Tokyo, Washington, Paris şi Bruxelles vor fi nume de staţii la metroul bucureştean

Luni, 3 Februarie 2014 | Bucuresti, stiri | 5 comentarii

Hărţile pe care le vedeţi astăzi în metroul bucureştean trebuie toate schimbate. Acestea nu mai sunt de actualitate după ce proiectul Magistralei 6 de metrou Otopeni – 1 Mai a fost modificat. Astfel, “linia mov” va cuprinde nu 4, ci 12 staţii. 4 dintre ele vor purta numele a patru capitale: Tokyo, Washington, Paris şi Bruxelles.

Ştiţi ce mi se pare amuzant? Că de pe pista Aeroportului Otopeni de la capătul viitoarei linii de metrou nu avem niciun zbor direct către 3 dintre cele 4 capitale de pe harta Metroului Bucureşti.

Celelalte staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Otopeni (oraş), Ion I.C. Brătianu şi Aeroport Henri Coandă – Otopeni. M6 va fi legată de infrastructura existentă la staţia 1 Mai (M4, linia verde). Veste bună pentru cei care obişnuiesc să meargă la Băneasa Shopping City/Ikea: staţia Tokyo va fi amplasată chiar acolo.

Magistrala 6 de metrou Otopeni – 1 Mai este estimată să coste circa un miliard de euro, pentru care Metrorex are 320 de milioane de euro de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională (JICA), potrivit Metrorex. Metrorex a lansat în mai 2012 anunţul de intenţie pentru licitaţia privind construcţia Magistralei 6, potrivit căruia linia ar fi urmat să fie pusă în funcţiune în 2017-2018, iar valoarea estimativă a contractului era de 1,05 miliarde euro, fără TVA. – Ziarul Financiar

O investiţie cam mare pentru 40.000 de călători pe zi, cifră ce reiese din studiul Băncii Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA). Nu mai bine facem un Metrobus ca la Istanbul? E un autobuz de mare viteză cu bandă dedicată de mers. Ieftin şi eficient, Metrobus-ul transportă zilnic aproximativ 800.000 de persoane. Traseul are numai 50 de kilometri.

Paris, Londra, Tokyo…

5 comentarii la “Tokyo, Washington, Paris şi Bruxelles vor fi nume de staţii la metroul bucureştean”

  1. Ionut 4 Februarie 2014 at 10:42 Permalink

    Deci…. care sunt cele 3 din 4 care nu decoleaza de pe pista aeroportului din otopeni?
    Ca din cunostintele de baza si din cea mai mica cercetare ai putea descoperi ca decoleaza foarte multe linii aeriene catre Paris si Bruxelles. Si in plus, aeroportul nu se numeste Otopeni, ci Henri Coanda. Ori spui aeroportul Henri Coanda ori spui aeroportul DIN otopeni…

    dang dang

  2. Victor 11 Februarie 2014 at 19:36 Permalink

    Autobuzul ala amarat 783 sau 780 care merge spre Gara de Nord circula acum din ora in ora. Civilizat este sa ai o legatura de metrou daca aeroportul nu este prea departe de oras. Cca 16 Km pana in Otopeni e ok, nu e foarte mult ca distanta. In schimb daca ar fi la >50 km s-ar preta mai multe curse Shutlle Bus si/sau tren expres.


Lasa un comentariu