Un 1 Decembrie ipocrit

Joi, 2 Decembrie 2010 | Pareri personale | 10 comentarii

Stau uneori si ma intreb cat de ipocriti si de falsi pot fi unii. Tot anul injura Romania, tara in care s-au nascut, si spun de cate ori au ocazia ca ar pleca din ea oriunde in alta parte cu primul tren sau avion, dar de Ziua Nationala sunt, vezi Doamne, patrioti. Trimit mesaje pe Facebook, iti dau SMS-uri ca de Craciun, isi pun steagul Romaniei la avatar, toate astea doar ca sa arate cat de devotati sunt iubitei tari.

Lucrurile acestea ar fi absolut normale in masura in care acestia n-ar spune “Traim in Romania si s-o ia naiba” la fiecare groapa din carosabil sau la fiecare intalnire cu vreun individ necivilizat care, fie vorba intre noi, poate fi si italian, si francez, si englez, si pe care il putem regasi si in Austria sau Germania la fel de bine cum il gasim in Romania.

Daca tot nu ne place tara in care traim si afirmam zilnic ca o detestam, hai ca de Ziua Nationala sa ne tinem gura si sa-i lasam sa se bucure pe cei care tin cu adevarat la tara lor si care vor sa faca ceva in, respectiv cu ea.

10 comentarii la “Un 1 Decembrie ipocrit”

 1. Robertworld 2 Decembrie 2010 at 14:58 Permalink

  Eu cred ca fiecare are dragoste pentru tara sa, dar suntem foarte influentati de mass-media si de cei "de sus". Iubesc Romania dar ii urasc pe cei ce fac bani ilegal in ea.

 2. Ingineru` 2 Decembrie 2010 at 17:11 Permalink

  poate nu le plac oamenii ce ne conduc … dar romania e frumoasa , si daca unii fac chestia asta cu avatare si steaguri si altele … sunt mandri ca`s romani … u nu ai sa intelegi niciodata de ce pleaca lumea din tara pt ca mamicuta si taticutu te umple de bani pt ca ei au reusit sa aibe un trai decent si sa`ti ofere tie ceva mai bun. daca nu aveai de unde pariu cu tine ca ai tai erau disparuti din tara … si cu tine cu tot. tot atata te gasesti de criticat .

 3. Anonymous 2 Decembrie 2010 at 17:51 Permalink

  SUNT de acord cu tine!

 4. Mihai 3 Decembrie 2010 at 12:02 Permalink

  Romania… e tara noastra si trebuie sa ne bucuram de ea cu rele si cu bune.

 5. Bita Adi 3 Decembrie 2010 at 15:15 Permalink

  Eu nu cred ca dorinta de a ramane in tara te face un patriot mai bun si cea de a pleca te face un om nepasator, care isi uraste tara.
  Eu, de 1 decembrie, fluturam tricolorul in centrul orasului, desi as pleca oricand de aici. E vina oamenilor care o conduc si nu a tarii. Cine a spus vorba "Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita!" a avut, in mare, dreptate!

 6. Anonymous 3 Decembrie 2010 at 15:17 Permalink

  Tara este frumoasa, stricata insa de oamenii de la conducere. Si eu as pleca oricand din Romania, dar nu imi este rusine sa afirm oriunde in lume ca sunt mandru ca sunt roman.

  1 decembrie trebuie sarbatorit pentru oamenii care si-au pierdut viata in 89 si pentru conducatorii pe care probabil i-ai invatat la istorie.

 7. Anonymous 3 Decembrie 2010 at 19:58 Permalink

  Cum e vremea la Bacau acum? Ninge/a nins? Sa stiu daca mai vin maine…sa nu raman pe acolo sau sa dorm prin gara asteptand trenul de intoarcere :))
  Multumesc anticipat!

 8. Anonymous 5 Decembrie 2010 at 10:02 Permalink

  Kris,pune poze dela bal pttr:)

 9. roxana 5 Decembrie 2010 at 15:43 Permalink

  Eh, tot avem un pic de respect!


Lasa un comentariu