Tineretul PMP-ist există și visează „dificultăți”

Pe lângă marea știre din titlu, și anume că Partidul Mișcarea Populară Președintelui are organizație de tineret, n-aveam cum să trec cu vederea reacția obtuză și căzută parcă de pe altă planetă a mini-pemepiștilor bucureșteni vizavi de subiectul înscrierii elevilor la ora de religie.

Tinerii PMP-iști n-au atras atenția asupra indecenței campaniei BOR (Alex Velea și Connect-R îndeamnă părinții să își înscrie elevii la ora de religie, pe bune?), nici asupra manualelor aberante de religie, dar nici vizavi de eficiența dubioasă pe care Ministerul Educației a demonstrat-o în această problemă. Ce-ar fi ca Ministerul Educației să fie la fel de eficient și când vine vorba de lipsa manualelor din școli? Sau de abandonul școlar aflat la aproape 10% pe an?

Tinerii PMP-iști nu văd problemele astea din educație. Nu. Dar atrag atenția asupra dificultăților de înscriere la ora de religie. Popularilor, învățământul din România se confruntă cu probleme mult mai mari! Cum puteți spune că elevii și părinții nu au formulare suficiente pentru înscrierea la ora de religie, când procentul înscrișilor este de 90%, iar hârtiile au fost băgate sub nasurile elevilor și părinților de către cadrele didactice, la presiunile reprezentanților ministerului și ai inspectoratelor școlare?

Eu zic să vă întoarceți la pregătirile pentru următoarea campanie electorală. Asta dacă nu vă desființați între timp. Nu de alta, dar poate aveți de ridicat România cu duba din căminele studențești, așa cum ați făcut la alegerile europarlamentare.

2 thoughts on “Tineretul PMP-ist există și visează „dificultăți”

  1. Trăim într-o țară liberă. BOR are tot dreptul sa isi faca campanie de imagine. De asemenea, Connect-R a avut un mesaj bun, sa nu mai spun ca este si ambasador al solidaritatii internationale, iar cu asta nu se ocupa BOR, dar revin 🙂

    Partea a doua. Conservatorismul unui partid membru al Partidului Popular European era de asteptat, zic. Nu intru in statutul PMP, in platforma EPP, in ideile conservatoare, crestin-democrate sau de centru-dreapta. Stiu ca stii asta, dar ma folosesc de dreptul la replica.

    In ultimul rand, au fost dificultati. Dupa cum am spus in comunicat, just si nepartinic. Asta inseamna un spatiu neutru, in care sa existe libertatea de alegere. A existat si am sustinut asta. Dificultatile au fost, fiind ridicate atat in media, cat si in zona societatii civile.

  2. Si da, iti dau completa dreptate ca sunt si alte probleme, dar sunt organizatii (politice, educationale, sociale) cu o legitimitate mai mare pentru a le ridica si chiar rezolva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *