Victorie a cetățenilor în ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău

Am plecat cu o mare satisfacție de la ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău! Asta pentru că un grup de cetățeni a reușit să influențeze votul aleșilor locali privind aprobarea construirii de către o societate comercială a unui imobil de 3 etaje pe strada 22 Decembrie, o „măgăoaie de beton” care le-ar fi răpit nu numai spațiul verde din fața/spatele blocurilor lor, ci și lumina naturală care le intră în apartamente.

În urma votului secret, au fost consemnate 6 voturi pentru, 5 împotrivă și 1 abținere. Da, doar 12 consilieri prezenți la acest punct. Astfel, PUD-ul pentru blocul pe care Flosim Impex SRL intenționa să îl construiască pe strada 22 Decembrie nr. 5 BIS nu a fost aprobat, iar cetățenii băcăuani consemnează o victorie importantă în lupta cu rechinii imobiliari pe de o parte și cu autoritățile locale pe de altă parte.

Am menționat și autoritățile locale deoarece acest bloc avea absolut toate avizele și aprobările Primăriei Bacău. Așa se explică și grimasele și starea vizibila de deranj afișate de aleșii puterii locale, care n-au avut decența de a-l asculta pe reprezentantul locatarilor, ba chiar se amuzau la prezidiu cu o jurnalistă de la Realitatea TV Bacău (foto jos).

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-1

Am auzit multe lucruri interesante de la acest domn:

  • Odată construit, imobilul P+3 va umbri toate blocurile din jurul său;
  • Vreau să vă spun că sunt constructor și că îmi place când lucrează macaralele, dar acolo unde este loc pentru așa ceva, nu aici;
  • S-a făcut un studiu de însorire și s-a constatat că această construcție nu se încadrează în normele în vigoare;
  • Am înaintat către primărie o grămadă de materiale în care demonstrăm neoportunitatea aceste construcții;
  • Am considerat că arhitectul șef ne va da un răspuns, însă demersurile noastre au fost în zadar;
  • Constatăm că primează un interes meschin în detrimentul interesului general;
  • Bun sau greșit, punctul nostru de vedere trebuia ascultat. Acest lucru nu s-a întâmplat pe parcursul etapelor proiectului;
  • Parcări nu avem, trotuarele sunt ocupate de mașini, în zonă lipsesc locurile de joacă și toate acestea pentru că, vezi Doamne, orașul a fost gândit de comuniști;
  • Agenția pentru Protecția Mediului a fost exclusă de pe circuitul de avizare.

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-6

Prezentă la ședința Consiliului Local, o doamnă a criticat ultima scrisoare a primarului Romeo Stavarache

După respingerea proiectului, cetățenii s-au bucurat, au mulțumit consilierilor, iar doamna din fotografia de mai sus s-a ridicat pentru a preciza că și-a dat seama „cine este cu adevărat pentru cetățeni” și că i-ar fi plăcut ca votul să fie la vedere ca la anul „să nu voteze pe neve”.

E o lecție civică dată de acești cetățeni și cred că acest exemplu trebuie răstogolit și promovat astfel încât și ceilalți băcăuani să prindă curaj și să se împotrivească acelor construcții care le fură spațiile verzi, lumina și până la urmă acel mic confort pe care îl mai au în acest oraș în care în ultimii ani s-a construit haotic.

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-2

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-3

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-4 cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-5

cetateni bacau consiliul local bloc 22 decembrie-7

2 thoughts on “Victorie a cetățenilor în ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *