Un scenariu cu balustrada de la mall

Sambata, 2 Aprilie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 3 comentarii

Periodic, la mall au loc niste spectacole. Cum numele ce tin capul de afis al acestor evenimente sunt importante, evenimentele aduna mii de persoane. Chiar daca niciodata nu am inteles acest lucru, lumea se inghesuieste la etajele superioare pentru un loc cat mai bun.

Extrapoland, vineri am participat la scoala la un exercitiu de alarmare si evacuare. Acesta a fost precedat de o instruire a tuturor claselor ce au luat parte la exercitiu. Apropo de asta, Marius Murarescu, reprezentantul Inspectoratului de Situatii de Urgenta si cel care face instruirile in scoli, este un tip extraordinar. Am aflat o gramada de lucruri, dar totodata m-am amuzat de comparatiile si glumele pe care le facea.

Printre altele, reprezentatul ISU a facut un scenariu privind pericolul prezent la evenimentele din Arena Mall. A zis ca balustradele pe care se sprijina sutele de gura casca sunt foarte instabile si ca oricand exista pericolul ca acestea sa cedeze. Astfel, spune el, se va creea o reactie in lant, iar toti cei care vor sta rezemati vor aluneca si vor cadea pe celelalte sute de persoane de la parter.

Este doar un scenariu, deci va rog sa nu ma acuzati de paranoia.

3 comentarii la “Un scenariu cu balustrada de la mall”

  1. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 10:32 Permalink

    Asa si este, la Iasi la Mall cand este un spectacol de gen, cei de la paza lasa un numar mic, stabilit de oameni langa balustrade, tocmai din motivul asta.

  2. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 17:17 Permalink

    Toate balustradele si alte elemente fixe ale constructiei sunt calculate. Cred eu ca riscul e mare ca organizatorii sa lase lumea sa se sprijine pe acele balustrade fara a avea nimic "in spate". Cei de la ISU ar trebui sa se autosesizeze in cazuri de acest gen si sa verifice, nu sa dea din gura si sa arunce bombite de-astea fara a avea ceva concret la mana.

  3. Inima Bacaului 4 Aprilie 2011 at 01:03 Permalink

    Din cate imi amintesc au fost zeci de spectacole si nu s-a intamplat nimic. Au incercat si cei de la ISU sa va impresioneze cu ceva, stiind ca in mall, merg toti neatentii la ore….:)


Lasa un comentariu