paltinis 2014-2

Revenind la cum am învățat să schiez, am făcut primii metri cu schiurile în picioare pe pârtia Baby Ski. După ce mi-a corectat îndeletnicirile de fotbalist și s-a convins că stăpânesc tehnica plugului, Brylu m-a condus pe pârtia Arena. Am făcut două lungimi de pârtie, n-am căzut, ba chiar mi-a plăcut.

A fost prima zi pe schiuri și, fără să par lipsit de modestie, chiar m-am descurcat și am învățat rapid cum să rașchetez zăpada astfel încât să simț niscaiva adrenalină. Chiar nu pot să cobor numa-n “plug”!

schiem tabara schi bloggeri paltinis 2014-8

A doua zi a fost și mai tare. La ora 11:00 eram deja pe pârtie, unde Agatha Diana Șuteu (instructor profesionist) ne-a făcut cunoștință cu, spune ea, elementul magic: balansul, care face schiatul nu doar mai ușor, ci și mult mai estetic. L-am bifat și pe ăla și deja (of, iar mă bate modestia) începeau să curgă întrebările: Cristi, asta chiar e prima dată când schiezi?

Nu știu cum să v-o spun, dar m-a prins atât de tare schiatul încât, așa cum am spus-o și pe Twitter, am început să-mi fac planuri pentru sfârșitul anului 2014. Arena Platoș are niște pachete foarte atractive. Cu câteva sute de lei mi-aș putea face damblaua pentru câteva zile.

schiem tabara schi bloggeri paltinis 2014-13

Mă întorc în prezent și declar că puțin SPA mi-ar prinde bine, având în vedere febra musculară căpătată în urma zecilor de coborâri de pârtie de astăzi. Prin urmare, vă las cu fotografiile făcute în primele două zile petrecute la Păltiniș. Stați pe-aproape, zilele următoare urmează noi povești și fotografii din cea de-a doua ediție a taberei #schiem.

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe RinneHappy Tour și Buonavista

Colegi de “suferință” care au relatat de aici până în momentul de față: Eftimie, Simona Mocanu, Pandutzu, Ariel, Andra Nicula și Lipa-Lipa.

2 comentarii la “Schiem, nu glumă, la Păltiniș!”

  1. Simona 18 Februarie 2014 at 21:12 Permalink

    Haha, ce poză mi-ai făcut :)) Să se vadă că sunt addicted.

    • Kristofer 18 Februarie 2014 at 21:15 Permalink

      Pe sistemul… ce face un blogger înainte să coboare pârtia?


Lasa un comentariu