Tricolorul românesc, ilustrat prin măncăruri autohtone

Luni, 27 Ianuarie 2014 | foto | 3 comentarii

Mai mult enervat decât inspirat de cei de la Marvelous, care au reprodus drapelurile a 18 țări cu bucătăria tradițională a acestora, m-am gândit să fac același lucru în cazul dragului nostru tricolor românesc.

Galbenul a fost ușor de găsit, gândindu-mă instant la mămăligă. Ardeii roșii umpluți se dovedesc utili, iată, nu numai la masa de Crăciun, ci și la “tricolorul culinar”. Problema cea mai mare am avut-o cu partea albastră a drapelului. Ce, Doamne iartă-mă, ajunge în burtă și este albastru în afară de Pepsi Blue? Ar putea fi o prăjitură cu cremă albăstruie, mi-am zis eu, dar amandina și poalele-n brău nu au culoarea apei.

Într-un final, am luat la rând fructele și legumele și am descoperit minunea: prunele. Din ele se face țuica de prune. Și, pun pariu că nu știați asta, suntem a treia țară din lume în ceea ce privește producția de prune, după China și Serbia. Pentru că țuică.

Aveam, oare, și alte măncăruri tradiționale la dispoziție?

tricolor romanesc facut din mancaruri traditionale

Am folosit fotografii via mountaingardengleanings.blogspot.ro, Lucian Gavrilă și abbysta.blogspot.ro.

3 comentarii la “Tricolorul românesc, ilustrat prin măncăruri autohtone”

  1. Joan 2 Februarie 2014 at 22:36 Permalink

    foarte tare!

    auzisem eu ceva c-o făcut “ăștia” ceva ‘drapele din mâncare’. Da’ pe-al României chiar nu l-am văzut.

    Foarte reușit! Fain ca ai făcut tu unu ca asta. :) Chiar frumos.

  2. El Emigrante 1 Februarie 2015 at 12:31 Permalink

    Foarte frumoasa poza.
    Mi-a placut la nebunie ideea. (y)


Lasa un comentariu