Teatrul Bacovia, o alta piesa proasta despre conservarea cladirilor monument

Vineri, 27 Mai 2011 | Bacau, foto | 4 comentarii

Cladirea in care isi desfasoara Teatrul Bacovia este una dintre cele mai vechi din Bacau. Zilele trecute, zeci de trecatori au fost speriati de importantele caderi de tencuiala din partea superioara a cladirii (ex Hotel Athenee Palace) care, dupa cum toata lumea stie, apartine unei societati comerciale aflate in insolventa.

Primaria nu are posibilitatea sa intervina si nici nu poate sa amendeze proprietarul, prin urmare asteptam cu interes degradarea cladirii si, de ce nu, prabusirea ei. Pana la repararea stricaciunilor, in teatru se poate intra numai prin spate, de pe strada Iernii. Intrarea principala a fost inconjurata cu banda reflectorizanta, iar trecatorii sunt obligati sa ocoleasca zona, intrand astfel pe carosabil.

Sa va reamintesc ca Teatrul Bacovia a fost renovat de vreo cateva ori bune si ca s-au bagat o gramada de bani in el in ultimii ani?

Sunt curios de ce presa a tinut off the record caderile de tencuiala si inchiderea intrarii principale a teatrului.

4 comentarii la “Teatrul Bacovia, o alta piesa proasta despre conservarea cladirilor monument”

 1. Mawerick 28 Mai 2011 at 01:08 Permalink

  Indiferenta doare mai tare decat nesimtirea? Aici e intrebarea ?

 2. ContraSENS 28 Mai 2011 at 01:41 Permalink

  Uite cum a fost tinuta secreta faza asta: http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/05/26/cade-tencuiala-de-pe-hotelul-central.html

 3. Cel mai grav, este sau cred, ca nu se vrea a fi restaurata cladirea. Nu e de azi de ieri de cand tot cade din saraca cladire cate o “lacrima”.

  Dar de, am observat ca in Bacau, cand vine vorba de CULTURA, acest subiect e tratat DOAR cand vine vorba de a-si rezolva alti interesele pe spatele Teatrului si de a se face remarcati, intr-un background Cultural.

  In scurt timp o sa ajunga pe locul doi, dupa Casa Memoriala a lui “Vasile Alecsandri” din Bacau.

  Pacat, mare pacat, MARE pacat fiule, pentru ca asa “stim noi” sa ne intretinem orasul cu asa zisele repere culturale/turistice ale orasului care au mai ramas in viata.


Lasa un comentariu