Strapungere cu intarzieri

Luni, 7 Martie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 1 comentariu

Dintr-un comunicat oficial al Primariei Bacau din august 2010 reiesea ca strapungerea dintre strazile 9 Mai si Mihai Viteazul trebuia sa fie gata cel tarziu in luna noiembrie a anului trecut. Tin minte ca primarul Romeo Stavarache declara la un moment dat ca in luna decembrie se va putea circula pe noua strada. Zis si facut, cu NE in fata.

N-am pus mare pret pe cuvintele autoritatilor care, sa fim seriosi, sunt incarcate de mult optimism si festivism, ci pe realitatea din teren. Eu invat in Sportiv si am urmarit zilnic cum au decurs lucrarile: in viteza standard la romani, cea a paharului de rachiu. Stiam ca va mai dura pana la taierea panglicii. Cam asta este situatia si acum. Totul este acoperit cu zapada si nu vad ca circula vreo masina prin zona.

Ca sa fim intelesi, nu iarna este cea care poarta vina intarzierii lucrarilor, ci neglijenta autoritatilor de a incredinta constructorului o lucrare care se suprapunea pe propietatea a doi bacauani. Este vorba de 150 de metri patrati localizati tocmai in mijlocul strazii. Asa se face ca toata strada este finalizata, numai acei metri patrati ramanand nebetonati.

Primaria a demarat procedurile de expropriere pentru cauza de utilitate publica, dar stim cu totii ca procesul, chiar daca este in regim de urgenta, va dura ceva timp. Cand va fi gata, noua strada va avea sens unic si va fluidiza traficul auto in zona centrala a municipiului. De asemenea, vor fi create 35 de locuri de parcare. Investitia se ridica la aproape 140 000 de euro.

1 comentariu la “Strapungere cu intarzieri”

  1. Anonymous 8 Martie 2011 at 00:09 Permalink

    o da smecher , ca la noi , parca esti undeva la o limita de judet , unde ramane o portiune de drum inzapezita sau neasfaltata , parca esti pe undeva pe acolo , si mai dureza procesul , expropierea , face strada si mai dureaza cam juma de an face parcarea si apoi vine iarna da o zapada si se strica asfaltu :))) ma rog mai mult de plans ,

    ai putea faci un articol bun cu inventarierea gopilor din Bacau cam ce au facut dupace a trecut iarna cu mersu cu lama pe unde nu prea era cazu sau calitatea asfaltului turnat , "ieftin " dar slab d.p.d.v. calitativ


Lasa un comentariu