Sondaje din surse cam neşcolite

Marti, 16 Iunie 2015 | Bacau, Politica | Comenteaza

Se vede că mai e un an până la alegerile locale: televiziunile au fost reactivate (Tele 1 Bacău + Euro TV = câte una pentru fiecare tabără politică în parte), senatorii finanţează şi susţin prin terţi ONG-uri netrasparente, oraşul e paralizat de lucrări în ritm de melc, iar clientela de partid e alimentată serios cu diferite investiţii publice care n-au nicio legătură cu protejarea mediului înconjurător, de exemplu.

Din peisaj fac parte şi bloggerii, unii mai oneşti ca alţii. Nu ştiu ce e mai grav: că sursele lui Cătălin Bejan n-au nicio treabă cu matematica elementară sau că bloggerii postează toate zvonurile servite la prima oră a dimineţii, fără ca măcar să verifice dacă unu plus unu fac doi?

 

pe surse bacau

Exemplu de sondaj “pe surse”:

1. Romeo Stavarache (PNL) –———– 27%
2. Dragoș Luchian (PNL) –————– 25%
3. Cosmin Necula (PSD) –————— 18%
4. Cristinel Manolache (UNPR) –——- 9%
5. Alții (Dan Stoica, Vasile Păun etc.) – 31%
TOTAL _____________________ 110%

S-o fi schimbat sistemul electoral peste noapte şi nu ştiu eu? 🙂

Carevasăzică, ar trebui să tragem cu toţii obloanele şi să plecăm acasă, căci oricine ar candida de la PNL ar câştiga lejer primăria. Nu zic că nu ar fi aşa, căci PSD se mişcă tare, tare prost în Bacău, în ciuda eforturilor lui Cosmin Necula de a bate cartierele la pas. Apropo, degeaba faci asta şi le explici oamenilor toate lucrurile din lume dacă tu apari zilnic pe posturile naţionale şi îl aperi pe Victor Ponta. Nu înţeleg de ce face asta, dar ar putea avea o logică repetarea mesajelor de partid ca o moară stricată doar dacă se gândeşte serios să rămână la Bucureşti pe o funcţie guvernamentală.

Totuşi, în mare cam ăsta rolul sondajelor preelectorale scoase din burtă: să păcălească şi să descurajeze. Totodată, sunt un semnal de la ultimii apostoli ai lui Romeo Stavarache pentru tabăra Luchian din PNL că actualul primar e dispus să continue blatul cu PSD, candidând din nou la primărie şi lăsându-i încă 4 ani pe PSD-iştii lui Hrebenciuc, cum îi place lui să spună, să huzurească la Consiliul Judeţean.

Domnii aceştia nu fac politică, ci simulează. Scopul lor sunt banii, afacerile transpartinice. Vai de noi!

foto via Inaugurare Centrul de Afaceri şi Expoziţii – 22 septembrie 2011

Inaugurare-Centrul-de-Afaceri-si-Expozitii-Bacau-12

Lasa un comentariu