Transport public local 100% gratuit pentru elevii din Bacău, fără trasee și perioade limitate

Așa spune legea, deci o aplicăm în litera și spiritul ei! Este principiul de bază după care trebuie să funcționeze orice administrație publică locală și asta facem și cu subvențiile pentru elevi la transportul public local, care ani de zile au fost în afara legii din cauza prevederilor abuzive și limitative, sesizate de mine în repetate rânduri pe parcursul mandatului meu de consilier local. O știu și elevii, o știu și părinții, o știau și câțiva dintre consilierii locali, dar administrația anterioară a fost surdă, nepăsătoare.

Vineri, la ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău va fi supus aprobării noul regulament de acordare a facilităților pentru elevi la transportul local în comun, la pachet cu subvenția de 100%, prevăzută de noile modificări ale Legii educației și care urmează să fie finanțată în integralitate de la bugetul de stat.

Noul mecanism, negociat la sânge de administrația condusă de Lucian Stanciu Viziteu, nu mai face nicio referire la numărul de trasee (limitat anterior la două) sau la distanța dintre domiciliul elevului și școală, de trebuiau cadrele didactice și secretariatele să măsoare pe Google Maps, total anapoda și încălcând legea, dacă să-i dea abonament sau nu unui elev.

Așadar, încă o normalitate legală și de sprijin local pentru elevi pe care o instituim: subvenție 100% la transportul public local, pe toată raza municipiului și pe tot parcursul anului calendaristic.

Urmează să facem în așa fel încât să conectăm toate cartierele și toate unitățile de învățământ la transportul public, cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), că există în continuare zone insuficient sau deloc deservite, dar și să creștem calitatea și frecvența serviciului furnizat acum. Sper să găsim suficientă înțelegere și la nivelul Societății de Transport Public SA, companie cu capital privat ce are delegat transportul public din Bacău până în anul 2029.

saptamana-europeana-mobilitatii-bacau-e1453480411203

One thought on “Transport public local 100% gratuit pentru elevii din Bacău, fără trasee și perioade limitate

  1. Care transport elevi „tata”, cand scolile sunt inchise. Mai bagati bani la bugetul local sa va scoate-ti banii cheltuiti la alegeri. Jenant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *