UNSR nu își susține membrii, dar îl perie pe noul ministru al Educației

Marti, 16 Decembrie 2014 | Studenti | 1 comentariu

Nici bine nu s-a instalat în funcție, că noul ministru al Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, deja primește plecăciuni și salutări de la UNSR (Uniunea Naționala a Studenților din România), o structura care ar trebui să apere interesele studenților, dar care pare satelitul PSD/TSD în zona studențească. Păcat.

Comunicatul de presă:

Uniunea Națională a Studenților din România salută desemnarea domnului profesor dr. Sorin Cimpeanu în funcția de Ministru al Educației Naționale. Deși am fost inițial dezamăgiți de structura noului Guvern, și anume absența din noul executiv al unui Ministru delegat pentru Învațământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, consideram prezenta numire una benefica pentru întregul sistem educațional, in special pentru învățământul superior.

Suntem de parere că numirea în funcție a unui profesor universitar de excepție, presedinte al Consiliului Național al Rectorilor denota interesul acordat de actualul executiv educației și formării noii generații. Consideram că, prin aceasta numire, este recunoscută importanța învățământului superior în dezvoltarea țării și suntem convinși că reforma educației în Romania se afla pe un făgaș pozitiv.

unsr sorin cimpeanu

N-am de gând să comentez numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, o desemnare care pentru mulți seamănă a răsplată pentru felul în care fostul președinte al Consiliului Național al Rectorilor a prestat în campania electorală pentru premierul Victor Ponta, ci obediența vădită a UNSR. Ultima oară când am intrat în contact cu UNSR se întâmpla pe la sfârșitul lunii octombrie, când am participat la un dialog între Mihnea Costoiu, pe atunci ministru delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, și reprezentanții SSUB, pe tema neregulilor din Universitatea București, chiar la sediul Ministerului Educației. De față era și Sheila Abdulamit, președinta UNSR.

După ce i-a prezentat lui Mihnea Costoiu problemele din Universitatea București, George Velcea (președintele SSUB, organizație membră UNSR) a primit promisiuni din partea reprezentanților Ministerului Educației că instituția va face demersuri către conducerea Universității pentru rezolvarea problemelor. De vreme ce azi, la aproape 2 luni de atunci, are loc un protest masiv organizat de SSUB, bănuiesc că nu s-a rezolvat nimic. Celor de la Minister le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe alta.

Faza cea mai tare a fost pe finalul discuției, când Mihnea Costoiu le-a spus celor din SSUB că dacă mai au probleme și vor să facă demersuri la MEN, să se adreseze numai celor de la UNSR, fără să facă prea mult tam-tam. Fac precizarea că membrii UNSR au tăcut mâlc zeci de minute, nu care cumva să fi intervenit în susținerea celor din SSUB pentru că-l deranjau pe domnul ministru. Obedienți sau ce? La final, eu și cei din SSUB am fost poftiți afară, însă nu înainte ca Mihnea Costoiu să ne spună că “nu are rost să facem scandal acum”. UNSR-iștii ua rămas la taclale. Îmi pare rău că atunci m-am luat cu altele și că nu am scris detaliile de la acea întâlnire.

Iată că s-a ajuns în stradă, iar acțiunea de protest a SSUB de astăzi de la Universitatea București nu este susținută în niciun fel de UNSR, chiar dacă această organizație este federația studențească din care SSUB face parte şi care și-a asumat să “reprezente interesele socio-profesionale ale studenților din România”. În schimb, UNSR a găsit de bună cuviință să salute desemnarea noului ministru. N-aș fi avut nicio problemă cu asta dacă satelitul politic al stângii preciza în comunicat și problemele cu care se confruntă studenții din România, punând o minimă presiune pe Sorin Cîmpeanu la început de mandat.

Sunt solidar cu problemele colegilor mei, așa că ne vedem după-amiază la protest!

ssub unsr

1 comentariu la “UNSR nu își susține membrii, dar îl perie pe noul ministru al Educației”

  1. Rodica 24 Decembrie 2014 at 14:30 Permalink

    pu-pin-cu-risti!


Lasa un comentariu