Thermoenergy, încotro? Motivele demisiei mele din AGA

Luni, 9 Aprilie 2018 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

La sfârșit săptămânii trecute, am demisionat din calitatea de împuternicit al Consiliului Local al municipiului Bacău în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a SC Thermoenergy Group SA (fostul CET).

Motivul principal al acestei demisii este intervenția tot mai pregnantă a factorului politic în stabilirea conducerii societății, doi dintre consilierii personali ai primarului fiind numiți deja membri în Consiliului de Administrație, cel care asigură conducerea executivă a societății.

În ultima perioadă, am remarcat atitudinea negativă pe care executivul o are în special în plenul Consiliului Local, cel puțin la nivel declarativ, față de existența și viitorul SC Thermoenergy Group SA. Auzind în repetate rânduri că “Thermoenergy trebuia închis” chiar din gura primarului, trăiesc cu senzația că vrea să se descotorosească de această societate, lăsând pe drumuri sute de angajați și mii de familii fără căldură și apă caldă. Îmi pare rău, dar eu nu pot rezona cu o astfel de gândire lipsită de viziune.

De asemenea, la ședințele AGA ale Thermoenergy și cele ale Consiliului Local, am ridicat în repetate rânduri problema respectării prevederilor referitoare la publicarea pe site-ul oficial al societății a informațiilor de interes public prevăzute de legislația în vigoare. E adevărat, pagina web a fost lansată în urmă cu câteva luni la insistențele mele și acesta este un progres, însă informațiile publice ce trebuiau publicate din oficiu lipsesc în continuare de pe site, lucru care îmi dă de înțeles că opacitatea față de cetățeni a fost și rămâne un modus operandi la Thermoenergy, în ciuda eforturilor mele pe de o parte și a promisiunilor actualei administrații pe de altă parte.

Nu în ultimul rând, sunt un susținător al descentralizării serviciilor publice, principiu prevăzut chiar în Constituția României, așa că nu pot accepta ideea ca societatea locală de termoficare să fie preluată, sub o formă sau alta, de Guvernul României. Este o aberație administrativă!

În aceste condiții și pentru argumentele menționate anterior, mă simt nevoit să mă retrag din această Adunare Generală a Acționarilor de la Thermoenergy Group SA și să las locul unor persoane care poate se vor simți mai confortabil cu acest mod de gestionare a unei întreprinderi publice: politizat și lipsit de transparența cerută de lege.

Le mulțumesc profesioniștilor și tehnicienilor de la Thermoenergy pentru cooperare! Așa cum am declarat după articolul din Ziarul de Bacău, asta nu înseamnă că nu voi monitoriza foarte atent activitatea Thermoenergy! Voi fi cu ochii pe felul în care noua conducere preponderent politică va gestiona societatea de termoficare a Bacăului.

P.S.: față de mulți alți membri AGA din trecut ai Thermoenergy, eu nu am ridicat nicio indemnizație de ședință.

thermoenergy bacau

3 comentarii la “Thermoenergy, încotro? Motivele demisiei mele din AGA”

  1. Călin 10 Aprilie 2018 at 13:32 Permalink

    foarte bine, nu le face jocurile!

  2. Termocentralul 10 Aprilie 2018 at 13:57 Permalink

    HAHAHA! Guvernul sa preia Thermoenergy? Ce-a fumat tovarasu primar?

  3. GURAU GHEORGHE 12 Octombrie 2019 at 21:08 Permalink

    Blocul cu 4.et. din cornisa b-tei 10A si garajele 382-384 in anul 2002 se trage conducta din magistrala la PT.(bl.10 si 11 turn).Anul 2004 se asfalteaza si peste conducta,in anul 2013(idei marete) fac parcare intre blocurile turn 10 si 11 si 10A(4 etaje si PT)si intrare iesire in parcare trece peste conducta,asfaltuleste lasat,cu timpul poate sa fie afectata conducta. Rog sa constatati cele relatate.


Lasa un comentariu