Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) s-a apucat de politică

Duminica, 18 Februarie 2018 | Bacau | 2 comentarii

După un an de existență, Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău, firma înființată de municipalitate la propunerea primarului Necula, are serioase dificultăți în a explica ce face pentru băcăuani cu acel capital social uriaș pe care l-a primit încă din prima zi de existență.

Lipsa de transparență este la ea acasă, lucru pe care l-am argumentat și repetat la ultimele ședințe ale Consiliului Local în cadrul cărora primarul a încercat fără prea mult succes să promoveze un proiect de hotărâre prin care administrarea domeniului public și privat ar urma să ajungă la această societate. Joi, când aveau nevoie de doar 13 voturi pentru aprobarea acestei manevre după ce PSRO a rămas fără niciun consilier local în funcție, cei de la putere au fost lăsați în offside de unul de-al lor. C-o fi de la PMP sau ALDE ori de la PSD puțin contează. Ce știm sigur e că primarul Necula are mari probleme în a gestiona politic acest subiect. Din punct de vedere administrativ, se vede deja cu ochiul liber că e dezastru!

La ședința de mâine vor încerca din nou. E a patra oară. În încăpățânarea lui, primarul și PSD nu înțeleg că ceea ce ei ne cer este greșit în condițiile în care această societate încalcă obligațiile de transparență din cel puțin 3 acte normative (Legea 544/2001, OUG 109/2011, HG 583/2016 privind aprobarea Strategiei Naționale Anticorupție) și strânge sub acoperiș din ce în ce mai mulți PSD-iști sau activiști sezonieri. Drept dovadă, în loc să stea în afara discuțiilor evident politice din Consiliul Local, SSPM vrea să se facă utilă primarului și urcă pe Facebook un text 100% politic. Nu e doar greșit, așa cum bine spune Aghiuță, ci și în afara normelor pe care tocmai SSPM le-a aprobat la nivelul organizației:

Conform punctului 2.3 al Codului de etică al SSPM, imparțialitatea și nediscriminarea sunt două dintre principiile generale care guvernează conduita profesională a angajaților societății. Astfel, “în deciziile care influențează relațiile cu partenerii (… relațiile cu comunitatea și instituțiile care o reprezintă), angajații companiei trebuie să […] aibă o atitudine obiectivă, neutră față de orice interes politic, economic sau religios sau de altă natură.

Mâine, la ședință, voi pune în discuție și acest aspect, dar până atunci cer public directorului SSPM, ing. Vlad Popa, să ia măsuri asupra angajatului care a scris și publicat mesajul politic care se referă la felul în care unii consilieri votează sau nu în Consiliul Local. Iar dacă mesajul a fost agreat la nivelul conducerii, să își dea demisia.

sspm bacau

2 comentarii la “Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) s-a apucat de politică”

  1. C.I. 18 Februarie 2018 at 23:09 Permalink

    2 ani de mandat au acesti indivizi. Ce au facut pentru oras exceptand manevrele (ca bine le zici)?

  2. Tania 27 Februarie 2018 at 18:36 Permalink

    Observ ca il cultivi cu multa atentie pe ****. Stii bine insa – s ar ar trebui sa sti ca ** ***** e cu fundul in doua luntrii. Stii, sau ar trebui sa stii ca ia bani frumosi de la PSD. Despre asta nu scrii nimic, nu?

    – comentariu cenzurat pentru lipsa de probe/argumente


Lasa un comentariu